G4Media.ro

Consiliul local Piatra Neamț vrea să aprobe în luna august burse școlare…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Consiliul local Piatra Neamț vrea să aprobe în luna august burse școlare pentru „semestrul al II-lea”, deși organizarea pe semestre a dispărut de un an / Șefa inspectoratului școlar Neamț: Am cerut informații suplimentare. Bursele s-au dat la timp

Consiliul local Piatra Neamț a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind numărul și cuantumul burselor școlare pentru elevii din Piatra Neamț, pentru semestrul II din anul școlar 2022-2023. În ciuda faptului că proiectul consiliului propune burse pe anul școlar deja încheiat și că nu mai există semestre, „elevii din Piatra Neamț au primit bursele școlare la timp”, a confirmat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general Neamț, Florentina Luca Moise.

Amintim că anul școlar 2022-2023 a fost împărțit pe 5 module și a fost primul an în care s-a renunțat la semestre.

În plus, mai multe informații au fost prezentate eronat de presa locală și națională care pe baza situației din Neamț au scris despre bursele pe care le vor primi toți elevii din țară în aceasta toamnă. Noua lege a educației stabilește că în anul școlar 2023-2024 cuantumul burselor este altul.

În ceea ce privește tipul burselor, există schimbări față de bursele acordate în anul școlar 2022-2023, iar metodologia va fi aprobată prin ordin de ministru.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...