G4Media.ro

Confuzie după ce un consilier al președintelui Zelenski a declarat că procurorul…

sursa foto: Facebook/Irina Venediktova

Confuzie după ce un consilier al președintelui Zelenski a declarat că procurorul general al Ucrainei și șeful Serviciului de Securitate SBU nu au fost demiși, ci „retrași temporar din funcție”

Unul dintre principalii consilieri ai lui Volodimir Zelenski a negat că Ivan Bakanov și Iryna Venediktova au fost concediați, declarând în schimb la televiziunea ucraineană că Bakanov a fost „retras temporar din funcție” în timp ce se efectuează „verificări și investigații”, iar Venediktova a fost suspendată, transmite The Guardian.

Bakanov fusese șeful agenției de securitate internă SBU, iar Venediktova a fost procuror general.

Potrivit Reuters, Andriy Smyrnov, șeful adjunct al biroului prezidențial, întrebat dacă cei doi se pot întoarce la posturile lor, a declarat: „Trăim într-o țară care respectă legea și, desigur, pot concepe (posibilitatea) acestui lucru” dacă investigațiile îi vor exonera”.

Președintele Zelenski a declarat duminică că i-a concediat pe înalții funcționari deoarece a ieșit la iveală că mulți membri ai agențiilor lor au colaborat cu Rusia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Confuzia este un semn rău. Sfârșitul statului ucrainean este aproape.

  2. Au primit un șut în fund, nu așa tare , mai moale să nu facă un pas înainte? Ține bine cerșinski de scaunul lui, cu sau fără laxative?