G4Media.ro

Consilierul local Iulian Hușanu s-a răzgândit și aunță că nu mai demisionează…

Consilierul local Iulian Hușanu s-a răzgândit și aunță că nu mai demisionează din USR PLUS Iași. Cu o zi înainte își anunțase demisia, după ce presa a relatat despre contractele pe care firma sa le-a avut cu primării USR

Consilier Local din partea USR PLUS Iași, Iulian Hușanu anunța că va demisiona și din partid și că va renunța și la mandatul său în forul legislativ local al municipiului, după ce presa a relatat că societatea pe care o administra (SC URVAS COM SRL) ar fi prestat contracte pentru două primării conduse de primari USR PLUS.

N-a trecut o zi de când a făcut anunțul și Iulian Hușan a revenit asupra deciziei sale. Printr-un update la anunțul inițial, de pe facebook, Hușanu a spus că a primit mai multe mesaje de la colegi de partid astfel că a decis să „reevalueze momentul oficierii demisiei”.

Mai mult, Hușanu a spus că le va oferi consiliere colegilor săi „ca să nu se mai repete trecutul”.

„Având în vedere mesajele primite de la foarte mulți colegi din USR-PLUS, am decis să reevaluez momentul oficierii demisiei. Ca urmare, rămân deocamdată membru de partid, și, mai mult decât atât, voi consilia și pe alți colegi pentru ca să nu se mai repete trecutul. Reconfirm retragerea din toate intențiile de colaborare cu Primăria Mircești, deși tot ce am făcut a fost legal, și spre ajutorul comunității respective. Îmi pare rău pentru ei, vor trebui să se descurce cumva astfel încât campania de vaccinare să nu sufere. Iar PUZ-ul rămâne un drept legal al familiei mele”, a scris Hușanu pe contul său – citat de reporteris.ro

Reamintim că Ziarul de Iaşi a scris că Urvas Com, firma la care Iulian Huşanu este administrator și asociat unic, a încheiat cu Primăria Mirceşti şase achiziţii directe, în valoare totală de aproape 110.000 lei, iar acestea au avut legătură, în principal, cu centrul de vaccinare amenajat în localitate. Primăria Mirceşti este condusă de un reprezentant USR PLUS.

Suma încasată de Urvas Com plasează firma consilierului USR PLUS pe locul doi între furnizorii din acest an ai Primăriei Mirceşti, la achiziţii directe, fiind întrecută doar de o companie care a livrat şi a montat o staţie de pompare ape uzate.

Urvas Com a început să facă livrări la Primăria Mirceşti în luna aprilie 2021. Pentru aproape 12.000 lei, firma a furnizat materiale diverse în cadrul unei singure proceduri: produse de curăţenie, accesorii birou, truse medicale, consumabile medicale, dispenser (pentru gel dezinfectant), mobilier (birou, canapea), chiuvetă, dozator, termometru şi, nu în ultimul rând, programe software. Toate aceste bunuri au fost cumpărate la pachet, iar funcţionarii Primăriei au realizat achiziţia într-un timp record, respectiv patru minute (29 aprilie, ora 14:30 a fost publicat anunţul de achiziţie, iar la ora 14:34 era deja finalizată).

„Eu, personal, nu-mi amintesc, poate angajaţii mei. Ideea e că, pe unele achiziţii directe, nu vorbesc numai despre Mirceşti, se fac nişte concursuri de ofertă şi, în urma cărora, se publică (în catalogul electronic al firmei din SICAP, n.r.), conform înţelegerii, iar achizitorul accesează. Din acest motiv apare, la unele achiziţii, un timp mai scurt”, a spus Iulian Huşanu, întrebat de Ziarul de Iaşi dacă a făcut vreo înţelegere cu Primăria Mirceşti anterior achiziţiei.

Totodată, Urvas Com a vândut către Primăria Mirceşti top de hârtie – 308 de bucăţi la un preţ de 16,20 lei/bucata, respectiv aproape 5.000 lei. Achiziţia a fost finalizată de Primărie pe final de program de lucru (ora 16:15), în Joia Mare din Săptămâna Patimilor, şi la circa 30 minute de la iniţierea procedurii. Au urmat apoi alte patru proceduri, în perioada mai – august, iar, în principal, firma consilierului USR a vândut materiale sanitare, produse de curăţenie şi echipamente de protecţie pentru centrul de vaccinare. Cea mai recentă achiziţie la Primăria Mirceşti a vizat dotarea centrului cu apă şi pahare de unică folosinţă pentru dozatoare şi mănuşi. În total, aproape 18.500 lei. La fel, achiziţia a fost făcută rapid, în doar 10 minute: a fost publicată pe 31 august la ora 09.56 şi a fost finalizată la ora 10.06.

Toate vânzările către Mirceşti ale Urvas Com din acest an se ridică la aproape 110.000 lei.

Compania consilierului USR PLUS a avut în ultima perioadă contracte şi cu alte instituţii ieşene. Ziarul de Iaşi a identificat în SICAP aproape 1.000 de achiziţii directe ale firmei lui Iulian Huşanu în perioada 2018 – 2021, în valoare de aproape 2,5 milioane lei. Cele mai multe dintre achiziţii (circa 85 la sută) au fost făcute înainte de octombrie 2020, când Huşanu nu ocupa o funcţie de consilier local. Printre clienţii firmei se numără spitale, universităţi, poliţia de frontieră, societăţi de stat, penitenciare, şcoli, servicii şi direcţii deconcentrate, instituţii de cultură şi aeroporturi.

sursa foto: captura facebook/Husanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Deci „partid altfel“, my celestial arse! :)))))

 2. Asta e „calul troian”

 3. Pana acum nu fac cinste Usr.ului actiunile colegului lor. Asta cu ‘am fost sunat de colegi sa raman’ par copiate din repertoriul lui Trump.
  Pe de alta parte, asta inca nu spune neaparat ceva despre usr. Uscaturi are orice padure. Ce va spune despre ei ceva e cum reacioneaza acum. Daca il pastreaza atunci da, ii discrediteaza. Insa daca il exclud ei oficial, momentul de fata poate fi o ocazie buna sa arate ca sunt facuti din alt aluat decat partidele traditionale.

 4. Vrea PUZ pentru un bloc?
  Ajunge la mana mafiotului Chirica si s-ar putea sa fie nevoit sa voteze si el apoi toate magariile mafiei imobiliare din Iasi.
  Chirica a mai racolat acum cateva luni pe unul de la USRPlus, pe care l-a pus viceprimar contra votului care a asigurat mafiei majoritatea in Consiliul Local, alaturi de PNL si PMP. Ala era un fomist, era agent de vanzari de ciorapi, a fost ieftin de cumparat…

 5. Alt gu.noi reformator de a lui Cosette!

 6. Mare om, super caracter, pe masura partidului.

 7. unde sunt aia care tipau ieri, ca uite domne onoare!
  🤣🤣🤣🤣

 8. Asta si Ponta de ofera consultanta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.