G4Media.ro

Constantin Mituleţu Buică vrea să majoreze schema de personal a Autorității Electorale…

Constantin Mituleţu Buică vrea să majoreze schema de personal a Autorității Electorale cu 130 de posturi

Constantin Mituleţu Buică vrea să majoreze schema de personal a Autorității Electorale Permanente cu 130 de posturi, de la 522 cât prevede actualul regulament de organizare și funcționare a AEP la 652.

Președintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a transmis Parlamentului un proiect de hotărâre, în vederea adoptării de către birourile permanente ale celor două Camere, privind modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare, care prevede:

  • „Autoritatea are un număr de 652 de posturi, exclusiv demnitarii, personalul cabinetului președintelui și al vicepreședinților, înalții funcționari publici și personalul Centrului expert electoral”.

Actualul regulament prevede o schemă de personal de 522 de persoane.

Proiectul, datat 21 iunie 2022 și consultat de G4Media, AEP argumentează că are nevoie de mai mulți angajați pentru „buna organizare și desfășurare a activității” instituției și „pentru buna organizare a alegerilor din anul 2024”.

Reamintim că, la începutul lunii iunie, Tribunalul Municipiului București a decis să returneze la parchet dosarul de abuz în serviciu al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică. Decizia e definitivă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti l-a trimis în judecată în 2021 pe Mitulețu Buică pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, ultima în formă continuată. De asemenea, a fost trimis în judecată şi secretarul general al AEP, Cristian Andreescu, pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual.

În 27 februarie 2019, Constantin Mituleţu-Buică a fost ales de Parlament preşedinte al AEP, la propunerea grupului parlamentar PSD.

În 25 martie, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost pus sub acuzare pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, pe motiv că în 2019 a aplicat două sancţiuni disciplinare pentru doi directori din instituţie, dar consideră că nu a făcut nimic ilegal.

O anchetă Rise Project despre structurile de putere din AEP, aici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. A aparut o noua generatie de capuse PZD, trebuie si ele platite bine ca sa faca vacante super si sa se drogheze prin cluburi

  2. Să-i plătească din banii proprii că doar nu-i moșia lui ta-su acolo.

  3. Hopa, AEP care a furnizat toata baza de date personale ale electoratului român pentru entitați publice și private, naționale și internaționale cu scopul realizarii GATS în anul 2018, și anume
    reglementarea politicilor publice din România privind consumul de tutun, s_a trezit să mai scoarcă alți bani de la bugetul proștilor.

  4. Toate pentru plagiatori?

  5. Deja mi-e frica sa mai citesc stirile. Ciuca, Caciu, Chiciu, Coarna, Budai, Buica… parca e clanul Ciolacarilor !

  6. 130 de posturi?! chiar ma sesizam daca erau 1300! dar asa…e o gluma!! lua v as bere gatzile!

  7. L-a sters justitia la fund la ordinul partidului si acum isi „face de cap”, tot la ordin.