G4Media.ro

Consiliul Național al Elevilor vorbește despre “fondul gardianului” în școli: Lipsa siguranței…

Consiliul Național al Elevilor vorbește despre “fondul gardianului” în școli: Lipsa siguranței – una dintre cele mai grave probleme ale sistemului educațional

“Lipsa siguranței în școli reprezintă una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă în prezent sistemul educațional românesc”, avertizează Consiliul Național al Elevilor, după ce Ministerul de Interne a anunțat că în 6.365 de școli din România nu este asigurată paza elevilor nici cu paznic, nici prin camere video.

“Cu doar 18% dintr-un total de 17.824 de unități de învățământ preuniversitar de stat care beneficiază de supraveghere prin pază umană și sisteme de monitorizare video, dreptul elevilor la protecție în incinta școlii rămâne doar pe hârtie”, spune Consiliul Național al Elevilor.

Elevii vorbesc despre “fondul gardianului”, prezent în multe școli, despre care spun că deși “ilegal, este o practică răspândită”. CNE atrage atenția că cele care trebuie să plătească pentru paza elevilor în școală sunt primăriile. Semnalul de alarmă tras de copii vine cu un an înaintea alegerilor locale, în contextul unei scăderi demografice dramatice și pe fondul unei lipse cronice de finanțare a școlilor din partea primăriilor.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Voi ati votat PSD ani de zile, prostilor. Sau ati absentat de la vot, care e acelasi lucru cu a vota cu PSD.

    Sper ca suta de lei in plus a meritat!