G4Media.ro

Container cu peste nouă tone de deșeuri din piese si dispozitive agricole,…

Container cu peste nouă tone de deșeuri din piese si dispozitive agricole, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea / Deșeurile proveneau din Japonia și trebuiau să ajungă la o firmă din România

Poliția de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă a transmis marți că a fost depistat un container în portul Constanța Sud Agigea ce conținea peste nouă tone de deșeuri din piese și dispozitive agricole, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

„În data de 17.08.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit un container cu deșeuri din piese și dispozitive agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate 9.400  kg de piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora”, a transmis Garda de Coastă printr-un comunicat.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Japonia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de import ilegal de deșeuri, și import ilegal de deșeuri în vederea eliminării.

Sursa foto: Garda de Coastă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. daca deseurile sint reciclabile care e problema ? sint o sursa de bani si de ceva locuri de munca pentru sortatori De ce nu le recicleaza aia ? simplu Acolo mina de lucru depaseste valoarea recuperarii

  • Asa gandea si pasarea dodo si a disparut, nu a fost atenta la ce porcarii manana si inspira, ori au pacalit-o altii sa recicleze in locul lor.

  • Ai citit macar articolul sau te-ai trezit scriind asa, de-a proasta?

   „au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora””

 2. Nino-nino ce treabă are extincția păsării dodo (vinare excesiva, animale prădătoare – șobolani ce distrugeau cuiburile ) cu reciclarea deșeurilor metalice probabil contaminate chimic sau radioactive.

  Mă întreb și dacă se reciclează deșeurile, unde le topești in Romania ? Mai sunt combinate ?

  • Era un mesaj din viitor pentru dodo din prezent. Ca i-am spus pasare…e tot o fiinta care are nevoie de oxigen, apa, etc. Iar impreuna cu tine am facut cunoscut celor ce citesc, dar nu stiu, ca a existat o pasare numita dodo care a disparut.
   E ceva informatie utila in toata ciorovaiala noastra… Cool, nu!

 3. posibil firma importatoare (o firma care se ocupa cu tractoare SH, avand nevoie de piese SH) sa le fi trecut ca deseuri in loc de piese SH ca sa scape de taxe .. numai ca au nimerit din lac in put.

 4. Ăștia importă tractoare, si pe urmă le vindeau agricultorilor români cu 1000% adaos comercial