G4Media.ro

Consiliul Concurenței le recomandă magazinelor să limiteze cantitatea de produse esențiale cumpărate…

Consiliul Concurenței le recomandă magazinelor să limiteze cantitatea de produse esențiale cumpărate de o singură persoană. Producătorii pot stabili prețuri maxime ale produselor

Consiliul Concurenței recomandă comercianților și producătorilor implementarea unor măsuri care să ducă la gestionarea crizei generate de pandemia de coronavirus, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, pentru a reduce riscul de speculă și pentru a permite mai multor consumatori să se aprovizioneze, comercianţii pot limita cantităţile de produse esenţiale achiziţionate de o singură persoană/pe un singur bon și își pot modifica programul de funcționare, potrivit instituției conduse de Bogdan Chirițoiu.

De asemenea, în vederea creşterii eficienţei aprovizionării cu produse de bază şi asigurării unei distribuții echilibrate a acestora, companiile își pot coordona atât transporturile de marfă și livrările la domiciliu pentru consumatorii cu grad mare de risc.

În ceea ce-i privește pe producători, Consiliul Concurenței arată că aceștia pot stabili prețuri maxime pentru produsele lor, ceea ce ar putea limita creșterea nejustificată a prețurilor la nivelul distribuției.

Platformele de comercializare online pot monitoriza variaţiile preţurilor produselor esenţiale și pot adopta o politică de limitare a creșterilor nejustificate ale acestora sau pot suspenda vânzarea anumitor produse dacă există suspiciuni de abuz.

Recomandările se înscriu în Politica comună, adoptată de Comisia Europeană și Autoritățile Naționale de Concurență, privind aplicarea regulilor de concurență în timpul crizei provocate de Coronavirus.

Foto: Bogdan Chirițoiu ( Inquam Photos / Adel Al-Haddad)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. incepeti cu tot aparatul birocratic si toate stoarfele din primarii si alte organizatii de stat?
    de ce am senzatia ca printre astia 10mii or sa fie destui imbuibati de partid impreuna cu tarfele lor?

  2. Sa se dea doar pe cartela, si cate una sa ajunga la toata lumea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.