G4Media.ro

Consiliul Național al IMM-urilor cere ca patronatele și sindicatele reprezentative să poată…

Consiliul Național al IMM-urilor cere ca patronatele și sindicatele reprezentative să poată ataca la CCR ordonanțele de urgență în domeniile fiscal și economic

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNPIMMR) cere extinderea efectelor referendumului convocat de președintele Iohannis pe 26 mai și la ordonanțele de urgență din domeniile fiscal și economic. Reamintim că una dintre întrebările la referendum le cere românilor să spună dacă sunt de acord ca OUG-urile să poată fi atacate la Curtea Constituțională (CCR) și de alte entități în afară de Avocatul Poporului.

Entitatea condusă de Florin Jianu cere ca ordonanțele de urgență din domeniile fiscal și economic să poată fi atacate la CCR și de Consiliul Economic şi Social (instituţie în care sunt reprezentate societatea civilă, patronatele și sindicatele), dar și de patronatele și federațiile sindicale reprezentative la nivel național.

”CNIPMMR consideră utilă extinderea dreptului de a ataca Ordonanțele de Urgență direct la Curtea Constituțională şi la alte domenii, respectiv fiscal şi economic, având în vedere practica Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă cu impact negativ major asupra activităţii agenţilor economici, fără consultarea acestora (exemplu reprezentativ este OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene prin care s-au introdus măsuri cu consecinţe dezastruase în economie, din care amintim suprataxarea băncilor în funcţie de creşterea ROBOR, suprataxarea companiilor din energie cu 2% pe cifra de afaceri, suprataxarea companiilor din telecomunicaţii cu 3% pe cifra de afaceri)”, arată Consiliul într-un comunicat de presă.

Reamintim că una dintre întrebările de la referendumul din 26 mai convocat de președintele Iohannis este aceasta:

”Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Foto: Florin Jianu, președintele CNIPMMR (Sursa: contul personal de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. #EUvotez
    Duminica sau niciodata

  2. Aceasta cum v-am mai explicat dupa publicarea intrebarilor este de fapt o a treia intrebare continuta in cadrul celei de a doua si daca se raspunde cu Da la referendum si se si valideaza atunci se poate emite o pretentie de felul celei cerute de dl Florin Jianu.