G4Media.ro

Consilierii locali USR cer demisia city managerului Constanței pentru că refuză să…

sursa foto: Info Sud-Est

Consilierii locali USR cer demisia city managerului Constanței pentru că refuză să publice rapoartele de activitate ale șefei de la Boli Infecțioase, unde 7 oameni au murit în incendiu/ Felicia Ovanesian: ”Nu e competența mea să eliberez copii”

USR Constanța cere demisia city managerului Felicia Ovanesian pentru că refuză să publice rapoartele de activitate ale Stelei Halichidis, șefa Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, unde 7 oameni au murit vineri, în incendiu.

Organizația locală a alianței, aflată în tensiuni politice cu primarul Vergil Chițac (PNL), cel care a propus-o pe Felicia Ovanesian în funcția de conducere, a transmis, printr-un mesaj pe Facebook, că reprezentanții USR în Consiliul Local au cerut raportul de evaluare și activitate al Stelei Halichidis și ”s-au lovit de un zid denumit Felicia Ovanesian”.

Aceștia spun că city managerul a condus Comisia de evaluare anuală a activității managerului SBIC în urma căreia acesteia i-a fost prelungit contractul și că documentele cerute se află în biroul acesteia, Ovanesian refuzând să le pună la dispoziția consilierilor.

 • ”Solicităm demisia City Managerului Municipiului Constanța Consilierii USR au solicitat Primăriei Constanța raportul de evaluare și activitate al managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Din păcate s-au lovit de un zid denumit Felicia Ovanesian. In data de 27.05.2021 a fost aprobată componența Comisiei de evaluare anuală a activității managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, președinte fiind numită doamna Felicia Ovanesian. Documentele solicitate se aflau în biroului dumneai și a refuzat să le pună la dispoziția consilierilor locali. Conform codului administrativ, aleșii locali au acces la orice informație de interes public (art 218, pct 1). Mai mult decât atât, Spitalul de Boli Infecțioase se află în subordinea Consiliului Local Constanța, nu a vreunui funcționar din cadrul Primăriei Constanța. Solicităm demisia de urgență a City Managerului Municipiului Constanța și punerea la dispoziția consilierilor a rapoartelor de evaluare și activitate a managerului Spitalului de Boli Infecțioase”, este mesajul publicat de USR Constanța, vineri seară.

Sursele G4Media și Info Sud-Est au declarat că Felicia Ovanesian i-ar fi dat notă maximă Stelei Halichidis în momentul reevaluării din luna mai 2021.

Felicia Ovanesian a declarat pentru G4Media și Info Sud-Est că nu i-a dat notă maximă și nu intră în atribuțiile sale să elibereze copii ale documentelor solicitate, invocând articolul 226 din Codul administrativ:

 • ”Nu e competența mea să eliberez copii, conform 226, cod administrativ. Nu i-am dat notă maximă”, a fost declarația Feliciei Ovanesian.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. „Trebuie”
  ..de 32 de ani..
  „De vină sunt cei ce au guvernat înaintea ns”..

  • Eu inca mai astept raportul corpului de control al primului ministru (oricare ar fi el) cu privire la incendiul de la spitalul din Suceava, caci ala a fost primul!

   Bine, dl. Rafila, ca de obicei, nu are un raspuns foarte concret pentru aceasta problema. Dar poate o fi, pe acolo, vreun coleg de guvernare de-al dansului, care sa inteleaga ceva din ce se intampla si sa ne zica si noua, macar dupa 2-3 ani, ca n-o fi chiar dosarul Revolutiei …

 2. Manager PSD.
  Asta înseamnă să ajung nepregătiți profesional în funcții de conducere și decizie .
  🌹🌹🌹-firașii nu oferă competente ,e doar apartenență la ciumă roșie sovietică.

 3. Pot micsora paturile cu care nu aveau loc sa iasa prin spatiul usilor.