G4Media.ro

Consiliul Județean Prahova anununță reducerea cu 101 posturi din aparatul propriu: din…

Consiliul Județean Prahova anununță reducerea cu 101 posturi din aparatul propriu: din 247 rămân 146 / Iulian Dumitrescu a postat pe Facebook o poză cu mesajul ”Black Friday, 40% reducere a numărului de posturi”

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, la propunerea preşedintelui Iulian Dumitrescu, reducerea cu 101 posturi a aparatului propriu al administraţiei publice judeţene, se arată într-un comunicat al instituției. Președintele CJ Prahova a postat pe Facebooko poză cu mesajul ”Black Friday, 40% reducere a numărului de posturi din aparatul propriu al CJ Prahova”.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2021, Consiliului Judeţean Prahova va avea, în aparatul propriu, un număr de 146 de posturi, faţă de 247 câte sunt în prezent.

”În şedinţa de astăzi, 13.11.2020, consilierii judeţeni din Prahova au aprobat, cu largă majoritate, proiectul iniţiat de preşedintele Iulian Dumitrescu privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare ale acestuia”, se arată în comunicatul CJ Prahova.

Organigrama nouă are prevăzute un număr de 146 de posturi în aparatul propriu al CJ, faţă de 247 câte sunt în prezent. Asta înseamnă o reducere cu 101 posturi.

Posturile din noua organigramă vor fi ocupate conform prevederilor legale, pe bază de concurs.

Potrivit proiectului aprobat, restructurarea determină o economie la bugetul instituţiei previzionat pentru anii 2021-2024 în sumă de circa 48.000 mii lei , respectiv 12.000 mii lei anual.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), a anunţat că urmează desfiinţarea a două direcţii ale Consiliului Judeţean, acestea însumând alte 164 de posturi, şi evaluarea celorlalte structuri şi instituţii ale administraţiei publice judeţene.

„Restructurarea are drept scop gestionarea eficientă a resurselor financiare limitate şi reducerea cheltuielilor de personal, precum şi îmbunătăţirea şi eficientizarea funcţionalităţii activităţii aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova prin aplicarea principiilor meritocraţiei şi responsabilităţii”, se menţionează în actul normativ iniţiat de Iulian Dumitrescu.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

15 comentarii

 1. Vad ca au multa determinare cei 3 din fruntea CJ urilor Prahova, Caraș Severin si Bihor, dar cand vedem si la mandolina si ceilalti ministri din Guvern? Ăștia in continuare isi angajează lipitorii de afișe din campaniile electorale.

 2. Din pacate, indiferent cat de justificat sau nu ar fi acest demers, el sfarseste prin a fi cinic. Extrem de cinic. Sa dai afara oameni de sarbatori si sa o faci sub forma unui anunt idiot, dovedeste nu doar cinism ci si sadism. Acest demers va fi taxat de alegatori, pentru ca indiferent de culoarea lor politica oamenii gandesc in linii mari prin raportare la propria lor situatie: „daca as fi fost eu in pielea celui dat afara, acum de sarbatori?” Suma idiotilor din partidele politice este mereu constanta!

  • @petrisor – Nu vreau sa fiu rau, dar alegatorii de care vorbesti, aia care vor taxa, oricum votau cu partidul care le-a asigurat locurile caldute de munca. Pana la urma, nu ii dai afara ca vine Craciunul, pe urma Revelionul, pe urma Mucenicii, pe urma vine martie, pai ce facem, dam afara femeile de 8 martie? Si pe urma mai e putin si vine Pastele, nu se poate sa dai afara oameni de Paste. Te las sa continui tu…

 3. Acuma nici măcar nu a-ți avut răbdare pana la alegeri, oricum decizia CJ va fi contestata.. Pentru ca nu asa se fac reducerile cu mesaje electorale, restructurările de fac cu studii de impact.. Etc. Ce fac acei care au ocupat postul prin concurs, în mai dau odată examen….

  • ati se scrie legat falfabet PSD ist !!! Si nu mai lua apararea plimbatorilor de hartii, toti neamuri si „preteni” intre ei!!!!

 4. S-au redus doar din organigrama. Posturile reduse oricum nu erau ocupate.
  Economie doar pe hartie.
  Mai taie din ele da-le draq

 5. dar imensa cladire OMV Petrom ocupata de sute de functionari care mai de care mai pururos, ocupata de primarie, desi trebuia transformata in spital ptr copii conform angajament, cine face ordine acolo?
  Probabil Bolojan, de la Oradea, daca am putea sa l clonam. Mergeti inainte, psd a dat legi care va protejeaza salariile, sporurile nesimtite si nemeritate, numarul vostru f mare, e protejat…stati acolo, stati bine, nu trebuie sa faceti mai nimic, trebuie doar sa traiti. Rusine voua, celor care va conduc. Pana ma conving zic: psd, pnl aceeasi mizerie!

  • In clădirea cu alune PNL sunt atâtea directii din Primărie ca nu mai începeau in casa alba.
   Ce rost are azi o Directie de investitii cu doi directori, 5 sefi servicii adică sunt cca 45 de bugetofagi cu salarii grase cand Primaria nu mai are nicio investitie!
   Idem Directia de Patrimoniu!

 6. Gata, a mers asta cu reducerile de la Bihor. Ne-am convins ca e plin de neicanimeni printiate institutille statului. Dar nu mai bateti atata toba. Nu sunt nici oamenii aia doar niste numere. Sunt si ei oameni, angajati cu pile fara pile…. oameni. Faceti reduceri si basta, nu vindeti asta !

 7. O decizie probabil buna comunicata catastrofal.

 8. Cum sa reduci 101 posturi si sa vb de economie de 12000 ron pe an?, ala e un salariu mediu net pe 4 luni…
  Ori cifrele sunt gresite ori ne laudam cu impartirea a aproximativ aceleeasi sume de bani la mai putini oameni deci nu e foarte impresionant sau benefic ptr nimeni…

 9. Inteleg reoranizarea dar nu pot fi de acord cu aceasta exprimare…nedemna de niste oameni cu minima educatie. O asociere proasta intre Black Friday si reduceri de personal…Faceti-va treaba fara aroganta si cinism….nu pentru postari de natura aceasta ati fost alesi! Nu dati nastere unit altfel de asocieri si idei!

 10. Chiar nu se sesizeaza nimeni ca aceasta exprimare nu este in regula??? G4media, vi se pare normala?????

 11. O foarte binevenită decizie, da’ cu o singură condiție: să nu fie urmată, dupa o bucată de vreme și cînd s-or liniști apele, de-o ,,viitură liberală” (adica cam cum avem acuma pe la guvern și prin centralizate).
  Comunicarea deciziei, însă, dovedește ,,decît” că cel mare e un idiot. Dacă n-ar fi, ar ști că nu așa se vorbește cu/ despre oameni. Ar ști că o măsură, chiar dureroasă, se aplică rațional iar nu bășcalios – cum ar fi ca un chirurg care trebuie să amputeze piciorul unui pacient să îi spună ,,îți fac reducere 25%”? În fine, dacă ar fi politician (a fost senator?) ar fi trebuit să învețe din greșeala munumentală a colegului Boc ,,pușca și cureaua lată / ce mai sporuri ați avut odată” – mai țineți minte?