G4Media.ro

Consiliul Europei: România trebuie să țină seamă de recomandările Comisiei de la…

Consiliul Europei: România trebuie să țină seamă de recomandările Comisiei de la Veneția și GRECO, iar reforma legislației penale trebuie realizate în deplină conformitate cu standardele Consiliului Europei și cu normele internaționale în domeniul drepturilor omului

Comisarul Dunja Mijatovic, din cadrul Consiliului Europei, subliniază importanța menținerii independenței sistemului judiciar din România și cere autorităților de la București ”să țină seamă de recomandările Comisiei de la Veneția și ale Grupului de Țări împotriva Corupției (GRECO), iar reformele în materie de justiție și legislație penală să fie realizate în deplină conformitate cu standardele Consiliului Europei și cu normele internaționale în domeniul drepturilor omului”, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei pentru Drepturile Omului din Consiliul Europei.

De asemenea, „România trebuie să îmbunătățească implementarea legilor și să asigure finanțarea pentru ca proteja în mod eficient drepturile persoanelor cu handicap și pentru a proteja femeile împotriva violenței”, se arată în același comunicat.

„Există obstacole sistematice care împiedică protecția eficientă a drepturilor persoanelor cu dizabilități în România”, a declarat joi Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, în contextul publicării raportului vizitei sale în România din noiembrie 2018.

Raportul atrage atenția asupra drepturilor persoanelor cu dizabilități, a violenței împotriva femeilor și a reformelor în desfășurare în sistemul judiciar și legislației penale.

Potrivit comunicatului, comisarul este îngrijorat cu privire la subfinanțarea sistemului de asigurări sociale pentru adulții și copiii cu dizabilități. În acest context, regretă că recent, după ce proiectul său a fost publicat, Parlamentul României a adoptat legea bugetului pentru 2019 în care nu este garantată alocarea fondurilor necesare din bugetul de stat pentru susținerea sistemului de protecție socială pentru copii și persoane cu dizabilități. De asemenea, le cere autorităților românești să ia măsuri rapide pentru a trece de la instituționalizarea persoanelor cu dizabilități la integrarea lor deplină în societate.

Comisarul a cerut autorităților implementarea eficientă a legislației în vigoare și demonstrarea unui angajament puternic pentru protecția femeilor împotriva violenței, se mai arată în comunicat. A cerut, de asemenea, autorităților să îmbunătățească colectarea datelor și să aloce fonduri suficiente către Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, precum și către autoritățile locale și să încurajeze cooperarea dintre instituțiile publice și societatea civilă.

 

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Noi stim ca trebuie.
  Problema e ca degeaba trebuie!

 2. sinistre al justitiei, ce zici ? sinistrii tariceanu si dragnea iti vor da jun branci pe scari in jos sa-ti rupi picioarele ? si un sut in fund sa ajungi in strada sa iei in piept scuipaturile multimii ?
  ca vad ca ciordache, prostalaul ala, in care a bagat bani tacsu dar nu s-a lipit cartea de el, iti da la gioale.

 3. Acum e oportun referendumul cu legile justiției.

 4. Toata lumea civilizata stie ce este bine si ce trebuie facut,la noi se merge din mai rau in mai rau,sub masca „bunastarii”si a nationalismului prost inteles si de parada !

 5. Este ultimul semnal si poate cel mai clar ca daca PSD nu se opreste si nu repara ceea ce a stricat in domeniul justitiei CE va declansa ” optiunea nucleara” !
  PS. Mult mai rapid ca in cazul Poloniei !

 6. In tara asta nu se pot integra in societate persoane fara dizabilitati, nu vorbesc de cele lenese, dar ce sa mai vorbim despre cele cu dizabilitati! Si asta, din cauza ca nu mai au loc de sinecuri.

 7. E regretabil ca Consiliul Europei confunda mafia institutionala a impostorului Dragnea cu Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.