G4Media.ro

Consiliul de administrație al CNAS va avea 9 membri, față de 7…

Consiliul de administrație al CNAS va avea 9 membri, față de 7 în prezent / Președintele va nominaliza două persoane, iar premierul va numi 4 reprezentanți în CA

Consiliul de administraţie al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) va fi format din 9 membri, cu un mandat pe 4 ani, dintre care șase vor fi reprezentanţi ai statului, potrivit proiectului de OUG care urmează să fie discutat luni în ședința de Guvern care începe la ora 18.00.

Proiectul de OUG modifică mai multe legi, printre care și Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, mai exact articolele referitoare la componența Consiliului de administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Numărul membrilor CA va fi mărit la 9, cu doi mai mult decât în prezent. Statul va avea 6 reprezentanți în conducerea CNAS astfel: 2 sunt numiți de Preşedintele României, iar 4 sunt numiţi de premier, la propunerea ministrului Sănătăţii.

Consiliul de administraţie va funcţiona în mod legal în prezenţa a cel puţin 6 membri, mai prevăd modificările.

Numirea celorlalți trei membri rămâne neschimbată: un membru numit de confederațiile patronale reprezentative la nivel național; un membru numit de confederațiile sindicale reprezentative la nivel național; un membru numit de premier, cu consultarea Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice.

Mandatele membrilor CA al CNAS aflate în curs de derulare vor rămâne valabile până la expirarea acestora.

Sursa foto: CNAS/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Parcă stăteam prost cu cheltuirea banilor publici. Sau nu prea …

 2. Cam atat cu diversitatea de păreri.
  Cna poate functiona legal doar cu ce numeste pm ul si presh ul.
  Si in America preacinstitii democrati voiau sa mărească numarul de juzi supremi doar pentru ca erau majoritari aia numiti de conservatori.
  Democracy is for pussies.

 3. CONFIRMARE. Deși a promis reducerea sinecurilor politice, iar Vasilica Cîțu a negat, Guvernul majorează numărul membrilor CA al CNAS.
  Numărul reprezentanților statului în Consiliul de Administrație (CA) al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost majorat de Guvern, prin Ordonanță de urgență, de la 7 la 9, reprezentanții statului având astfel 2 membri în plus.
  Decizia, anunțată anterior ca proiect de Profit.ro, vine după ce premierul Vasilica Cîțu a NEGAT o astfel de inteție și chiar, de mai mult timp, a promis că va reduce sinecurile politice prin micșorarea numărului de membri ai CA la companiile de stat.
  Într-o formă inițial a ordonanței era prevăzută și majorarea indemnizației lunare a membrilor CA al CNAS, de la 1% la 10% din indemnizația președintelui CNAS, în timp ce indemnizația lunară pentru membrii consiliilor de administrație ale caselor de asigurări județene urma să crească de la 1% la 5% din salariul funcției de director general al casei de asigurări respective.
  Guvernul a renunțat, însă, în forma adoptată, la aceste majorări.
  De ce este important: Premierul Cîțu a anunțat că lucrează la un act normativ pentru limitarea atât a numărului de membri într-un consiliu de administrație (CA) de la o companie de stat, cât și a numărului de astfel de consilii din care o persoană face parte. Guvernul ar urma să limiteze și cuantumul indemnizațiilor acestor membri în CA-uri.
  ”Este un proiect de lege la care lucrez, cu limitarea numărului de membri în consilii de administrație, limitarea numărului de consilii de administrație din care poți să faci parte și bineînțeles de indemnizații. Ne uităm la maxim 5 de membri într-un consiliu de administrație”, a declarat anterior premierul Cîțu, întrebat dacă anunțata reformă a sporurilor acordate în sistemul public va include și indemnizațiile membrilor în CA-urile companiilor de stat.”
  Jigodiilor, asa vor reforma aceste jigodii Romania PSdista!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.