G4Media.ro

Consiliul UE dă termen Românei până pe 15 octombrie să corecteze o…

sursa foto: Pexels

Consiliul UE dă termen Românei până pe 15 octombrie să corecteze o „deviaţie bugetară semnificativă”

România trebuie să raporteze Consiliului Uniunii Europene până pe 15 octombrie ce măsuri a luat pentru a corecta deviaţia bugetară semnificativă semnalată de acesta săptămâna trecută. Este pentru a treia oară consecutiv, din iunie 2017, când România primeşte o astfel de avertizare.

Ce spune Consiliul UE despre performanţele României în 2017:
Balanţa structurală a Românei s-a deteriorat cu -3.3% din PIB
Cheltuielile guvernamentale au fost cu mult peste nivelul de referinţă stabilit de Consiliu

„Ambii indicatori confirmă o deviaţie bugetară semnificativă. Incapacitatea de a acţiona conform recomandărilor precedente, cu riscul de a depăşi deficitul guvernamental de referinţă de 3% din PIB stabilit de UE, necesită măsuri urgente”, se arată în comunicatul Consiliului.

Potrivit Consiliului, România a suferit deviaţii semnificative de la proceduri începând cu iunie 2017, după o deteriorare importantă o balanţei structurale în 2016 şi continuarea tendinţei în anul următor. În decembrie anul trecut, Consiliul a decis că România nu a luat măsuri eficiente şi i-a solicitat să limiteze cheltuielile guvernamentale la maximum 3.3% în 2018 şi 5.1% în 2019.

România a avut un deficit de 0.88% din PIB în primele cinci luni din 2018, de aproape patru ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2017, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice citate de Agerpres. Cheltuielile bugetului general consolidat au crescut cu 18.4% în primele cinci luni ale anului, iar cele de personal au fost cu 22,3% mai mari, creşterea fiind determinată de majorările salariale acordate.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Bun, e clar ca nu il va corecta pt ca asta ar inseamna ca nu va mai putea plati salariile majorate si pensiile !

  PS. Si atunci ? Ce va face CE ?

  • O sa inceapa nationalizari, la inceput pe ascuns apoi pe fata daca/cand o sa controleze tot.
   Lista o au, e interesant cu ce si cum vor incepe: ori forta pe modelul OUG13 pentru Pilonul2, ori pe bucati mici si cat mai linistit pana preiau tara. Varianta 2 e verificata ca functioneaza dar necesita timp… ei au calculele si stiu cat timp au la dispozitie, dar dupa evolutia cursului si robor, as zice ca nu prea mult.

 2. Ce vă face Comisia Europeană, se întreabă un comentator! Păi, ce să facă cu un asemenea membru, ne va trece la ruși și vom primi salariile și pensiile în ruble!

  • Pai , chiar si in gluma , rusii si-ar lua pe cap o asemenea belea precum Romania .
   UE a acceptat tarile din fostul lagar socialist numai pentru pietele de desfacere si pentru resurse naturale .

  • @A310 In timp ce Uniunea Sovietica a creat lagarul socialist ca un paradis si nu a franat deloc dezvoltarea tarilor respective.

   O tineti ca surdul pe mormant cu „piata de desfacere”, de parca mare putere de cumparare ar avea romanii… E fix avatajul nostru ca, fiind in uniune, nu ni se pot aplica diverse taxe si astfel produsele noastre facute cu mana de lucru mai ieftina le putem vinde tot ieftin in Europa (ca nici Rusia n-are bani sa ni le cumpere). Daca ne scot dobitocii de guvernanti din UE, o sa ne trezim cu taxe de import si o sa vindem din parti. O sa trecem iar la productia pe stoc (pentru cine mai stie ce inseamna).

 3. Dupa cum se vede (si din comentarii) romanasii iau totul la misto, totul e o bascalie, de parca e vorba despre o alta tara nu despre tara lor.
  Dragnea o sa ne rada ranjetul smecheresc de pe fata pentru ca asa meritam.