G4Media.ro

Consiliul Județean Neamț va achiziționa 21 de autobuze electrice, din fonduri europene,…

Consiliul Județean Neamț va achiziționa 21 de autobuze electrice, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional

Contractul pentru achiziţia ceor 21 de autobuze electrice, din fonduri europene, prin cadrul Programului Operaţional Regional, a fost semnat joi, de conducerea Consiliului Județean Neamț. Valoarea contractului de furnizare este de 49,2 milioane lei, cu TVA.

„Ne dorim modernizarea transportului public de călători, urmărind asigurarea unui transport ecologic la standarde europene. Pentru judeţul Neamţ vor fi achiziţionate 21 de autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, însoţite de 7 staţii de încărcare rapidă şi 21 staţii de încărcare lentă”, a transmis președintele administrației județne, Ionel Arsene.

Cele 21 de autobuze vor fi livrate etapizat, până la sfârşitul anului 2023.

Autobuzele vor fi de tip nearticulat, cu podea integral coborâtă, asigurând astfel facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă.

Procedura de achiziţie a fost derulată de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de lider de parteneriat iar din proiect mai fac parte municipiile Iaşi, Târgu Mureş şi Tulcea.

sursa: captura: expedia.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Zece cetateni a prajit guvernul Orban la Piatra neamt in luna a unsprezecea a lui 2020. 10+11=21.

    Mai exista si alte combinatii. De exemplu, de 13 luni sectia ATI de la Piatra Neamt nu are director. Nici UPU nu are director de 9 luni. Nimeni nu s-a inscris la concurs. Posibilii candidati sunt nemultumiti de autobuzele actuale, prea ieftine si prea poluante.

  2. E buna uniunea europeană? Ne fura, ne alea și alea…

  3. Pun pariu ca vor castiga niste turci care vor aduce un autobuz chinezesc fabricat de muncitori nord-coreeni.

  4. La ce sunt bune autobuzele in sine? sunt la fel de utile ca „noul spital” pe care il „construiesc” cele doua oengiste bucurestene in curtea Budimex de vreo 10 ani… Ti le bagi undeva fara banii pentru personal.

  5. Mai bine refăceau troleibuzele instalația electrică și aveam autobuze electrice

  6. Spitalul a fost tot timpul al CJ, mai puțin câteva săptămâni. Deci nu guvernul Orban i-a „prăjit” pe oamenii aceia.