G4Media.ro

Consilierul pentru securitate al Casei Albe: Statele Unite vor să ajute Marea…

Consilierul pentru securitate al Casei Albe: Statele Unite vor să ajute Marea Britanie după Brexit

Preşedintele american Donald Trump doreşte ca ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să fie un succes, pe care Statele Unite îl vor sprijini printr-un acord bilateral de liber schimb, a subliniat consilierul pentru securitate al Casei Albe, John Bolton, în discuţiile purtate luni cu responsabili britanici, transmite Reuters.

În contextul în care Marea Britanie se pregăteşte să se retragă din UE pe 31 octombrie, numeroşi diplomaţi se aşteaptă ca Regatul Unit să devină tot mai dependent de Statele Unite.

John Bolton, care se află timp de două zile la Londra pentru discuţii cu oficiali britanici, încearcă o îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale în mandatul prim-ministrului Boris Johnson, după ce acestea au cunoscut momente tensionate între Trump şi fostul premier Theresa May.

Un mesaj central transmis de Bolton este acela că Statele Unite vor ajuta la atenuarea consecinţelor Brexit-ului printr-un acord de liber schimb aflat în curs de negociere de reprezentantul pentru comerţ al SUA, Robert Lighthizer, şi omoloaga sa britanică, Liz Truss.

Descriind mesajul lui Bolton către responsabilii britanici, un oficial de rang înalt al administraţiei Trump a declarat că preşedintele american ‘vrea să vadă o ieşire britanică încununată de succes din Uniunea Europeană’ şi că un acord comercial va ajuta Marea Britanie.

Sursă: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sa „ajute”, adica sa privatizeze NHS-ul cu HMO-uri americane si sa se umple firmele americane de bani.

    • Mai bine americane decât rusești cum ați vrea voi

    • Du-te mai bine și scrie la Pravda. Acolo, cu siguranță vei găsi interlocutori pe măsura inteligenței tale! Nu cred că are sens să-ți pierzi prea mult timpul cu noi. 🙂

    • Doi postaci, unul PSD, unul ALDE, ma acuza.

      Ce pot sa zic inafara de: cautati-va munca cinstita, nu mai cersiti la partid, slugilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.