G4Media.ro

Consiliul Judeţean Harghita solicită Baroului să reprezinte în instanţă elevii maghiari, într-un…

sursa foto: ISJ Harghita

Consiliul Judeţean Harghita solicită Baroului să reprezinte în instanţă elevii maghiari, într-un proces împotriva Ministerului Educaţiei / ”Observăm că elevii maghiari sunt discriminați și li se pun piedici”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a făcut un apel către Baroul Harghita pentru a reprezenta în instanţă elevii maghiari într-un proces împotriva Ministerului Educaţiei, evidenţiind acuzaţiile de discriminare în învăţarea limbii române, anunță Ziar de Harghita.

Această iniţiativă vine în urma unei plângeri depuse de CJ Harghita la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a sancţionat Ministerul Educaţiei cu o amendă de 2.000 de lei.

Într-o postare pe site-ul CJ Harghita, se arată că „Baroul Harghita a fost contactat de Consiliul Judeţean Harghita, prin preşedintele Borboly Csaba, pentru a le solicita avocaţilor dispuşi să lucreze la un proces împotriva Ministerului Educaţiei privind predarea şi evaluarea limbii române la copiii a căror limbă maternă este limba maghiară„.

„Deși nu este responsabilitatea noastră, ne-am implicat de ani de zile în problema învățământului, inclusiv a predării limbii române, pentru că observăm că elevii maghiari sunt discriminați și li se pun piedici în față. Am demonstrat că este necesar un program educațional special pentru ca elevii minoritari să învețe limba română, însă acțiunile Ministerului Educației sunt insuficiente. Nu vom renunța și vom continua să luptăm pentru drepturile elevilor noștri„, a declarat Borboly Csaba

Prin această iniţiativă, Consiliul Judeţean Harghita subliniază determinarea sa de a asigura un sistem educaţional echitabil şi non-discriminatoriu pentru toţi elevii, indiferent de etnie sau limbă maternă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ca de obicei in preajma alegerilor UDeMeReu anti-romanesc, alege niste teme de astea explozive anti-romanesti pentru a-si impulsiona electoratul. Ceea ce e ingrijorator e ca inca astia nu inteleg rolul/ sau prefera sa se … pe limba tarii in care traiesc