G4Media.ro

Congresul PSD în Sputnik. Propaganda rusă critică agresiv ruperea de Dragnea și…

Congresul PSD în Sputnik. Propaganda rusă critică agresiv ruperea de Dragnea și îl numește pe Ciolacu ”ticălos”, ”trădător” și ”semiagramat”: Cât de ticălos să fii să nu vezi că PSD a fost singurul care a încercat ceva în privința independenței reale a Justiției?

Ziarul de propagandă al Kremlinului în România a criticat în termeni extrem de agresivi ruperea lui Marcel Ciolacu de Liviu Dragnea, care a fost marcată în timpul Congresului Extraordinar al PSD din 22 august. Ciolacu este numit de șase ori ”o rușine” și de trei ori ”un ticălos”, la care se adaugă și un ”trădător”, din cauză că liderul PSD a uitat că partidul condus de Liviu Dragnea a scăpat România de ”flagelul Kovesi”.

Un alt reproș al Sputnik la adresa lui Ciolacu este că acesta s-a dezis de Liviu Dragnea, singurul lider care ”a încercat ceva în privința independenței reale a Justiției, propunând-o pe judecătoarea Dan (sic!) Gârbovan ministru”.

Sputnik amintește de ”munca uriașă a PSD” pentru ”clarificările din Codul Penal și Codul de Procedură Penală, definirea completurilor specializate, anularea protocoalelor secrete”, care acum este ”aruncată” de Ciolacu.

Oficiosul rus taxează astfel renunțarea lui Ciolacu la tema Justiției, după ce liderul PSD a spus că Justiția trebuie să rămână în seama magistraților:

 • ”Deci, Ciolacu vrea să spună că PSD trebuie să fie de acord cu condamnarea lui Adrian Năstase și Liviu Dragnea – ca și a lui Dan Voiculescu – cu hăituirea lui Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Toni Greblă, Olguța Vasilescu, Vali Zgonea și a nenumărați lideri naționali și locali? Ciolacu vrea să spună că modificarea legislației penale, solicitată de mari specialiști în drept și realizată parlamentari de prim rang ai PSD – toate astea trebuie lăsate în urmă! De asemenea, bătălia cu ”statul paralel” trebuie uitată – a fost ”în interesul lui Liviu Dragnea”, vrea să spună Ciolacu!”, scrie Sputnik.

Marcel Ciolacu este, de asemenea, descris ca fiind ”un individ dubios, cu găuri în CV, cu relații dubioase cu serviciile și teroristul Omar”.

Șeful PSD este numit și ”semiagramat”, iar Liviu Pleșoianu și Claudiu Manda sunt lăudați pentru anchetele pe care le-au făcut pentru a deconspira manevrele de culise din Justiție. Un amănunt amuzant: Claudiu Manda este soțul Liei Olguța Vasilescu, un pion principal în noua echipă a lui Marcel Ciolacu și vicepreședintele partidului:

 • ”Datorită PSD a fost devoalată implicarea serviciilor în Justiție, datorită bătăliei PSD în presă – ”la televizor”, cum zice semigramatul ajuns în fruntea PSD – au fost date în vileag abuzurile DNA, anchetele făcute de Liviu Pleșoianu sau Claudiu Manda au deconspirat tot felul de manevre de culise care au lovit nu numai PSD, ci și mediul de afaceri și chiar magistrați. Toate astea sunt… trecut?”, mai notează oficiosul rus.

În schimb, Dumitru Buzatu, care în discursul său de la Congresul PSD l-a criticat pe Marcel Ciolacu pentru ruperea de trecutul partidului, este descris de Sputnik în termeni laudativi și este considerat ”o lecție de onoare pentru PSD”. Sputnik notează că Dumitru Buzatu ”i-a dat palme în direct” lui Ciolacu pentru exprimarea folosită – ”vremea tătucilor a apus”.

captură foto: Sputnik.md

Context

Sâmbătă, începând cu ora 10:00, a avut loc Congresul Extraordinar al PSD, un eveniment atipic prin organizarea sa, în spațiul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Congresul a durat 5 ore, timp în care au luat cuvântul mai mulți lideri PSD, dar doar din tabăra lui Marcel Ciolacu. Contracandidatul său, Eugen Teodorovici, și-a depus candidatura dar a sabotat evenimentul, cerând organizarea unui congres la termen, ordinar. Marcel Ciolacu l-a învins pe Teodorovici cu un scor zdrobitor, de 1310 voturi la 91.

Marcel Ciolacu și-a început discursul delimitându-se vehement de Liviu Dragnea și încercările acestuia de a acapara Justiția. Ciolacu a spus că, deși riscă să piardă voturile unor lideri PSD, își asumă ruperea de trecutul în care ”unii au crezut că pot folosi PSD ca o cheie la porțile Justiției”.

sursa foto: PSD
 • ”Munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca o cheie la porțile Justiției. Trebuie astăzi să ne rupem de acest trecut. Justiția trebuie făcută în sala de judecată. Reforma Justiției trebuie făcută de Justiție, de magistrați, de asociațiile profesionale. O spun asumat, conștient că poate pierd voturile unora. În mandatul meu PSD va rămâne pe agenda românilor, iar Justiția acolo unde îi e locul, în sala de judecată. Viitorul PSD înseamnă toleranță zero față de corupție, dar și față de abuzuri. Viitorul PSD înseamnă alături de familia europeană, aceasta este calea viitorului PSD (…) PSD s-a bazat tot timpul pe tătuci, iar acest lucru nu a făcut bine partidului. Vremea tătucilor a trecut. Eu sunt un om modern, de echipă”, a declarat Marcel Ciolacu, printre altele, în cadrul Congresului de sâmbătă.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a criticat discursul lui Marcel Ciolacu, care a spus că ”a trecut vremea tătucilor”, și a subliniat că printre șefii PSD au fost și Ion Iliescu, și Adrian Năstase și le-a spus colegilor săi ”să își măsoare înălțimea”. Buzatu nu a fost aplaudat de colegi:

 • ”Eu nu cred că sunt membri de partid simpli și unii mai cu moț. Eu sunt unii dintre cei care s-a zbătut ca acest congres să fie unul ordinar, la termen și să fie un congres statutar, nu cu modificări făcute la repezeală. Am auzit azi că trebuie să facem un partid modern. Eu, acum 30 de ani, am crezut că m-am înscris într-un partid modern. A zis domnul Ciolacu că a trecut vremea tătucilor. Cred că s-a referit la tătucul Stalin, care nu a făcut vreodată parte din PSD. Poate ar trebui să ne referim mai frumos la adresa foștilor lideri ai partidului, printre care au făcut parte și Ion Iliescu, și Adrian Năstase și ar trebui să ne măsurăm puțin înălțimea”, a declarat Dumitru Buzatu în timpul evenimentului.

Mai multe detalii despre cum s-a desfășurat Congresul PSD și ce au spus liderii noii echipe în timpul discursurilor pot fi citite aici. 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

36 comentarii

 1. s-au inflamat mongolii

  • pina la urma totul se reduce in mintea doar a unora la expresia – singele apa nu se face- dar poate ca nu au luat in calcul si singele de nefacut apa al romanismului .La alegri se va vedea in clar .

  • Circ ieftin, minciuni, aceladi PSD cu alt maimutzoi la conducere. Daca vor sa ma convinga atunci sa-i excluda din partid pe toti care au probleme penale. Pana atunci tot ce spun sunt minciuni pentru pensionari. Sputnik joaca la cacealma sa para povestea mai credibila. PSD este un grup infractional organizat.

  • Sputnik sa stea linistit ciolacu este tot un spurcat de comunist ca si ei

  • @Maro, Bingo.
   Sputnik doar puncteaza pe noua manipulare pesedista incercand sa intareasca ideea (falsa) ca PSD s-a reformat.
   In acest moment PSD este un lup care pretinde ca si-a schimbat blana, cand nici macar blana nu si-a schimbat-o.
   Se folosesc de aceaste gesturi de cabotin si disimulare ieftina ca sa convinga ca merita sa puna mana nou pe guvernare si sa-si indeplineasca agenda ascunsa, intervenind din nou in defavoarea Romaniei.
   Motiunea de cenzura nu trebuie sa treaca, este cu totul in defavoarea tarii.

  • @Maro, Bingo.
   /am modificat comenariul ca sa treaca de filtre
   Sputnik doar puncteaza pe noul media_plan pesedist incercand sa intareasca ideea (falsa) ca PSD s-a reformat.
   In acest moment PSD este un lup care pretinde ca si-a schimbat blana, cand nici macar blana nu si-a schimbat-o.
   Se folosesc de aceaste gesturi de cabotin si disimulare ieftina ca sa convinga ca merita sa puna mana nou pe guvernare si sa-si indeplineasca agenda ascunsa, intervenind din nou in defavoarea Romaniei.
   Motiunea de cenzura nu trebuie sa treaca, este cu totul in defavoarea tarii.

  • Mario frate… De totalul acord culinia trasata de tine Doar ca TREBUIE SA ADOPTII aceiași LINIE și cu restul Partidelor…… HAI SA NU UITAM CASELE PREȘEDINTELUI….. Toți PDListi care acum sunt PNL iști și mari cinstirii. Care împreună cu Base au DEVALIZAT Economia ( posta Romana, fondul proprietatea, agenția de plăti a despăgubirilor pt case, terenuri naționalizate de Comunism) aceștia nu sunt hoți și ei? Sau lor nu li se aplica același Standard? La ei merge cu Dubla MASURA

 2. Ticalos, tradator, semiagramat e OK dar din alt punct de vedere, foarte diferite de ceea ce sugereaza Sputnik.

 3. Ca orice mamă, și mama de la răsărit ține mai curând la fiii ei debili, greșiți, neputincioși, eșuați, infractori, ratați, dornici să stea la masa celor binecuvântați cu daruri mai de preț. Cu ajutorul lor poate crește orice imperiu care folosește ca mijloace de convingere agresiunea, armele, abuzurile și otrava. Doar neisprăviții sunt atât de dornici de putere încât să creadă ca scopul scuză mijloacele.

 4. PSD=RUSIA
  vrajala proasta la Moscova

 5. Ceva nu e în regulă cu Rusia & Co. Când pierd organizații de influență și zone de interes devin agitați și cu spume la gură. Adio!

 6. scuze ca intreb; dar de ce trebuie sa nominati atat de des site-ul acela de doi bani?

 7. Ciolace, s-au suparat patronii, va lasa fara fonduri.
  Auzi la caraghiosii de rusi, „PSD a fost singurul care a încercat ceva în privința independenței reale a Justiției”, nu poti sa-i contrazici, psd a incercat din rasputeri sa incalece justitia si, zic eu, in buna masura a si reusit.

 8. Orice forma de pesdism trebuie starpita în orice situație întâlnită. Fiți fără mila fata de ciolacu și compania de grindeni ticăloși. Fără înțelegere fata de orice aripa de netrebnici, GEN PONTA, Năstase, Iliescu etc. Propun un comitet de însănătoșire a nației care SA-I alunge din tara.

  • Evident, texte pentru a simula o schimbare la față a PSD, ei de fapt sunt aceeași aserviți Rusiei și tot niște infractori nesimțiți.

 9. Când diverși indivizi sunt lăudați de Sputnik nu se poate deduce decât că aceștia au slujit /slujesc cu devotament intereselor Rusiei, ce să mai umblăm cu mănuși! Bine, cercul de politicieni care fac asta este în mod sigur mai mare, să nu îl uitam pe Teodorovici care făcea escale la Moscova pe șustache….

 10. Imi place cum citeaza U.M.urile g4 si hotnews din sputnik ,dar nu scriu nimic de articolele de pe europa libera atunci cand critica coruptia penelista.

 11. … ”munca uriașă a PSD” pentru ”clarificările din CP și CPP ???
  De cand e o „munca uriasa” sa traduci din rusa?

 12. Scuip.nik nu are nici un drept să comenteze asupra deciziilor care le ia un partid comunist din alta tara doar daca nu cumva are legături cu acesta iar după cum îl critica pe liderul comunist se înțelege că e doar o făcătură mizerabila și că dealtfel fel ordinele primite de la Moscova vor fi îndeplinite în defavoarea romanilor cu același sârg și devotare. Davai idit nahrin!!

 13. Indiferent de numele liderului, tot aceași adunătură de hoți rămâne.
  Până nu îi exclude poporul prin alegeri vom fi nevoiți să trăim în aceași mizerie politică.

 14. De fiecare data cand ii vad fata lui Dumitru Buzatu imi vine in minte sticla de spirt medicinal Mona

 15. Nu va faceti iluzii! Probabil au ramas fara apa calda in Kiseleff 6 si de aici nervozitatea de moment, ca nu toti rusii sunt in stare sa faca dus cu apa rece ca gheata, asa cum face Tatucu’ Cracanel…
  PS. Veti vedea ca rusii se vor calma imediat ce duamna Fierea va da drumul la apa calda pe sos. Kiseleff, in detrimentul altor zone din minunata Capitala Bucale…

 16. Mai ales după condamnarea României la CEDO pentru abuzurile judecătorilor CCR si președintelui Iohannis.

 17. vrajeala, mai era nevoie sa ii bagati voi in seama si sa apare la stiri
  sa nu ne amagim

 18. Sună că și cum A3 lucrează cu norma întreagă la Sputnik, iar Dan Voiculescu cu Ghiță ar fi acționari.

 19. Sputnik are dreptate.

 20. Un lucru e sigur: PSD e o adunatura (nu partid) de infractori si hoti, care se ascund in spatele unui „partid” antiromânesc si pro-rus.
  Un alt aspect: noi, ceidin Transilvania, nu vom ierta NICIODATA PSD pt ca recent, au vrut sa lea ungurilor, in mod tacit, autonomie teritoriala pe criterii etnice, iar asta s-a intamplat avandu-l in frunte pe Ciolacu.

 21. E o eroare sa promovezi ce zice Sputnik, indiferent despre ce e vorba.

 22. Mai! dar p[rosti ne mai cred rusofonii astia de la Sputnik. Asa vor sa-l acrediteze ei pe acest Colac peste coliva in ochii nostri a fiind binele Psdului adica superior lui Dragnea? De fapt cu lectia asta au venit si el si oamenii lui la Congres 🙂

 23. Stergeti-va la ochi.Lupoaica Romei le sta in cale.Are prea multi fii.Ii vrea imprastiati prin toata Europa.Sau prin lume,mai bine.
  In ciuda cresterii economice evidente,bazata pe scoaterea la suprafata a unei parti din economia subterana(tonul l-au dat liberalii cand erau in USL-aduceti-va aminte de Crin Antonescu)si pe eliminarea taxelor de inmatriculare,POLITICA LUI DRAGNEA a fost,in primul rand,una a caderii morale a vietii publice romanesti,a ridicarii poalelor in cap,care a culminat cu mitingul „camasilor albe”,in strada,iar in lumea coruptiei cu afirmatia presedintelui ccr ca n-a vrut elsa vada ce prevede urmatorul articol din lege,ceva de genul asta(care-i contrazicea decizia).Asa a vrut el si asa s-a dat decizia,care a prabusit activitatea sectiei penale a Inaltei Curti.Stiti care este culmea aici?Completele specializate ar fi fost mult mai aspre in aplicarea pedepselor si deci in defavoarea inculpatilor,Specializarea in lupta impotriva coruptiei il determina pe judecator sa constientizeze si mai mult pericolul coruptiei.Ei au urmarit de fapt spargerea proceselor si apropierea implinirii termenelor prescriptiei.

 24. E dubioasa preocuparea Rusiei, dusmanului numarul 1 al Romaniei fata de schimbarile din sanul unui partid din Romania. Este clar ca au avut 100% dreptate vocile care afirmau ca PSD este un partid controlat de la Moscova. Nici nu este de mirare tinand cont ca PSD la origini a fost intemeiat de agenturile rusesti care l-au indepartat pe Ceausescu si i-a instalat pe Ion Iliescu drept lider politic si Nicolae Militaru (dovedit agent GRU) drept conducator militar. Acum simtind ca pot pierde controlul asupra PSD recurg la critici si probabil si amenintari de culise pentru a mentine linia subordonarii PSD fata de Moscova. Doar in cheia asta se pot citi articolelel din (S)Putnik despre congresul PSD.

  • Daca privim spre Moscova,prinrte „tatele”lupoaicei Romei si stim ceva istoroie si daca ne uitam si la vecinatatile acestei insule latine,intelegem si mai bine atitudinea „prietenului”de la rasarit.

 25. Azi, 24-08-2020, am transmis acestor „7 cavaleri ai Apocalispsei Romaniei” o Scrisoare cu „confirmare de primire”, prin care i-am instiintat ca peste o saptamna, le voi adresa o Scrisoare Dechisa prin care ii voi INVITA sa devina „Cei 7 cavaleri ai Renasterii Romaniei”!

  Domnule Presedinte, Klaus Werner Iohannis.

  Va transmit aceasta Scrisoare numai pentru a va pregati in vederea unei Scrisori Deschise pe care o voi publica in curand si care va fi adresata urmatorilor decidenti politici ai momentului: („Cei 7 cavaleri ai Apocalipsei Romaniei”!)

  1.Klaus Werner Iohannis, Presedintele Romaniei 2.Ludovic Orban, Presedintele PNL 3.Marcel Ciolacu, Presedintele PSD 4.Dan Barna, Presedintele USR 5.Victor Ponta, Presedintele Pro Romania 6.Calin Popescu-Tariceanu, Presedintele ALDE 7.Kelemen Hunor, Presedintele UDMR

  Prezenta Scrisoare formata din cele trei Scrisori (doua adresate partidelor politice si parlametarlor, iar a treia jurnalistilor romani) am transmis-o cu “confirmare de primire”, dupa cum vedeti, unui important numar de Institutii media si unor jurnalisti cu notorietate publica!

  Scrisoarea Deschisa adresata celor 7 decidenti politici, ii va informa si pe romani cu privire la jurnalistii si Institutiiile media carora m-am adresat cu rugamintea de a promova in Dezbatere Publica necesitatea si urgenta unei Legi a juramantului de Responsabilitate!

  Sper ca angajatii Administratiei prezidentiale sa-si faca datoria si sa va transmita cu celeritate prezenta Scrisoare, pentru a va putea exprima public punctul de vedere, eventual, chiar inainte de publicarea Scrisorii Deschise in mass-media.

  Va cer scuze pentru eventualele exprimari pe care le veti considera nepotrivite, din cuprinsul acestei corespondente.

  Cu speranta si ganduri bune pentru romani Romania,

  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, 82 de ani, fost detinut politic in 1958-1963 si februarie-aprilie 1986. Tel.0723.966.732.

  PS. 1. Va prezint o postare a mea de pe Facebook, care, din nefericire, nu va este favorabila, dar este realista:

  ///Iohannis e TRADATORUL romanilor si Romaniei, pentru ca nu sustine juramantul de Responsabilitate, pentru toti cei ce detin functii publice, stiind (pe verificate!) ca acest juramant este izvorul „mai Binelui general” pentru societatea romaneasca!

  Acesta este un ADEVAR incontestabil ce poate fi verificat de catre orice roman cu mintea sanatoasa, daca va considera ca el este un magistrat care depune juramantul de Responsabilitate pentru magistrati, prezentat mai jos:

  “”Jur ca in activitatea mea nu voi admite nicio influenta si nicio impunere, nici pe linie adminstrativa, nici pe linie politica si nici prin santaj!

  Activitatea mea, indifferent de persoanele vizate, va reflecta DOAR esenta Legii si a constiintei mele fara pata, exprimand convingerea mea cea mai intima in cauza ip e tive, situatie cunoscuta DOAR de mine si Dumnezeu!

  Daca nu voi respecta cu sfintenie cele asumate mai sus, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri ip e ma lipseasca, pe mine ip e cele mai dragi fiinte, de sanatate si fericire!

  Asa sa ma RASPLATEASCA Dumnezeu!””

  Cei ce nu si-ar putea incalca un asemenea juramant au DOVADA ca am putea avea o justitie Dreapta si Independenta, ceea ce reprezinta “mai Binele” in justitie!

  Similar s-ar intampla in orice domeniu de activitate!

  Toti ci ce nu sustin juramantul de Responsabilitate, in frunte cu Iohannis, sunt TRADATORII romanilor si Romaniei, pentru ca le blocheaza “mai Binele general” adus de acest juramant!///

  2. Pana acum m-am adresat cu “confirmare de primire” urmatorilor:

  Televiziunilor:

  Antena3, B1TV, Digi 24TV, RealitateaPlusTV, Romania TV, TVR, Antena1 si Pro TV, precum si jurnalistilor:

  Mihai Gadea, Oana Stancu-Zamfir, Tudor Barbu, Cosmin Prelipceanu, Oreste Teodorescu, Madalina Dobrovolschi, Liliana Ruse, Ionut Cristache si Andreea Esca.

  NOTA: Oricine va ignora necesitatea si urgenta unei Legi a juramantului de Responsabilitate va trebui sa fredoneze distihul de mai jos:

  “Mama noastra, la noi toti/Tara de tampiti si hoti!”

  (Caci doar hotii nu doresc “obstacole” in “activitatea” lor si doar tampitii le pot tine isonul!)

  Anexez si “adresarile tip” catre Redactii si jurnalisti.

  • Domnule, esti un jalnic demagog, vorbesti vorbe goale, faci juraminte de psihopat constient fiind ca juramintele tale mincinoase sunt fara urmari. Intr-un cyvant esti doar un (S)Putnik care incearca prostirea romanilor. Daca esti cinstit fa un inventar al averilor la vedere ale tuturor politicienilor din PSD pentru ca ei sunt cei mai multi, cei mai lacomi si acopera cea mai mare intindere a puterii politice in cei 30 de ani. Apoi mai vorbim si depre altii mai mitititei. Dar incepe cu marii rechini ai politicii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.