G4Media.ro

Consiliul Elevilor, după ce şcolile și grădinițele private nu au fost incluse…

Consiliul Elevilor, după ce şcolile și grădinițele private nu au fost incluse în Hotărârea de Guvern care-i ține pe elevi în vacanță: Această atitudine iresponsabilă denotă, din nou, o lipsă de coerenţă în măsuri şi o lipsă de viziune instituţională, care generează discriminare

Consiliul Naţional al Elevilor arată că atitudinea „iresponsabilă” a autorităţilor, prin nepreluarea în hotărârea de Guvern privind restricţiile a articolului din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în învăţământul privat, „denotă, din nou, o lipsă de coerenţă în măsuri şi o lipsă de viziune instituţională, care generează o vădită discriminare pentru sistemul de învăţământ privat”. Reprezentanţii elevilor solicită modificarea hotărârii de Guvern. „În caz contrar, autorităţile centrale recunosc faptul că neglijează sănătatea elevilor şi profesorilor din învăţământul particular”, arată aceştia, conform news.ro

„Ca urmare a declaraţiilor preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu privire la impunerea unei vacanţe de două săptămâni pentru toţi elevii din România, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus adoptarea acestei măsuri de către Guvernul României, printr-o hotărâre care să abiliteze Ministerul Educaţiei modificarea structurii anului şcolar în acest sens. Totuşi, deşi hotărârea CNSU prevede suspendarea cursurilor pentru toate unităţile de învăţământ, inclusiv cele private, Guvernul nu a adoptat această prevedere şi, deci, nici Ministerul Educaţiei nu a făcut demersuri în acest sens. Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă îngrijorarea cu privire la neglijenţa autorităţilor în ceea ce priveşte sănătatea publică a cetăţenilor, având în vedere că elevii care studiază în unităţi de învăţământ particulare îşi vor desfăşura activitatea didactică cu prezenţă fizică în continuare, deşi toate celelalte şcoli de stat vor fi în vacanţă timp de două săptămâni”, afirmă reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Aceştia susţin că această „atitudine iresponsabilă denotă, din nou, o lipsă de coerenţă în măsuri şi o lipsă de viziune instituţională, care generează o vădită discriminare pentru sistemul de învăţământ privat”.

„Astfel, solicităm modificarea, în regim de urgenţă, a hotărârii de guvern şi a ordinului ministrului educaţiei cu privire la vacanţa din perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, astfel încât aceste acte normative să respecte reglementările din hotărârea CNSU nr. 91/2021 şi să includă sub efectele juridice şi şcolile private. În caz contrar, autorităţile centrale recunosc faptul că neglijează sănătatea elevilor şi profesorilor din învăţământul particular şi închid ochii la o decizie oficială a autorităţilor sanitare, generând o discriminare fără precedent”, adaugă Consiliul Elevilor.
Reprezentanţii elevilor susţin că structura anului şcolar ar trebui să fie aceeaşi pentru toate şcolile, fără diferenţiere între cele de stat şi cele private.

„Din nou, suntem martorii unor măsuri fără cap şi fără coadă – vacanţă pentru toţi, dar doar pentru unii! Astfel de erori sunt inadmisibile, iar Ministerul Educaţiei are datoria de a propune de urgenţă adoptarea unei hotărâri de guvern care să o completeze pe cealaltă şi prin care să se permită suspendarea cursurilor şi pentru şcolile private”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni. În acest mod s-a creat confuzie, neştiindu-se dacă acestea pot sau nu funcţiona. ”Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt”, a afirmat Cîmpeanu, conform news.ro.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ba săracilor…. Mulțumim domnule ministru ca le-ai dat vacanța la sărăntocii ăștia. Ma saturasem sa ma înghesui în trafic cu toți ghiolbanii care-și duc plozii la mizeriile alea de scoli de cartier. Sa stea acasă da-i in rahat ca și-așa sunt analfabeti.

  • Bai desteptule pun pariu că și tu tot un sărăntoc ghiolban ești, dacă erai așa cum pretinzi nu vorbeau că un boschetar înapoiat.Sa ți fie rușine ordinarule cum vorbești,sarantocule

  • Bine spus!!!!Am incercat învățământul de stat și când am ridicat problema de ce trebuie sa stau cu copilul meu într-o clasă mucegaita,si cum a primit autorizație de funcționare mi s-a zis ca am fițe si nu trebuie sa o supăr pe doamna…asa ca mi-am dus copilul la particular.
   Deci,acest consiliu sa isi mai vadă de alte probleme,ca sunt destule.
   Noi am optat pt copiii noștri pt ceva mai bun si plătim sa le fie mai bine.
   Da,profesorii sunt vaccinati!

 2. Scopul nu e să îi reduci pe toți la mizerie prin lipsă de educație ci să îi aduci să îi ridici e ceilalți la un nivel mai înalt. Adică nu egalizezi prin coborârea standardelor ci prin efortul susținut de a-i aduce pe cât mai mulți la standarde înalte.

  Consiliul elevilor e după ideea că mai bine să moară și capra vecinului.

  Iar ceva îmi spune că procentul de părinți și profesori vaccinați în școlile private e mult mai mare decât în cele de la stat.

  • Cine este acel ceva care iti spune procentul vaccinatilor la scolile private? Deciziile se iau pe baza cifrelor si se iau unitar. Daca pe baza de vaccinati era decizia, atunci aceeasi regula trebuia sa se aplice si scolilor publice.

   Scoala, privata sau publica, trebuie sa functioneze dupa aceleasi reguli.

  • copii specialilor si copii bogatilor sa fie educati la privat, este normal, suntem o tara de dreapta

   copii sarakilor si copii normalilor sa stea in cotet, vaccinati si pregatiti, urmeaza recolta de sparanghel la anul si cineva trebuie sa o culeaga

 3. Bai Iulianei desteptule pun pariu că și tu tot un sărăntoc ghiolban ești, dacă erai așa cum pretinzi nu vorbeau că un boschetar înapoiat.Sa ți fie rușine ordinarule cum vorbești,sarantocule

 4. Fica mea este la o școala privată . Astăzi a plâns toată ziua ca ea nu va avea vacanța …
  Chiar nu este in regula . Din păcate se pare ca Jumătățile de măsura cu care se iau hotărârile in Ro funcționează și in invatamant . Sa mai spună cineva ca nu sunt doua Romanii !!!