G4Media.ro

Consilier prezidențial ucrainean: Nu va avea loc o „afganizare” a războiului din…

Sursa foto; FADEL SENNA / AFP

Consilier prezidențial ucrainean: Nu va avea loc o „afganizare” a războiului din Ucraina / „Rusia se va retrage din toate teritoriile, cu excepţia sudului şi estului”, unde va încerca „să se baricadeze”

Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că autorităţile nu se aşteaptă la o „afganizare” a războiului cu Rusia şi nici ca acest conflict să devină „de durată şi epuizant” pentru Moscova, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Rusia se va retrage din toate teritoriile (ucrainene – n.r.), cu excepţia sudului şi estului”, a apreciat Podoliak, într-o postare pe contul său de Twitter. El a adăugat că duşmanul va încerca „să se baricadeze” în aceste regiuni, să-şi reducă pierderile şi „să dicteze condiţiile”.

„Nu ne putem lipsi de armament greu dacă vrem să-i alungăm pe ruşi”, a avertizat Podoliak.

După ce Moscova a realizat în această săptămână o aparentă schimbare de strategie şi a început să-şi regrupeze trupele, mulţi analişti internaţionali au prezis „un război de uzură” care s-ar putea prelungi pe câteva luni, aminteşte EFE.

Sursa foto; FADEL SENNA / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Să plece complet din Ucraina, să înceteze in lume politica dictaturii/dictatorului care se crede mai presus de toți, să nu mai existe posibilitatea ca un stat să atace un alt stat cu tot felul de pretexte. Să afirmi că faci operațiuni speciale și de fapt să omori oameni fără apărare, fără vină, să le distrugi școlile, spiralele, casele, magazinele, parcurile, monumentele înseamnă că ai ajuns la sfârșitul vieții și nu mai ai ce căuta printre oameni.

    • De când au voie cazacii să stăpânească teritoriile tătarilor ? Sau ale varegilor ? Așa o miniWikipediA e necesară ? Contează ADEVĂRUL sau ce ne ,,servesc” ,, oamenii de bine” ? Irakul, Siria , Iugoslavia, Afganistanul, Vietnamul , Coreea, Mali, Angola, Libia, Libanul, Palestina etc au fost atacate sau……Ai dreptate, să nu mai fie războaie , da unii au voie alții…..

  2. Afghanizarea deja s-a produs. Nu ne asteptam sa se recladeasca Mariupol prea curand