G4Media.ro

Consilierul premierului Florin Cîțu: Am informat oficial Comisia Europeană, SUA, Israel și…

Consilierul premierului Florin Cîțu: Am informat oficial Comisia Europeană, SUA, Israel și Germania despre planul USR PLUS de a crea o nouă majoritate parlamentară cu un ”partid neofascist, antisemit”

Alexandru Muraru, consilierul premierului Florin Cîțu pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei, anunță într-un comunicat oficial că a informat oficial Comisia Europeană și guvernele din SUA, Israel și Germania despre planul USR PLUS ”de a crea o nouă majoritate parlamentară” cu AUR, pe care îl caracterizează drept un ”partid extremist, antisemit”.

Muraru face referire la o nouă majoritate, deși liderii USR PLUS au declarat constant că nu vor să creeze o altă coaliție de guvernare în afară de ce cu PNL și UDMR. Liderii USR PLUS au spus că partidul va merge în opoziție dacă refacerea coaliției nu e posibilă.

”Noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale”, arată consilierul premierului Florin Cîțu.

De asemenea, el anunță că i-a informat despre discuțiile USR PLUS – AUR pe cei 108 europarlamentari din grupul Renew Europe, din care face parte și USR PLUS. Alexandru Muraru caracterizează AUR drept ”o formațiune politică ce a hărțuit în permanență minoritățile etnice și sexuale”.

Alți destinatari ai demersului lui Muraru sunt organizații internaționale cu un rol major în prevenirea și combaterea antisemitismului, a negării Holocaustului, în protecția memoriei victimelor regimurilor totalitare și a drepturilor minorităților etnice sau sexuale.

”În documentul oficial, am subliniat faptul că noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit”, arată Alexandru Muraru.

 • Comunicatul integral al consilierului Alexandru Muraru:

”Am informat oficial, astăzi, omologii mei, reprezentanții speciali ai Comisiei Europene, guvernelor SUA, Israel, Germania și ai altor State Membre UE, despre noul plan al partenerilor de guvernare de la București – USR-PLUS, în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit prin care să răstoarne executivul pro-european

Noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale

Am informat oficial, astăzi, omologii mei – reprezentanții speciali pentru combaterea antisemitismului și ai altor forme de violență politică sau simbolică, radicalizare și discurs instigator la ură – ai Comisiei Europene, guvernelor SUA, Israel, Germania și ai altor State Membre UE, despre noul plan al partenerilor de guvernare de la București în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit prin care să răstoarne executivul pro-european.

Totodată, am transmis scrisoarea oficială către un număr important de organizații internaționale cu un rol major în prevenirea și combaterea antisemitismului, a negării Holocaustului, în protecția memoriei victimelor regimurilor totalitare și a drepturilor minorităților etnice sau sexuale.

În același timp, am adus la cunoștința celor 108 deputați din Parlamentul European, care provin din 22 de State Membre ale UE, membri ai grupului politic Renew Europe, planul care se pregătește în aceste zile la București, unde, colegii lor din alianța USR-PLUS, partide afiliate Renew Europe, s-au aliat printr-un demers oficial cu o formațiune politică ce a hărțuit în permanență minoritățile etnice și sexuale.
În documentul oficial, am subliniat faptul că noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale.

Am atras atenția, în documentul transmis, că este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când un partid extremist de factură neo-fascistă, xenofob, antisemit, este cooptat de o forță politică pro-europeană aflată la guvernare pentru a vota o moțiune de cenzură împotriva propriului cabinet.

Practic, prin această acțiune politică, alianța USR-PLUS ia locul PSD și reîntoarce România în urmă cu 30 de ani, când, pe atunci, socialiștii români guvernau deschis cu partide extremiste, neo-fasciste, ultranaționaliste și antisemite.

În documentul oficial am explicat că Alianța pentru Unirea Românilor este un partid politic profund naționalist, anti-european, înclinând spre extrema dreaptă a spectrului politic. Este condus de persoane care au făcut în trecut și recent afirmații cu conținut xenofob, homofob și sexist, sau au glorificat personalități istorice condamnate pentru crime împotriva umanității. Membrii săi sunt promotori deschiși ai partidelor și organizațiilor paramilitare istorice fasciste românești, precum Mișcarea Legionară și Garda de Fier, care au participat activ, în trecut, la exterminarea evreilor și la desfășurarea Holocaustului. Pe scurt, acest partid politic promovează intoleranța și discriminarea minorităților naționale, religioase și rasiale și se opune diversității în România și Europa. Alianța pentru Unirea Românilor promovează politici identitare și noțiunea de supremație a unei identități etnice, religioase și rasiale. Acest lucru reiese numeroase acțiuni, mesaje, incidente care au dominat spațiul politic și public din decembrie 2020 până în prezent. Pe scurt, acest partid politic promovează intoleranța și discriminarea minorităților naționale, religioase și rasiale, și se opune diversității în România și Europa.

Ca o consecință a inițiativelor din trecut și a mesajelor publice ale liderilor și membrilor AUR, mediul social din România a cunoscut schimbări radicale. Incidente antisemite grave vizând comunitatea evreiască din București au fost înregistrate pentru prima dată în mulți ani în martie, iar discursurile de ură online se răspândesc alarmant. Drept urmare, Parlamentul României a reacționat cu o Declarație pentru a condamna unele manifestări antisemite din România și încercările de reabilitare a criminalilor de război, susținute și de USR PLUS.

În urma alegerilor legislative din 2020, toate partidele politice reprezentate în Parlament s-au angajat public să nu coopereze sau să formeze alianțe cu acest grup politic în procesul legislativ. În iunie anul acesta, PSD a încercat cooperarea cu AUR cu privire la o moțiune de cenzură și, cu acea ocazie, am avertizat, de asemenea, Partidul Socialiștilor Europeni cu privire la impactul negativ al acțiunii. În aceste zile, chiar Partidul Socialiștilor Europeni a avertizat asupra pericolului de a se crea o alianță între USR-PLUS și AUR pentru democrația românească.

În această săptămână, USR PLUS a decis să nu își păstreze angajamentul în acest sens și să submineze guvernul pro-european pe care l-a ajutat să-și formeze cooperând cu AUR.

Totodată, am arătat omologilor mei că această acțiune este foarte alarmantă, deoarece conferă AUR o pondere mai mare prin asocierea cu un partid progresist-centrist cu o bază puternică de alegători tineri și foarte tineri. O astfel de cooperare aruncă o umbră asupra USR PLUS ca partid pro-european și îi afectează negativ imaginea în cadrul Grupului RENEW EUROPE al Parlamentului European, unde deține poziția de președinte al grupului.

Pe termen mediu, pericolul real al acestei cooperări este creșterea la putere a AUR prin utilizarea influenței USR PLUS și compromiterea demersurilor pentru promovarea egalității de gen, a diversității și a drepturilor minorităților, în special a drepturilor LGBTIQ în România. Nu există nicio îndoială că, după această alianță, AUR își va continua cu mai multă fervoare discursul xenofob, antisemit și homofob.

Consecințele acestei alianțe de neconceput între USR PLUS și un partid politic neofascist, xenofob, homofob și anti-european vor fi grave pentru climatul de toleranță, încredere și stabilitate din România, precum și din Europa, deoarece ar putea duce la alte astfel de asociații în viitor, cu consecințe de neimaginat pentru procesul politic din UE.

În final, am făcut apel către omologii mei să condamne public și să împiedice imediat – arătând astfel că nu că nu tolerează asocierile dintre forțele politice de masă și extrema dreaptă din statele membre ale UE – orice cooperare politică sau asociere între USR-PLUS și Alianța pentru Unirea Românilor, în orice etapă și în orice scop”.

Sursa: Facebook/ Florin Citu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

201 comentarii

 1. Penibil big time.

  • Auto-fla-gelare. Masoch-isti PNListii.
   Sa modificam Constitutia sa nu mai fie permise anumite partide politice care nu fac cum Spune Cîțu

  • Ehe, când idola useriștilor, și anume Macovei, fugea permanent la Comisia Europeană „să informeze”, pe atunci useriștii aplaudau, acum e brusc nasol să informezi CE

   După cum am mai zis, meritați tot ce vi se întâmplă useriștilor, karma există și tocmai vă dă niște smetii he he

  • Daca nu informati șefii lbgtei nu va baga nimeni in seama?….citeam zilele trecute de una din Iowa care a fost bărbat până la 53 de ani și acum a fost prezentată pe Digi ca mare liberală americană,…ce mai lauda pe Cazu, a transformat guvernarea în cea mai liberală din UE,…bai arătare, mai bine îl insurati pe simbolică cu aia, așa pareti mai moderni

  • Te spun la mamiiiii!
   Penibil sincer

  • Bo$$, e o diferență între a te duce la Bruxelles să zici că icsulescu din guvern sau parlament urinează cu boltă pe fundamentul statului de drept și a te duce la Bruxelles să te plângi că un partid semnează o moțiune de cenzură. Partid intrat pe bune în parlament. Muraru o bagă pe aia cu minorități, drepturile omului etc de parcă crede că ăștia de la Bruxelles bifează o foaie de parcurs și zic GATA DOMNE ARE DREPTATE HUĂ. Dacă AUR erau acum majoritari și aveau guvern și băgau o lege cu interzicerea avortului, înțelegeam plângerile. Așa nu sunt decât penibili.

  • Adică românii nu merită nici primire în Schengen, nici vize USA. Indiferență față de imaginea României precum sub regimul Crin-Ponta.
   De fapt, cam suntem sub putere neo-USL încă de la demiterea lui Vlad Voiculescu, după care act, guvernul Cîțu a ratat vaccinarea (RO 30%, UE 70%), legitimând… doleanțele AUR .

  • Acest presedinte Ridicol vrea sa se umple si mai mult penibil. Asta crede ca cei carora le scrie il va crede pe cuvant. Toate statele au ambasadori care vb fluent limba romana si care inteleg perfect situatia din Romania. Nu mai traim in vremurile cand lumea statea in scrisorile trimise de partidele care au acaparat statele.

   Tot ce reuseste sa transmita este faptul ca ACEST PRESEDINTE IOHANIS a DINAMITAT UN GUVERN PENTRU JUSTITIE condusa de la cotroceni. UE a informat deja Romania despre restantele din justitie. FOARTE BINA CA NU A GIRAT USR PLUS TOATE MIZERIILE DE LA PNL.

   IAR TUPEUL PRESEDINTELUI DE A MINTII PE FATA TOATA LUMEA OCCIDENTALA CU SIGURANTA NU VA TRECE NEOBSERVAT.

   ABIA ASTEPT SA BLOCHEZE FONDURILE PNRR!

   Ceea ce doreste presedintele iohanis este exact ceea ce a dorit si dragnea si basescu, dar este ceva ce nu au dorit si votat cetatenii.

   Toti la groapa de gunoi a istoriei!
   NOI NU UITAM!

  • Bobita,mai stii,poate fostul coleg,devenit acum fosta, e nostalgic… dupa cum conducea studentul catu in seara aia fatidica pentru cvul sau,cred ca e marcat definitiv de viata studenteasca din IOWA…

  • Nici nu stii ce sa condamni mai intai la ei: prostia, sau ticalosia?!! Diabolizarea exagerata a AUR, sau minciuna ca USR-PLUS si AUR pot intruni o majoritate parlamentara?
   Sau ca ne-au facut de ras pe acolo!

  • @sandu-cule, “idola” USR+-istilor, acea membra pdl, care pdl este 1/2 din pnl-ul care face acum toate astea?! Nu ca-i o problema cu Macovei sau oricine altcineva inclusiv Base, atunci cand se lupta cu hotii!!! Problema este cand fura impreuna sau cand ii apara de justitie…

  • USRPLUS partidul rusinii nationale

  • Scrisoare îți dă fiori în ce hal a ajuns tara și statul de drept, sub acest pnl care ne aburea cu statul de drept, în scrisoare se menționează c, am informat aliații, dar corect era am informat stăpânii

  • WOW .. tu ai idee ce înseamnã fascist sau fascismul ?! E fix mare parte din ideologia si retorica hAUR .. natzionalismul socialist = fascism .. mai citeste gogutzã sau lasã vrãjeala

  • Un mincinos acest Muraru: USR nu a afirmat si nu a facut nimic pentru a forma o majoritate parlamentara cu AUR. Ca au facut o motinue de cenzura impreuna pentru a pedepsi incalcarea protocolului Coalitiei de catre premier, nu inseamna ca au semnat sau au in intentie sa formeze o alta majoritate parlamentara. In schimb, eu suspectez tabara Citu ca a facut un blat pe sub masa cu PSD. Saptamana viitoare vom afla daca sunt prosti sau ticalosi

 2. Paraciosilor! Nu mai degraba guvernati si voi ceva?

  • Murarule, poate ii informezi si cum profiti tu si frate-tu de privilegii si cum au devalizat Romania mentorii tai de la Iasi, Relu Fenechiu, Costel Alexe si Chirica.

  • Plânge tot mapamondul. Plâng și fiarele cele mai atroce din junglă.

 3. Ktz cu chestii de astea e compromiti singur :)))))

 4. Yay, nu ne făcusem suficient de mult de rahat în toată lumea punându-ne poalele în cap, trebuie musai să arătăm că putem și mai multă mizerie!

 5. In 2003 cand PNL a facut alianta cu PD si PRM, partidul lui Vadim Tudor, ati informat?!
  Jigodiilor!!!
  PNL=PSD=aceeasi mzierie!!!

  • Astia au bătut palma cu ciuma roșie și ca să nu fie luați în balon pt mizeria asta ,aruncă pisica în curtea USR-lui, ca nu se mai pot alia cu ei din cauza extremismului și sunt nevoiți să pupe în kur PSD-ul!Ce cusătura cu ață albă !

  • Pai au informat de hotile pesedeilor tai,comunisto!Atunci cum poti spune pnl=psd ,cand pnl era in opozitie ,cu pd si prm? Aici e vorba de atitudinea unui grup de pedisti condusi de boc si stolo cu acordul lui Iohannis care vor puterea totala timp de 4 ani!! catu e paravanul pentru hotiile ce urmeaza..iar pesedeul se pregateste sa sprijine pe catu ,atat cat ii convine ,din parlament,pana ii poate tranti…catu&gasca +psd=usl2,NU PNL!!

  • @Corrie. Care pnl, ala plin de psdisti? Sunteti aceeasi mizerie.

 6. ce comunst ….practic voturile contra PNLului nu au relevanta :))))

  stalin reloaded

  mori ma in somn, tu si muratura

 7. Cum faci majoritate cu 23%?

  • „Ce majoritate stimabile? Unanimitate…”
   Ce conteaza aritmetica!?
   Eu cred ca el conteaza pe faptul ca aia nici nu vor citi mesajul. Sa nu se puna pe socotit.
   Anuntul este facut doar ca sa sperie pe unii de pe aici.
   E direct Spam la presupusii destinatari.

 8. Cred ca nici n-au auzit „omologii” tai de tine, bai Catule. Or fi zis că-i spam. Deja nebunia se manifesta in forma ei maxima. In SUA oricum ai avut dosar penal, așadar nu cred ca le pasa prea mult de tine. 😁

 9. mare caractere, mari oameni de stat 🙂

 10. Penibil..

 11. Doamne cât sunt de PeNibiLi…..

 12. Omul care vine in sectie sa voteze are speranța la el… multi „nu intelege” cuvinte cu neo- sau -semit.
  Suntem oameni, vrem ca banii sa fie dati de stat pentru munca prestata si nu pentru comisioanele lor

 13. Bravo.. da auzi..despre încălcarea statului de drept, reforme pe hârtie în justiție, furt calificat a banilor publici ia-ți informat??? Așa.. deci nu.. sunteți penibili…

 14. Ciclul istoric se repeta ca un blestem:Inalta Poarta, Viena, Moscova, Bruxelles, Ambasada SUA…totusi e prea mult!

 15. Domnul Cîțu dă dovadă de o imensă mojicie! Știe foarte bine că altă soluție pentru a fi demis rapid nu există decât o moțiune, semnată de oricine o poate semna!

  A te plânge guvernului israelian că vei fi demis este o mare nerușinare! Ar trebui să se plângă și la ONU și la Vatican.

  • Si la CNCD si la Protectia Consumatorului…

  • Cîțu e șeful celor de la ANPC – linie directa. Nici nu-i pasa de raport de activitate, obiective, motivarea personalului. Cum poti pune pe cineva angajat la stat sa verifice afacerea familiei lui?

  • Guvernul Israelului ?
   Care este explicația ?
   Gradul MO poate fi o rațiune .
   Dandy papion accepta comportamente iraționale ?

 16. Pe Alexander Grigoryevich Lukashenko, Emomali Rakhmon si Talibani nu i-ati informat? 😂

 17. In 2003 cand PNL a votat alaturi de PD(marii democrati ai Bocului!) cot la cot cu PRM-ul lui Vadim o moțiune de cenzură ati informat mapamondul?!
  Rusine, ipocritilor!!
  PNL=PeSeDe=fostul PDL=aceeasi mizerie!!

 18. A informat oficial stapanii coloniei,ce mizeie am ajuns.

 19. Super tare. Uniunea-Salvati-Romania-Partidul-Libertatii-si-Unitatii-Sociale cu spatele la perete. Yogi Cioloș și Funduri Evropene Barna scoateți cămeșa. Cu Co-Cîțu nu merge cum a mers cu Moș Orban. Puradeilor!

 20. Vezi c-au sunat din coreea de nord, zic ca-si vor dictatorul inapoi.

 21. Văd că mai mint și alții. Nu doar Câțu. O alianță înseamnă cu totul altceva. Un program de promovare a unor legi, o înțelegere de sprijin pe anumite priorități, un program de guvernare etc. Jos Câțu nu e o alianță. E o necesitate de curățenie socială.

  • Exact. Ca votez o motiune nu rezulta alianta. Nu inseamna ca intram la guvernare impreuna. Mint exact ca psdistii.

 22. Fără a fi extremist și xenofob , nu voi mai vota in veci cu PNL . Mai bine ma duc in tabăra “hulita” de toate guvernele democrate ale pământului și votez USR.
  Sper ca in 3024 USR sa strângă 36-40% din voturi și sa facă reformele promise. Pana atunci CUIE MATU , PUIE MNL !!!!!!

 23. Pe mine ma distreaza fantastic cum isi dau unii duhul pe aici cu fituicile in fata date de la partid insa de data asta PNL a actionat in spiritul USR 😂😂😂 pe ideea TE SPUN
  Sunt jalnici cu totii
  P.S. In Romanica nu exista clasa politica exista Gunoaie si Prosti doar ca astia de USR i au intrecut pe toti si au devenit prostii gunoaielor
  USR = PSD = PNL = AUR aceiasi mizerie
  Pare rau la domnii postaci daca am suparat

 24. Probabil baietii care ii cer diverse dlui premier l au incalecat de mult si prea mult. Nu are nicio limita a penibilului. In fond e varful aisbergurlui format din baietii noi si dornici de putere din partidul lui…

 25. Crezi ca cei mentionati au „inteligenta” lui rares sa creada minciunile voastre? Inca o dvada penibila ca nu aveti ce cauta la guvernare

 26. Am intrat sa vad comentariile. Nu a fost unu pro pnl. Bravo. Le-au murit si trolii dupa stirea asta.

  Cat despre aceasra actiune a pnl, ce sa mai zic? Tot asa, pana ajungeti sub prag….hai ca se poate.

 27. O inimaginabilă proba de imbeci1itate furnizată direct de la sursă.
  Sunt terminați cu Iohannis cu tot!

  • Ma tem sa nu fie doar wishful thinking! 😒Cititi in Libertatea ce spune politologul Pirvulescu. Sunt sanse mari ca psihopatu’ sa reziste pana in ’24 s-apoi sa mai fie si candidatul la prezidentiale

  • Naria, nu are cum sa reziste, cea a facut pana acum e puscarie pe viata. La fel si tolomacul de iohanis. Imposibil sa nu cada guvernul oricata sustinere si influenta ar veni din exterior, sunt terminati

  • Pirvulescu e doar un rahat,angajat al Digi.Care a devenit mai rău decât latrina 3.
   Citește ce a declarat Sebastian Lazaroiu,unul din cei mai mari susținători ai PNL.

  • @Naria, foarte bun articolul

  • @Naria
   Am citit.
   Un politolog va încerca să argumenteze toate posibilitățile evitând evaluarea cantitativă a probabilității ca acestea sa se producă.
   Din acest moment asocierea cu echipa Câțofrenica este toxică pentru orice formațiune politică.
   Pe de altă parte orice înțelegere „pe sub masa” este susceptibilă de a fi trădată pentru că o astfel de trădare nu poate fi discutată public.
   O ocazie mai buna decât cea prezentă de a fi opriți și de a valorifica electoral momentul nu va mai fi.
   Ei și-au trădat președintele și colegii de partid, partenerii de coaliție, electoratul și pun în pericol mandatul lui Iohannis. Își distrug propria imagine pe plan intern și internațional, ca atare vor distruge orice vor atinge. Sunt periculos de imbeci1i și oricine poate vedea asta.
   Chiar dacă va fi o chestiune de timp nu pot rezista propriei imbeci1ilitati. Sunt deja terminați.

  • Naria e ceva cu comentariile astea care nu apar!
   Am citit.
   Un politolog va încerca să argumenteze toate posibilitățile evitând evaluarea cantitativă a probabilității ca acestea sa se producă.
   Din acest moment asocierea cu echipa Câțofrenica este toxică pentru orice formațiune politică.
   Pe de altă parte orice înțelegere „pe sub masa” este susceptibilă de a fi trădată pentru că o astfel de trădare nu poate fi discutată public.
   O ocazie mai buna decât cea prezentă de a fi opriți și de a valorifica electoral momentul nu va mai fi.
   Ei și-au trădat președintele și colegii de partid, partenerii de coaliție, electoratul și pun în pericol mandatul lui Iohannis. Își distrug propria imagine pe plan intern și internațional, ca atare vor distruge orice vor atinge. Sunt periculos de imbeci1i și oricine poate vedea asta.
   Chiar dacă va fi o chestiune de timp nu pot rezista propriei imbeci1ilitati. Sunt deja terminați.

  • Am citit.
   Un politolog va încerca să argumenteze toate posibilitățile evitând evaluarea cantitativă a probabilității ca acestea sa se producă.

   Din acest moment asocierea cu echipa Câțofrenica este toxică pentru orice formațiune politică.
   Pe de altă parte orice înțelegere „pe sub masa” este susceptibilă de a fi trădată pentru că o astfel de trădare nu poate fi discutată public.
   O ocazie mai buna decât cea prezentă de a fi opriți și de a valorifica electoral momentul nu va mai fi.
   Ei și-au trădat președintele și colegii de partid, partenerii de coaliție, electoratul și pun în pericol mandatul lui Iohannis. Își distrug propria imagine pe plan intern și internațional, ca atare vor distruge orice vor atinge. Sunt periculos de imbeci1i și oricine poate vedea asta.
   Chiar dacă va fi o chestiune de timp nu pot rezista propriei imbeci1ilitati. Sunt deja terminați.

  • @Pictor Vonta si @dsasa: Asa sa fie!!!

  • Monta esti disperat . Apesi pe butoane mai ceva ca ciara vopsita cu ciocul . Am auzit ca erai in piata la protest si urlai sa plece Citu . Nu ai ragusit .

 28. HAhahahahahahhaha penibil! PNL, PSD aceeasi mizerie

 29. Dar o informare despre ce înțelegi tu prin coaliție pe când? Despre parteneri, despre cheltuirea banilor publici corect și cinstit , despre aroganță și ficuși, ai informat pe cineva? Dispari. Ne-am săturat de valorile voastre liberale. Punct.

 30. Pfff…”purtatorul de cuvant” ..e un lache in gara ..indiferent cine i ar fi șăf.. ar sta kapra și s-ar da cu ruj .. VOMIT

 31. Idioții ăștia cred că dezinformarea și minciuna prinde și afară.
  L-ați întrebat pe marele luptător pentru binele românilor piticul Boc despre moțiunea de cenzură din martie 2003 ? În informare ați pomenit ceva și de USL ? Ați zis ceva de vizita unui mare lider PNL la Grivco ? Nu și nici nu este nevoie pentru că ei oricum cunosc aceste lucruri !
  Disperare mare la ficusul giroscop. Ca mare om politic care se crede, în loc să încerce să limiteze pagubele își pune trepădușii să-l compromită definitiv și pe plan extern. Visele sale de carieră politică europeană rămân doar în somnurile lui prelungite de la Cotroceni.

 32. Astia au bătut palma cu ciuma roșie și ca să nu fie luați în balon pt mizeria asta ,aruncă pisica în curtea USR-lui, ca nu se mai pot alia cu ei din cauza extremismului și sunt nevoiți să pupe în kur PSD-ul!Ce cusătura cu ață albă !

 33. HOW LOW CAN U GET
  :)))))))))

 34. Deci am ajuns colonie jidoveasca!

  Catu, omul mosa..lui! Dormiti, adormitii din servicii, luati salariile degeaba!

 35. E pasalacul în pericol!
  Alo, Psihiatria, v-au evadat toți nebunii din zona de periculoși!

  • WOW!!
   E disperare mare la #echipacastigatoare, in curand #echipapierzatoare, la Sibiu unde Orban isi prezinta Motiunea, Raluca Turcan a INTERZIS filmarea discursurilor si accesul presei!
   Cred ca #echipacastigatioare e-n mare disperare, se vede drumul spre pierzanie cu acest zombilitic in fruntea PNL!
   WOW!!!
   Cum ar fi ca la 25 Septembrie 2021 la Congresul PNL, cei 5000 de delegati sa NU il voteze pe Zombilitic!
   Se poate, hai ca se poate, Zombie asta va duce la pierzanie, scapati de el si scapati-ne si pe noI!!!

  • Poate se amână Congresul, sunt în stare de orice zgubiliticii😂

  • Credeam ca macar voi intelegeti cite ceva m-am inselat . Nu vedeti cit rau fac astia (USR PLUS AUR) Romaniei .

  • Nu, că suntem orbi.

  • @Lili: sa stii ca noi am vrea sa vedem cat BINE face zombiliticul vostru Romaniei!
   NU vedem decat rau, rau mai rau ca la PSDragnea!!!!
   Arata-ne, lumineaza-ne, care e BINELE facut de zombilitic!!!
   Zombie asta a dus Guvernul si PNL cu oistea-n gard, ce naiba asteptati sa-l trimiteti in pestera sa studieze liberalismul autentic?!!!

 36. Nu mai apare odată dosarul cu nr 3? Cât trebuie să-l mai suportăm pe circarul ăsta?

 37. degeaba l au scolit manshonii 🙂 …radacinile nu mor 🙂

 38. haha trolii PeNaLului Citu nu lucreaza duminica…sunt sigur ca revin in forta de luni!

 39. retarzii astia de PNL ce cred ca vor obtine cu asta? in afara de a trimite in OPOZITIE pe USR+

  si daca intra in opozitie, OPOZITIA va fi o MAJORITATE PARLAMENTARA

  motiune + suspendarea ficusului USL ist

  un titlu mai vechi

  PNL, PSD si UDMR l-au „desemnat” pe Johannis premier, desi neamtul nu e pe gustul lui Basescu

  cuie matzu
  PNL = PSD = USL

 40. in alte cuvinte pnl vrea sa descrediteze usrplus in ochii europenilor si americanilor

  • Ca aia pe afara sunt informati de PM- ul romanicii, crede Ktz ca aia de prin ambasadele straine isi iau leafa si dorm ca ai nostrii? Ktz te anunt ca stiu aia ce ai facut la gradinita nu trebuie sa ii informezi tu :))))

 41. Asta e o tâmpenie.
  Și nu va aduce niciun bine,că nici unul din statele alea nu va trebui să guverneze dimpreună cu PNL și UDMR…
  V-a luat Dumnezeu mințile TUTUROR,începând cu președintele țării și terminând cu USR+.

 42. De asta PNL se comporta ca PSD Dragnea si dicteaza ei tot? Ca ei nu pot fi cica santajati si sa le impuna usr plus ce vor, scopul PNL fiind sa fure si sa-si apere baronii si infractorii cu dosare in dulapurile DNA inca de pe timpul lui Kovesi pe care Plavanul Ficus de la Cotroceni a demis-o cu buna stiinta stiind ca are multi infractori si hoti in batatura lui holera galbena care trebuie ladati sa fure in continuare cu mafia PSD fratii lor din umbra care vedeti si voi oameni buni ca nu voteaza motiunea, prietenii stiu de ce=pt cã USL reinvie

 43. De asta PNL se comporta ca PSD Dragnea si dicteaza ei tot? Ca ei nu pot fi cica santajati si sa le impuna usr plus ce vor, scopul PNL fiind sa fure si sa-si apere baronii si infractorii cu dosare in dulapurile DNA inca de pe timpul lui Kovesi pe care Plavanul Ficus de la Cotroceni a demis-o cu buna stiinta stiind ca are multi infractori si hoti in batatura lui holera galbena care trebuie lasati sa fure in continuare cu mafia PSD fratii lor din umbra care vedeti si voi oameni buni ca nu voteaza motiunea, prietenii stiu de ce=pt cã USL reinvie, oare pe cine cred acesti borfasi ca mai mint?

 44. Ia uite ce ipocrizie, marca PNL-#echipa castigatoare, zice individul asta: „Practic, prin această acțiune politică, alianța USR-PLUS ia locul PSD și REINTOARCE România în urmă cu 30 de ani, când, pe atunci, socialiștii români guvernau deschis cu partide extremiste, neo-fasciste, ultranaționaliste și antisemite.”
  Ce vorbesti, Franz?
  „Socialistii romani” au semnat alaturi de PRMul lui Vadim, mincinosule?!
  Sau PNLul vostru?!!!!
  V-a lovit amnezia pe voi, liberalii lu’ peste prajit!?
  Pai, NU acum 30 de ANI, ci in 2003 ai uitat ca PNL alaturi de PD si PRMul lui Vadim ati votat Motiunea de cenzura contra PSD??!
  PNL alaturi de PRMul lui Vadim, ce era, zombiliticule?!!!
  Ia auzi, cum iti suna, e acelasi PNL cu care va umflati in pene:
  „Și PNL a trecut însă printr-o situație similară când s-a aliat cu PRM – partidul extremist condus de Corneliu Vadim Tudor, pentru o moțiune de cenzură.
  Se întâmpla în martie 2003, când parlamentari PNL și PD – în frunte cu Emil Boc, liderul de grup al deputaților PD, au susținut și votat alături de PRM moțiunea de cenzură ”Mafia sufocă România – Corupţia Guvernului P.S.D. sărăceşte România” împotriva guvernului PSD condus de premierul Adrian Năstase.
  La acel moment, moțiunea de cenzură a fost respinsă (voturi pentru moţiune: 163, împotriva moţiunii: 281).
  La dezbaterea moțiunii au luat cuvântul în sprijinul moțiunii liberalii Crin Antonescu și Norica Nicolai, iar din partea Partidului Democrat – Emil Boc.”
  Rusine, zombiliticilor!!!

 45. In ultimele zile comunicatele pnl au fost pline de minciuni si jumatati de adevar: cat de mult seamana cu psd-ul acest partid.
  Se pare ca intelegerile subterane cu psd-ul din aceste zile (vezi evolutia declaratiilor psdeilor cu privire la motiune) il vor salva pe premier. Care va fi pretul?

  * a nu se intelege ca iau apararea usrplus, unde nu este coruptia din psd si pnl, insa sunt si si aici multe slugi tafnoase, iar liderii par mai atenti la ideologii (ciudate, depravate, promovate de oameni vicleni) si uneori prea departati de bunul simt si nevoile reale ale oamenilor.

  Daca la pnl nu se va descotorisi de minciuni, de coruptie si ilegalitati (am vazut in ultimul an o gramada de numiri de „competenti” si amante in functii pe la diverse institutii), daca usrplus va ramane subordonat unor indivizi si ong-uri cu agenda dubioasa, multe din voturi se vor indrepta spre obscura adunatura din aur si bineinteles spre psd, emblema si garantul minciunii si coruptiei institutionalizate.

  Din sutele de parlamentari alesi, se gandeste vreunul la binele oamenilor din aceasta tara?

 46. Răspunsurile sunt previzibile:
  ———–
  SUA –> Vino să îţi plăteşti datoriile până nu trimitem noi după tine!
  Israel –> Sau schimbat băieţii de la putere aşa că va fi copy paste cu cea din SUA.
  Germania –> Deja reprezentantul lor şi-a spus părerea.

 47. S-a pupat Johannis pe bot de secretar la NATO
  Din lista lipseste patriarhul Romaniei si cel al Rusiei, papa de la Roma si Dalai-Lama

 48. La cat tupeu si nesimtite ordinara au acesti lachei gen Rares Bogdan care a declarat ieri ca PNL ul sulii nu pot fi santajati si nu li se poate impune nimic maine poimaine vor veni sa va spuna ca ei sunt cei mai curati si cei mai dulci de pe planeta,ca nu le miroase nici gura si ca s-au spalat si pe picioare cand fura sau au furat cot la cot cu mafia PSD USL

 49. Micropenis.

 50. Sa informeze si ca PNL-ul sufera de hotzotita. E ca hepatita, tot galbena.

 51. Cine nu este SLUGOI la Iohannis și cracii lui ,sunt extremiști , teroriști sau sunt cu Rusia și China . Dar voi care mai sunteți prin colonia Romanica dormiți liniștiți ,deoarece guvernul lui Iohannis veghează .

 52. Dacă e să fim raționali, corect ar fi ca PSD să formeze Guvernul! Nu-mi place, dar așa este principial pentru că PSD a fost pe locul 1 în urma voturilor populației!
  În conjunctura de acum, cea mai corectă alianță este PSD +USR. Dacă nici asta nu va merge, alegeri anticipate.

  • Marcestroiani nu pricepi – in Romania nu se pot face alegeri anticipate

  • @lili
   WikipediaȘ
   Alegerile anticipate reprezintă acea formă de alegeri organizate înainte de expirarea termenului mandatatului parlamentar obișnuit. Condiția prealabilă esențială pentru organizarea de alegeri anticipate este dizolvarea Parlamentului, care se poate face, de regulă, la inițiativa fie a șefului statului, fie a conducătorului guvernului.
   Adica premierul?

  • Mă așteptam să sara 100 pe mine într-o oră din cauza alianței propuse! Ce se întâmplă?!!!!

  • Nici mie,dar aici ai dreptate…

 53. Cand, n-au argumente, inventeaza. Secaturile din PNL sunt disperate ca le scapa ciolanul si recurg la vechile trucuri cu acuzatii soase din burta. Sper ca guventul toxic Citu sa fie dat jos cat mai curand. Din nefericire, PSD + PNL = Love, asa ca vor putea condue in continuare.

 54. Catu dupa ce pica nu mai are nici un viitor, nici in politica nici in economie. Pentru el momentul de fata reprezinta totul sau nimic. Il doare in cot de viitorul politic al tarii. Dupa Catu o sa vina iar 4-8 ani de guvernare PSD. Pe modelul Anghel Salini, banii pentru dezvoltare vor fi pentru dezvoltarea baronilor in primul rand.
  Cred ca mare parte din oamenii care au votat cu buna credinta PNL sunt dezmagiti de nesimtirea fara margini a acestui personaj care a tradat si compromis miscarea de dreapta din Romania
  Singurii care-l sustin in continuare sunt cei care vor sa sifoneze banii din Anghel Salini, adica baronii + conexiunile lor din PSD, PNL si nu in ultimul rand UDMR.

 55. Rușine USL !
  Cîțu-mai rău ca Dragnea !
  PNL – mai rău ca PSD !

 56. Pe aceeasi strategie mizerabila a mers si psd&dragnea&ciordache cu OUG 13.
  Fara folos!
  Daca pnl crede ca europenii se vor lasa mintiti si dezinformati in halul asta, atunci pnl merita sa dispara cu desavarsire de pe scena romaneasca. Poate se vor infiinta apoi adevarate partide liberale in spirit ce vor reprezenta electoratul oamenilor normali, acum pnl este doar tinut ostatic de o mana privilegiata si insetata de putere.

  PS. in coreea de nord ati (dez)informat?

 57. Tineti mine cand PSD facea comparatii intre Iohannis si Hitler? La acelasi nivel a ajuns si PNL.

 58. MIROASE A FRICA DON CATU& COMPANY, SAU SUNT „INDRUMATI” ,DE ADEVARATII PAPUSARI.
  CATU CRED CA TREBUIE SCHIMBAT URGENT SI POATE SE VA AJUNGE LA ANTICIPATE.
  PENTRU ANTICIPATE” MERGE ” O INTELEGERE CU AUR, CEL PUTIN DIN DECLARATII CEI DIN AUR ISI DORESC SA SE AJUNGA ACOLO..

 59. Fiti alaturi de seful nostru de la USL mafia KGB smenarul plavan ficus de Cotroceni si jefuiti tot ce a mai ramas din Romania-la ciordeala înainte mars,spre culmile bunastarii si progresului borfasilor si infractorilor ca ei sunt viitorul si poporul-îi educam prin programul Romania educata-profesor Ciolanis sase Case din meditatii-uraaaa, uraaaa, romanasi voi sa gheliti sulea

 60. Thoamne ferește, ăștia nu sunt zdraveni la căpățână. Așa ceva…….pffffff…..

 61. Adica Romania nu mai e stat independent? E vasal al altor state? Ca nu mai inteleg nimic. PNL a pus punct si independentei Romaniei?
  PNL a pus punct reformarii justitiei o data cu punerea lui Bode ministru. Putem sa spunem ca s-a ingropat subiectul asta definitiv desi ati castigat promitand ca veti aduce justitia pe calea europeana.
  PNL a pus punct si subiectului desfiintam pensiile speciale in 30 de zile.
  PNL a cam uitat de toate vorbele aruncate in campanie.
  USR a pus motiunea impreuna cu AUR ambele partide din Romania votate de romani in functie de viziunea fiecaruia.
  PNL vrea sa provoace un scandal international doar sa nu piarda Citu? Pai ce rost mai are acest cetatean in functia de prim ministru daca el nu poate negocia cu romanii.
  E pus din afara in functie? De catre cine? Sa vina sa ne spuna.

 62. O obrăznicie și nesimțire pe acești băieți nemărginită. Abia aștept să dispară de pe scena politică.

 63. … mi-e atat de rusine ca asta este guvernul Romaniei …

  • Zici că e un dat: din rușine în rușine!
   Nici nu mai pot decela când a fost rușinea mai mare, cu Dăncilă, cu Orban sau acum cu Cîțu?!

  • Și când te gândești că toate astea 3 guverne plus Guvernul Zero sunt în mandatele lui Iohanis, mai tragi o concluzie!

 64. Vezi că mama nu urmărește știrile, sa o anunți și pe ea.

  A era să uit…. sa ii informezi și pe cei din Andorra nu de alta dar se asemăna drapelul și macar să știe și ei ce fac nebunii ăștia de la USR.
  A mai rămas cineva sa fie informat? Insulele Cayman?

 65. ..Stimata doamna Dancila. Imi cer scuze in mod public, pentru faptul ca acum ceva vreme va consideram penibila…Mea culpa ! Respect domnu’ Catu ! Asa arata campionii adevarati….

 66. Pai daca AUR-ul asta e „partid neofascist, xenofob, antisemit”, cum a primit unda verde la Tribunal cand s-a infiintat, ca e ilegal in Romanica de azi conform legilor?! Sau de ce n-ati facut voi demersuri pentru scoaterea in afara legii? Oricum, aliatii vostrii (si de 30 de ani, cam ai tuturor perindatorilor pe la guvern si parlament) UDMR pre numele lui, este o formatiune politica anticonstitutionala, sau nu sti, mai „mare” consilier de teapa lui cartu ce esti?! Conform Constitutiei in vigoare, prezenta ungurilor in Parlamentu Romaniei, ar fi trebuit sa fie la fel cu toate celelalte minoritati nationale, dar….multumim patriotismului lui Iliescu si judecatorilor de atunci…Jalba asta e ridicola/penibila, imi este rusine cu asa oficialiati de grad inalt care ma reprezinta azi in lume!

  • Esti in stare sa faci diferenta intree xtremism si o formatiune de felul UDMR ?

  • „Pai daca AUR-ul asta e „partid neofascist, xenofob, antisemit”, cum a primit unda verde la Tribunal cand s-a infiintat, ca e ilegal in Romanica de azi conform legilor?! Sau de ce n-ati facut voi demersuri pentru scoaterea in afara legii?”

   Doamna, va felicit, cea mai tare postare!!
   PNLeilor, mari democrati, care in 2003 adica acum nici 18 ANI ati semnat alaturi de PRMul lui Vadim Motiunea contra PSD, nu va e rusine!?
   Ia spuneti voi, de ce NU mergeti la tTibunal sa cereti scoaterea AUR in afara LEGII?!
   Rusine, manipulatorilor!!!
   Sper ca Raspunsul CE sa fie asta: cereti la Tribunal sa fie scos AUR in afara Legii, daca e extremist, xenofob, neofascist, antisemit!!!

  • Vedeți că știe @s!

 67. Asta ne mai lipsea . USRPLUS a deschis cutia Pandorei si de niciunde s-a aliat cu neofacistii de la AUR (asa ii catalogheza intraga presa de oriunde in lume in concordanta cu declaratiiile lor )Lasand deoparte jocul politic ,ce naste diferite opinii si care opinii sunt benefice si in interesul societatii ,nu cred ca noi cetateni ai acestei natii ne putem ralia uniunii de facto USRPLUS-AUR .Disputa politica este una iar interesul national este alta .Implicatiile formarii acestei aliante , nefiresti si total imposibil de acceptat ,trec dincolo de granitele tarii si ele ajung pe masa tuturor aliatilor nostri .Chiar daca imi pare ca unii comentatori de pe site nu prea inteleg aceste implicatii (ma intreb de unde atita ura comasata in a accepta aceasta alianta nefireasca – oare cei ce o sustin pot fi numiti cu adevarat romani )ce singularizeza USRP)LUS si AUR pe scena politica nationala si internationala ar trebui in limita bunului simt si in limita acceptarii unui interes general de tara sa ne disociem cu totii de aceasta sinistra Uniune .Pot oare conducatorii actuali ai USRPLUS sa discearna si sa intelega (presedintele deja le-a atras atentia ) marele rau facut nu unui premier efemer numit in acest caz CITU si unei intregi natiuni .Intelegem ca nu toti cititorii au o imagine corecta asupra ultimilor intimplari politice si minati de sentimente proprii se asociaza de o parte si de alta a esicherului plitic , dar in momentele de cumpana nu ai cum sa te asociezi, ca cetatean , unei astfel de aliante politice .Cautati si analizati cu atentie nu formula in sine ci implicatiile si raul facut natiunii de catre cei in cauza . Riscam ,noi cei care nu intelegem sa fim astfel folositi de altii ce numai binele tarii nu il vor .Reflectati si apoi luati decizia corecta .Acum nu mai este vorba despre premierul Citu(el poate sa plece ) ci despre oglinda noastra ca natie in lume .

  • Bine ai revenit Mafaldo. Chiar ne faceam griji pt. tine. Sa stii ca nimeni nu iti mai citeste profetiile, pt. ca nimanui nu ii pasa de pnl sau de citzu, ba chiar mai mult de atat, multi isi doresc sa dispara. E normal sa dai vina pe altii si sa iti aperi favoritul, dar deja esti patetica. Asa ca ia-l si alter-ego-ul tau dintr-o litera si duceti-va invartindu-va.

 68. Să-mi explice și mie, pe înțelesul meu, ce e aia „democrație”?!
  Nu de alta, dar când constat astfel de acțiuni, interpretări și mentalități pornite de la cel mai înalt nivel, că doar Muratura asta nu a făcut de capul lui ce a făcut, ci chiar cu acordul PM și al Președintelui, eu nu mai înțeleg chiar nimic!
  Deci, ce e aia „democrație”?!!!!

  • nici atita lucru nu stii ?

  • PS
   Numai așa „d-al dracu”, în locul USR și AUR aș zice că facem alianță cu PeeSeeDee!

  • @Radulescu. Democratia este aia pe care a instaurat -o la Sibiu primarul iohannis (sic), anihiland si punand sub tacere toata opozitia si toata lumea „traia bine „. Basescu a avut dreptate ” o tara nu-i primaria Sibiului”, dar ficusul n-a inteles mesajul.

  • @s, eu știam ceva, dar se pare că superficial, așa cum dealtfel sunt educat, de aceea chiar pe tine te rog insistent să mă luminezi odată!

 69. Așa , lingăilor. Fuga fuga la Inalta Poartă cu jalba ! Și ce ați raportat ? Nenea, tanti, ăștia ne lasă în fundul gol și pierdem ciolanul…Ăsta e românul, n-a avut niciodată coloană vertebrală gen Ungaria, Polonia, Cehia..Rușine, din păcate așa se întâmplă din ‘ 90 încoace.

 70. Toate cancelariile serioase din lume au deja pe mese situația reala. Sa dai și sa tipi sau sa furi și sa strigi hotul nu mai tine nici pentru prostii cărora te adresezi tu, electoral vorbesc.

 71. Cancelariile straine cunosc f bine problemele din Romania si stiu cine a tinut tara in subdezvoltare de 31 de ani. Cu hartia asta ii faceti un mare bine lui Ciolos si USRPLUS, pe care i-ati impins sa semneze motiunea chiar si cu aur, ca sa stopeze jaful si acapararea totala a puterii.

 72. După părerea “distinsului”consilier al bețivului ,țeparului prim ministru,ce Rușine pe România ,partidul aur a intrat in parlament fără voturile unui anumit număr de cetățeni romani?Inalta poarta nu poate invalida voturile cetățenilor romani,a ca nu sunt de acord,asta e o alta problema.Dar sa consiliezi un penal,bețiv ,tepar ,oare cum li se pare distinsilor locatari ai Înaltei porți.Cine îl plătește și pe asta,noi?

  • Spre stiinta ta momentui in care aur a intrat prin vot democratic in parlament nu corespunde cu declaratiile ulterioare ale acestora .

  • adica vrei sa zici ca USRPLUS cade din lac in put a

 73. ti-ai lustruit clopotelul ?

 74. Mama,ce fata de hemoroid are.

 75. Catu devine si tradator de neam si de tara nefiindu-i suficient sa fie tradator de guvernare si de Coalitie ca despre PNL nici nu e cazul sa mai pomenim in contextul acestei gasti pe care o conduce!

 76. @Citu Penalu: Eu pe Lazaroiu il percep mai degraba usr-ist

 77. Mami, tați ,
  vecinu vrea sa imi ia mingea !!!
  Se vedea mare sef de partid și premier pentru cel puțin 8 ani și pe deasupra un fel de Nașul Nașilor.
  … Florine , nici nu ști cât de mic începi să fi … 😅

 78. Adica te-ai demascat ca mincinos. USRPLUS nu face nicio majoritate parlamentara cu USR. Doar voteaza o motiune de cenzura asa cum a facut si PNL impreuna cu PRM in 2003 sau cum s-a intamplat anul aceast in Suedia unde principalele 2 partide de opozitie au votat o motiune de cenzura alaturi de partidul extremist si neo-nazist din parlamentul suedez.

  La cat de bine se stie Ciolos cu toti liderii europeni de la Macron la Dragi, le spune el alora ce si cum, nu tre sa-i spuna un consilier mincinos si incompetent de-a lui Citu. Pe langa asta SUA, statele UE si Israel au ambasade la Bucuresti care urmaresc si cunosc indeaproape situatia politica si isi informeaza guvernele. Fumigena asta de presa e mai mult decat penibila. Scopul e probabil sa agite doar cativa fani ai PNL care nu stiu cum merg lucrurile in politica internationala.

  • Cautati si analizati cu atentie raul facut de usrplus nu formula in sine ci implicatiile si raul facut natiunii de catre cei in cauza . Riscam ,noi cei care nu intelegem sa fim astfel folositi de altii ce numai binele tarii nu il vor .Reflectati si apoi luati decizia corecta .Acum nu mai este vorba despre premierul Citu(el poate sa plece ) ci despre oglinda noastra ca natie in lume

  • iar visezi catraveti acri ?

 79. Lilisor decat te-ai cufiri in zadar mai bine ai lua o pruna în gurita si-ai face gem,poate ai treaba si le explici „fetelor cuminti” de la Pnl care rupeau paturile puscariasilor cum sa puna castravetii,zacusca si morcovii mai ales

 80. Ba narozilor . Daca miine vine o noua guvernare formata din PSD USRPLUS AUR si UDMR cite ministere vor avea USRistiisi cit vor fi ei ascultati in noul guvern condus de Ciolacu . Ba sunteti facuti gramada .

 81. Sifonule !! Ce treaba au imperialistii aia cu Romania ?!? Sa vina aia și sa dicteze la noi în tara, nu ? Suntem colonie, protectorat sau suverani si independenți? (teoretic vorbind ultimele două) Oricât nu halesc USR în afară de Drula și inca 2 -3 oameni care par decenti, asta e bătaie de joc atât la adresa tarii cât și a romanilor. Aveți ficusul în spate, aveți parte din justiție și servicii, dacă sunteți băieți buni șanse mari sa aveți și PSD-ul. Ce va trebuie străinii aia ?? Chiar nu exista politicieni în tara asta fără telecomandă??? Suntem chiar atât de mici ca țara încât nu putem nici măcar la noi sa luam singuri decizii sau măcar sa ne putem bate singuri între noi. Chiar nu e frumoase astea.

 82. Ce minciuna de anvergura, de parca n-ar exista internet, iar CE n-ar avea monitorizari ale presei! De unde si pana unde face USR o noua majoritate parlamentara impreuna cu AUR? Ce face Citu e golaneala, nu politica. L-a intrecut cu mult pe Dragnea. Omul are nevoie de ajutor de specialitate.

 83. De motiunea din 2003 PD-PNL-PRM o fi amintit muratura asta?

  Citu: „Avem o alianță toxică care se prefigurează, o alianță cu un partid extremist, un partid care vrea răul românilor, un partid care nu respectă proprietatea privată, un partid care nu respectă libertatea individuală, un partid cu care din punctul meu de vedere nu ar trebui să discutăm.” De proprietatea privata sa-i povesteasca si lui Bolojan, cred ca nici el n mai stie la numar cate expropieri a facut in cei 12 ani cat a fost primar in Oradea.

 84. Cu ocazia asta, au aflat si USR PLUS de acest plan samavolnic.

  Planul este sa scape coaltia de guvernare de Catu si &.

 85. Felicitam noua formula guvernamentala compusa din PSD, UDMR , USRPLUS siAUR si pe noul prim minstru Ciolacu . PNL s-a retras de la guvernare . Barna si ciolos vor fi in ordine de marime vice, vice, vice si vice ,vice,vice, vice premieri . Inca o data felicitari lor si votantilor lor .

 86. Au fost aleși de un număr de cetățeni romani sa i reprezinte in parlament.Spre știință ,activitatea in parlament e una eminamente politica ,declarațiile sunt tot politice.Dacă ar fi guvernat era altceva ,așa ca pot zice orice vor.Distinsul consilier al pe Câțu nu face tot declarații politice ,de fapt el “pareste”un partid parlamentar roman,adică un număr de cetățeni romani ce gândesc astfel.Cu ce drept?

  • avem parteneri natingila ce trebuie sa stie cui ofera protectie si banii pentru dezvoltare . tu ramai in evul mediu cu capra sub pat

  • Citu pleaca doar in conditiile in care Motiunea de Cenzura trece si se formeaza o alta majoritate parlamentara pe care presedintele este nevoit sa o accepte . Astfel PSD ,AUR ,USRPLUS si eventual UDMR trebuie sa se aliaze si sa formeze un nou guvern cu toti semnatarii motiunii . PNL iese de la Guvernare trece in opozitie si USRPLUS abia atunci nu mai reprezinta nimic pe scena politica a Romaniei .Pricepeti bre fraierilor la ce cacealma luati parte . USRPLUS la guvernare a saptea spita la caruta cu AUR si PSD . Chiar credeti asta prostimea lumii .

 87. Chitz zice:
  „USR și AUR sunt partide extremiste. E adevărat că nu au penali, dar e irelevant. Eu, ca patriot, ca să salvez România, fac USL2, pentru că suntem partide democratice. E adevărat că suntem penali, dar, dacă tot s-a împământenit parandaratul, nu ar fi păcat să renunțăm la el? Vedeți voi… PNDL, PNRR, fonduri UE de coeziune… „

 88. Am vazut ca nici la interventia d-lui Muraru de ieri maistrul I.C. din G. nu a reactionat, cum facea de fiecare data cand dl. Muraru zicea ceva neconvenabil lui despre maresalul Ion Antonescu sau despre cineva care a fost antisemit. Nu pot reproduce aici cum il insulta pe dl. Muraru.
  Cred ca nici de data asta nu va zice nimic, desi afirma mereu ca nu- i e frica de nimeni si ca spune intotdeauna ce gandeste.

 89. CUTU ii doare exact in fund pe europeni de motiunea de cenzura.Nu ati primit adresa de la prietenii lui Ciolos din Franta, adica din parlamentul european.
  E acum ati primit in barba.Sigur ca si PE-SE-DE incearca sa va ajute da a transpirat ca voi faceti blatul.Se plimba ca disperata Gorghiu ca daca poate amana motiunea de cenzura pana dupa 25 septembrie.Ca daca guvernul cade, la congres CUTU si ai lui sunt cal de bataie pentru Orban, care abia asteapta sa va o luati.Unde mai pui ca daca ieri au fost 150 de manifestanti maxim in Bucuresti ce va fi de ziua congresului. Va pazi jandarmeria marele congres sa nu fie huiduit cel mai iubit fiu al poporului CUTU

 90. Pokeristul șef de la guvern a informat tot, le-a zis cum a dat cu mașina in gard beat mort, a stat două zile la pușcărie și a șterpelit 6000 de dolari dintr-un imprumut.

  Să-i informeze și ce cartoforeli făcea la ING și cum are interdicție in sistemul bancar până când o da colțu.

 91. Pnl vrea sa aduca psd la guvernare cu mana usr !! Vrea sa spuna ceva gen : nu am avut de ales , usr a fost iresponsabil si a parasit guvernarea !
  Catu pare mai presat decat dragnea (pe care il alergau atunci procurorii) , sa devina Stapan !! O sa aflam curand si de ce ! O fi tot ceva ce a uitat sa ne spuna ……..

 92. Dacă ar fi adevarat, partidul respectiv ar trebui interzis. Atâta timp cât faptul reclamat de Muraru nu e constatat de nicio instanță sau altă instituție abilitată legal să facă astfel de constatări, informarea lui Muraru e de fapt o calomnie.
  Pe de altă parte, astfel de pârâcioși, ca și hoții, ne aduc un mare prejudiciu pentru că suscită un dispreț enorm din partea reprezentanților altor state.

 93. Câțu a plecat cu scandal și de la ING. La fel va pleca și de la guvern.

 94. Vazand ca au morcovetul în khiur holera galbena ar face orice le sta in putinta sa mai dea un jaf prin PNDL3 creatia lui Dragnea cu ajutorul primarilor ciumei rosii care abia asteapta si ei plocoanele(mita electorala)care jubileaza deja si fac bale fiind si ei f flamanzi saracii,la prostime preturi cat casa si gogosele umflate din trompa lui Câcâtz

 95. Cu ajutorul electromecanicului Bode adormitul de pe bancheta din spate numit la justitie fraudulos se legalizeaza orice jaf,e marioneta perfecta care”executa tot”,ce studii si ce îl recomanda pe el la justitie doar Johannis si Câtz Mâtz stie

 96. In analizele multor jurnalisti obiecfivi din Romania independenti politic si nu numai se indica faptul ca toate indiciile duc din nou spre varianta USL dar Lilisor,n,z si alti lingai de serviciu slugi umile ale holerei galbene neaga si se guduresc la picioarele blatistilor

  • Bă voi ți citit doctrina AUR , că eu nu am văzut nimic în doctrina Astoria are să ducă cu gândul la fascism sau antisemitism.
   Da acum între noi fie vorba naționalismul american și războaiele lor pe tot ” gogoloiul,” pentru țară sunt pe placul vostru, faptul că își țin drapelul din living până pe chiloți vă place,? E bun naționalizmul dar nu la noi! 😂😂😂

 97. Jalnic.
  Cum pot două partide mici ( usr+ / aur ) să formeze ”o nouă majoritate parlamentară” ?
  Omul dezinformează premeditat – cu gândul că cei ”informați” sunt niște idioți și nu au habar de ce se întâmplă în politica românească.
  Moțiunea de cenzură împotriva guvernului este un instrument des folosit la noi, de data aceasta introdusă de două partide care – la vedere și declarat – au ideologeme radical opuse. A fost alegerea usr+ să se alieze cu aur ( se întâmpă lucruri din acestea în politică ). Nu știu însă, dacă usr+ a parcurs logica evenimentelor, când au ales să se alieze punctual cu aur. Să vă spun, de ce : Este puțin probabil să pice Câțu, persoana care este principala obiecție a usr+. Cred că președintele va face totul ce depinde de el – și nu numai – ca acest lucru să nu se întâmple. Dacă Câțu nu pleacă usr+ rămâne cu un episod în care și-a abandonat valorile declarate și cred că pe termen lung acest lucru îl va costa. Vreau să spun că în politică mai faci compromisuri îndoielnice dar numai atunci când știi că vei câștiga.

  Pe de altă parte, modul de lucru al binomul premier – președinte ( cu consecințele care se prevăd și care trădează adevăratele intenții ale lor) : cheltuirea unor sume imense practic fără control juridic de către o clientelă locală fidelă condiționat, denotă a caracteristică foarte tristă – de tip fanariot – a modului în care merg lucrurile pe la noi. Mă refer la scurtcircuitarea controlului asupra cheltuirii banilor și la eforurile care au fost depuse pentru a realiza această scurtciruitare. Aceasta este partea cea mai tristă din toată comedia această jalnică. Și ca totul să aibă și un moț : aceștia umblă cu pâra mincinoasă.

 98. Si s-a activat codita de topor a statului Israel! De ce puii mei trebuia informat, neaparat, si Israelul?
  In alta ordine de idei pentru postacii USR – Uniunea Sugrumati Romania -, pentru mai multa concizie, care este diferenta intre tandemul de LGBT-RENEW Barna /Ciolos si Dragnia? In curand niciuna!

  • Precum in…Caragiale: sunteti de neluat in seama, dar…contati la vot. Romanica cea de toate zilele!

 99. G4Media: de ce nu arborati pe frontispiciul sigla USR/PLUS? Asa vor sti si cititorii vostri de partea cui sunteti!
  Iar cenzurati raspunsurile? Dar cand sunteti voi cenzurati de ce faceti mare caz din asta? Adoptati aceeasi politica ca tovarasii din USR/PLUS?