G4Media.ro

Congresul SUA a aprobat o prelungire a bugetului federal de stat, într-o…

sursa foto: Pexels/ RDNE Stock Project

Congresul SUA a aprobat o prelungire a bugetului federal de stat, într-o rară demonstraţie de unitate între partide, în preajma Zilei Recunoștinței

Congresul SUA a aprobat miercuri o prelungire a bugetului federal de stat, într-o rară demonstraţie de unitate între partide, prevenind paralizia în trei zile a administraţiei americane în apropierea sărbătorii Ziua Recunoştinţei, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

După aprobarea din Camera Reprezentanţilor, marţi, Senatul a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare de 87 de voturi pentru şi 11 împotrivă un acord care vizează prelungirea până la jumătatea lunii ianuarie a bugetului, care urma să expire la miezul nopţii, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Disensiunile din Congres, între republicanii majoritari în Cameră şi democraţii care deţin controlul în Senat, sunt de aşa natură încât oficialii aleşi nu pot vota în prezent bugetele pe un an, spre deosebire de majoritatea economiilor lumii. În schimb, Statele Unite trebuie să se mulţumească cu o serie de mini-bugete pentru o perioadă de una sau două luni. De fiecare dată când expiră unul dintre aceste bugete, este reluată întreaga procedură: negocieri dure, comentate pe larg pe reţelele de socializare, ameninţări, apoi o serie de voturi, în Cameră Reprezentanţilor şi în Senat.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...