G4Media.ro

Consiliul UE aprobă un pachet macrofinanciar pentru acordarea a încă 5 miliarde…

Sursa foto: GEORGES GOBET / AFP

Consiliul UE aprobă un pachet macrofinanciar pentru acordarea a încă 5 miliarde de dolari Ucrainei

Consiliul UE a aprobat marți o asistență macrofinanciară suplimentară de 5 miliarde de euro pentru Ucraina, adoptând în mod oficial măsura convenită de miniștrii de finanțe ai blocului la începutul acestei luni, potrivit site-ului Consiliului, relatează CNN.

Acest lucru marchează a doua etapă a mobilizării de către UE a până la 9 miliarde de euro pentru a sprijini stabilizarea macrofinanciară a Ucrainei, „a consolida rezistența imediată a țării și a susține capacitatea acesteia în direcția redresării”, se arată în declarație.

Acesta urmează pachetului de 1 miliard de euro adoptat de Consiliul UE în iulie.

În timp ce pachetul total de asistență macrofinanciară este alcătuit atât din împrumuturi, cât și din granturi, cele mai recente 5 miliarde de euro sunt exclusiv sub formă de împrumuturi, care vor fi rambursate de Ucraina în termen de 25 de ani, cu garanții, a declarat un purtător de cuvânt al UE pentru CNN.

„Noul împrumut de 5 miliarde de euro va fi utilizat pentru funcționarea de zi cu zi a statului și pentru a asigura funcționarea infrastructurii critice a țării, cum ar fi birourile, școlile și spitalele”, potrivit lui Zbyněk Stanjura, ministrul de finanțe al Republicii Cehe, care deține în prezent președinția Consiliului UE.

Miniștrii de finanțe ai UE au convenit pe 9 septembrie asupra unei declarații de susținere a asistenței suplimentare de 5 miliarde de euro pentru Ucraina. Astăzi, această asistență suplimentară a fost adoptată în mod oficial, potrivit comunicatului de presă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Incepi sa mi fii simpatic!!!😂👍

  2. Capitalismul putred pe marginea prăpastiei ! 😂😂😂

  3. Acum sper că înțelegeți de ce ni s-a scumpit nouă energia de 15 ori și gazul de 10 ori. Banii tuturor europenilor se duc în fundul lui Zelenski.

  4. Totul într-o gaură neagră…vedem în facturi acuș de unde au luat.

  5. si daca pierd razboiul cine ramburseaza imprumutul? ursula?

  6. aia cinci miliarde ar face bine sa-i bage i in industria miniera din Romania,
    iar TRADATORII DE TARA SA OPREASCA INSTRAINAREA MINTIEI

  7. Platim toți pentru mascariciul de Zelenski. Bufonul găozar