G4Media.ro

Consilierul premierului, Alexandru Muraru, cere autorităților să desființeze ”monumentul dedicat eroilor fostei…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Consilierul premierului, Alexandru Muraru, cere autorităților să desființeze ”monumentul dedicat eroilor fostei Securităţi din Cimitirul Eroilor din Piteşti”

Deputatul PNL Alexandru Muraru, consilier al premierului și reprezentant special al guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, cere vineri autorităților să desființeze ”monumentul dedicat eroilor fostei Securităţi”, inaugurat miercuri în Cimitirul Eroilor din Piteşti.

Muraru arată că totalitarismul comunist a fost condamnat în Parlamentul European în 2009, iar Parlamentul României, în 2006, prin Raportul Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, a statuat că Securitatea a fost “o instituţie esenţială în susţinerea statului totalitar comunist, ilegitim și criminal. Condamnând acest regim, statul democratic român condamnă instrumentele acestuia, în primul rând Partidul Comunist Român și Securitatea”.

”Securitatea a fost brațul armat al Partidului Comunist care a menținut la putere o elită cleptocratică, abuzivă, dictatorială și criminală. Orice încercare de relativizare a rolului jucat de Securitate este un afront adus victimelor regimului comunist și ne scoate de pe orbita europeană, unde prezervarea și consolidarea unei culturi a memoriei față de cei care au suferit de pe urma regimurilor totalitare este sacrosanctă. Este un fapt documentat istoric că ofiţerii de securitate și din alte unităţi ale Ministerului de Interne erau cei care acţionau direct pentru supravegherea și intimidarea populaţiei”, arată Muraru.

El declară că ridicarea unui monument funerar în onoarea foștilor ofițeri de Securitate și amplasarea sa în incinta Cimitirului Eroilor din Pitești este o acțiune care contravine angajamentelor asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene. ”Adevărații eroi ai României sunt tocmai victimele care s-au opus unui regim de persecuție instrumentat de Partidul Comunist și pus în practică de Securitate. Fac apel la autorități să retragă monumentul dedicat „eroilor” fostei Securităţi din Cimitirul Eroilor din Piteşti, oraşul în care s-au petrecut cele mai mari abuzuri ale Poliţiei Politice din regimul comunist”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Nravo!

  2. În sfârșit face și Muraru ceva bun. Succes!

  3. Bai, vezi ce spui că te trage fratele de urechi…ofițerii komiternisti de secu erau de alte origini, kazari.

  4. Am o dilema: autoritatile cer autoritatilor sa faca ceva. De ce trebuie sa iasa public cu astfel de declaratii si nu fac treaba pur si simplu, fara prea mult tam-tam? Sau lucrurile nu trebuie sa se schimbe, da’ trebuie sa vada lumea cate eforturi facem?

    • @Om normal – Monumentul cu pricina nu este facut de autoritati ci de o entitate privata! Poate sa ceara desfiintarea monumentului cel mult pentru ca ofenseaza victimele securitatii, dar mai mult de atat nu cred ca poate sa faca.

    • Cum adica, privat? Nu este pe spatiul public? Nu este autorizat de o institutie publica? Daca este in gradina Monicai faca ce-o vrea, dar pe spatiul public e cam altceva