G4Media.ro

Consiliul Național al Rectorilor se retrage din organizația lui Alexandru Cumpănașu: ”Dorim…

Sorin Cimpeanu / sursa ProRomania

Consiliul Național al Rectorilor se retrage din organizația lui Alexandru Cumpănașu: ”Dorim să păstrăm universitățile în afara jocului politic”

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), care reunește rectorii tuturor universităților din România, anunță într-un comunicat de presă că se suspendă pe termen neliminat din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) pentru a păstra universitățile ”în afara jocului politic”.

Suspendarea vine la două zile după ce Cumpănașu a anunțat că vrea să candideze la alegerile pentru președinția României. El a început deja să strângă cele 200.000 de semnături necesare.

Comunicatul, semnat de Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor și rector al Universității de Științe Agronomice, arată că ”am fost alături in proiectul Coaliția Națională pentru Modernizarea României pentru că am crezut și credem că, împreună putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari și mai angajați în modernizarea României. Cu toate acestea, suntem nevoiți să afirmăm clar că nici CNMR și nici o altă formulă guvernamentală sau nonguvernamentală nu pot subordona CNR”.

Consiliul Național al Rectorilor este cea de-a doua instituție care se delimitează de controversatul ONG-ist abonat la bani publici. În iulie, imediat după ce Cumpănașu a încercat să monopolizeze dezbaterea publică pe tema tragediei din Caracal, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a anunțat într-un comunicat de presă că se retrage din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), dezavuând comportamentul lui Cumpănașu.

Comunicatul integral al Consiliul National al Rectorilor:

Consiliul National al Rectorilor se subordoneaza exclusiv intereselor unui mediu universitar competitiv și de calitate in Romania !

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), singura structură naționala care reuneste toți rectorii universităților de stat și particulare acreditate a acționat și acționează pentru dezvoltarea structurilor parteneriale in scopul consolidării rolului mediului universitar în asumarea deciziei publice în România.

Am salutat orice deschidere publică și am fost parteneri onești în toate proiectele care au adus un bine țării, comunității, universităților și studenților.

Am fost alături in proiectul „Coaliția Națională pentru Modernizarea României” (CNMR) pentru că am crezut și credem că, împreună putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari și mai angajați în modernizarea României. Cu toate acestea, suntem nevoiți sa afirmam clar ca nici CNMR si nici o alta formula guvernamentala sau nonguvernamentala nu pot subordona CNR.

Astăzi, Consiliul Național al Rectorilor a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat participarea noastră la CNMR. Fiecare membru al comunității academice are dreptul la propria lui opinie politică, are dreptul de a exprima propriile opinii și convingeri, însă CNR, în ansamblul său, este și trebuie sa fie garantul instituțional al echidistanței și imparțialității instituțiilor universitare.

Consiliul National al Rectorilor a fost, este și trebuie sa fie dincolo de optiunile politice ale fiecarui rector.

Suntem convinși că participarea CNR în CNMR a fost benefică in multe proiecte precum promovarea universităților românești in emisiunea “Ambasador România”, sustinerea unor măsuri care sa imbunătățească absorbția fondurilor europene și multe asemenea.

CNR consideră că trebuie sa ramana activ în a participa la consultări cu autoritățile naționale, regionale și locale in domeniul învățământului superior, cercetării științifice, precum și pe alte teme de interes pentru societate. Avem în universitățile din România specialiști bine pregătiți pentru a prezenta puncte de vedere pertinente pe multe subiecte. Trebuie să-i valorizăm! Fără educație și cercetare științifică nu poate exista o dezvoltare reala!

Mulțumim CNMR pentru colaborarea avută, însă dorim să păstrăm universitățile în afara jocului politic! Suspendarea noastră este fermă, neechivocă și pe termen nelimitat!

Foto: Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Sorin Cîmpeanu cica era membru al ,,Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României”.
  Salvarea lui Ponta de Plagiat, cand era Sorin Campeanu Minstrul Educatiei, tot din ,,Modernizarea României” facea parte ?.

 2. Foarte bine !

 3. Cum de nu-l cauta nimeni de plagiat pe ipocritul asta de Cimpeanu? E imposibil sa nu fie si el un plagiator? E foarte dubios, mai ales ca s-a impus in fruntea CNR si prin AUF. Un alt golan din gasca lui Voiculescu, trecut apoi la Ponta!

 4. Daca Consiliul National al Rectorilor a fost asociat cu limbricul asta este mai mult decat regretabil. Este dezolant! Era foarte clar de la inceput ca este vorba de o impostura!
  Pai domnii rectori, nu l-au vazut cum vorbeste, ce idei emite?

  • CNU e total acaparat de obedienți pesede, comuniști nostalgici, religioși, peremisti și încăpățânați naționaliști, ca și academia. Orice face e irelevant, învățământul superior în România a fost adus în derizoriu prin acceptarea votului în loc de merit, prin cancerul mafiilor pe profesii, al spiritului critic nul, sa nu mai vb de tolerarea furtului intelectual de toate felurile, ajuns la o distilare a metodelor de mistificare a valorii. In staff de facultăți, inst de cercetare, academii, hoția a ajuns o arta.

  • CNU e total acaparat de obedienți pesede, comuniști nostalgici, religioși, peremisti și încăpățânați naționaliști, ca și academia. Orice face e irelevant, învățământul superior în România a fost adus în derizoriu prin acceptarea votului în loc de merit, al numărului în loc de valoare, prin cancerul mafiilor pe profesii, al spiritului critic nul, sa nu mai vb de tolerarea furtului intelectual de toate felurile, ajuns la o distilare a metodelor de mistificare a realității mizere. In staff de facultăți, inst de cercetare, academii, hoția a ajuns o arta. Care e admirata de hoții notorii care se vad prinși pentru pagube cu consecințe mult mai mici, pentru ca învățământul are consecințe uriașe, întinse pe toată națiunea , recuperabile în generații, în decenii.

 5. Tipul e un fake iritant si jenant! Cazul din Caracal a scos insa in dezbaterea publica o problema grava si adesea ignorata in Romania : politisti incompetenti, prost organizati si indolenti; politisti si alte forte de ordine si structuri judificare care nu isi fac datoria si sunt suspecte de legaturi cu interlopi, coruptie si conflicte de interese; interlopi aroganti care iai fac case in stilul judecatoriei unde au fost condamnati in sfidare fara sa mai aiba curajul sa le zica nimeni nimic; o oligarhie politica provenita din judetul Olt care danseaza in Bucurestu in timp ce acasa la ei domneste saracia, infractionalitatea, legea junglei a celui mai puternic; in sfarsit retele de prostitutie si trafic de persoane nederanjate de autoritati sau sub nasul lor; disparitii de tineri si tinere adesea minori numeroase si ramase nerezolvate, chiar tacute, chiar fara a se primi sesizarea la biroul de politie sau musamalizand-o si intimidand reclamantii!…In Romania problemele de delingventa sunt numeroase si chiar ai in orase relativ linistite par sa se inmulteasca : mai inainte pe un bulevard relativ central pe care sunt si camere video cred dintr-un astfel de oras doua masini scumpe la interval de 5 minute cu imbecili strigand si tipand in gura mare vuiau probabil peste limita de viteza cu muzica data la maxim – se intampla relativ frecvent, ba uneori astupa muzica manelista de la nu stiu ce bodega sau casa tiganeasca sau romaneasca care deranjeaza pana la 2 noaptea, si nimeni nu pare ca se deranjeaza desi e greu de crezut ca nu e deranjata ori lumea e timorata si nu mai are incredere in autoritati, caci din cauza vitezei si intunericului e greu sa le iei numerele si apoi e un consum de timp si nervi sa faci o reclamatie care pare ca nu rezolva nimic adesea! Pedepsele si sanctiunile trebuie inasprite, amenzile proportionale cu veniturile ca in tarile nordice sau cu valoarea masinii in cazul descris mai sus, eliberarea conditionata in caz penal trebuie redusa chiar daca nu vor politicienii care se stiu cu musca pe caciula in cazuri de coruptie, mai ales daca nu sunt semne de reeducare si vorbim de recidivisti, dar toate sanctiunile astea ele trebuie si aplicate.

 6. Si academia romana trebuie sa se retraga din ong ul cumpanasului. De fapt trebuie lasat cumpanasu cu nevasta-sa singuri cu ong ul lor sa modernizeze Romania dupa propriul lor gust. Asta daca nu-i pleaca si nevasta cumpanasului cu vreun dinca -fante de viagra la ocazie pt ca ii cam place sa-si arate spatele pt intaratat masculi.

 7. dar academia katiushei ibarruri zisa abramburica ? pentru copii n-are bani romanika. are pentru academiile partidului, pentru institute inventate pentru sinecuri…

 8. Ce fac ceilalti ? Unversitates de vest, pnl- ul ? Voi nu iesit ?

 9. De ce numai suspendat ? Consiliul de rahat !!

 10. Il stie pe nea Sorin asta, am terminat si eu USAMVB. Cu exceptia catorva profesori, pe care nu ii dau afara pentru ca efectiv nu au pe cine pune in loc, toti sunt incadrati politic.
  Numai de curiozitate incercati sa gasiti cat teren a avut USAMVB si cat s-a „privaatizat”” intre timp si mai ales catre cine.
  Desigur, nu este numai cazul USAMVB.

 11. Ultimul video al celebrului Cumpănașu, în care aruncă vina pentru tragediile recente pe guvernul Cioloș din 2016 și pe USR este edificator pentru intențiile acestui specimen.

 12. De ce s-ar retrage Academia Romana din Consiliul asta pt Modernizarea Nu stiu cui ? In fond presedintii si consiliul au fost intotdeauna obedienti PSD !