G4Media.ro

Conflictul Pricopie-Cîmpeanu, ziua 2. SNSPA: Profesorul Sorin Cîmpeanu decidea în 2018, în…

Conflictul Pricopie-Cîmpeanu, ziua 2. SNSPA: Profesorul Sorin Cîmpeanu decidea în 2018, în numele Consiliului Rectorilor, să sprijine o poziție politică a PSD condus de Dragnea

Universitatea condusă de Remus Pricopie intră în a doua zi a conflictului pe care l-a deschis ieri cu liderul rectorilor. “Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a luat notă de declarațiile de ieri ale domnului Sorin Cîmpeanu, pe tema ocupării simultane de către acesta a mai multor funcții academice și politice, respectiv rector, președinte al Consiliului Național al Rectorilor (CNR), parlamentar și Președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, aflându-se într-un vădit conflict de interese”, anunță astăzi, 22 mai, instituția de învățământ superior.

Într-un comunicat trimis Edupedu.ro, universitatea spune că “nu este prima dată când SNSPA semnalează că influența politicului şi cumulul de putere pot duce la derapaje în luarea deciziilor și există riscul ca CNR să fie acuzat de jocuri politice. În data de 27 ianuarie 2018, profesorul Sorin Cîmpeanu decidea, în numele Consiliului Național al Rectorilor, să sprijine o poziție politică a PSD, condus la momentul respectiv de Liviu Dragnea”.

  • SNSPA face referire la scrisoarea prin care rectorii a 45 de universități și-au exprimat acum doi ani susținerea pentru Valentin Popa, propus atunci ministru al Educației, și criticat dur pentru greșelile gramaticale. “Inițiativa scrisorii a pornit de la Consiliul Național al Rectorilor (CNR)”, organism condus de Sorin Cîmpeanu, scria Recorder într-un articol citat astăzi de SNSPA.

SNSPA susține că “va continua să facă toate demersurile legale pentru a clarifica problema politizării universităților și a CNR” și susține că “în cazul în care un rector ajunge să ocupe o funcție politică, există instituția suspendării sau cea a demisiei, după caz, în termen de 15 zile de la asumarea oficială a poziției de demnitate publică. Aceasta NU este o opțiune, ci o obligație legală”.

Amintim că incompatibilitățile rector-parlamentar au fost scoase din Legea educației în decembrie 2012, când Ecaterina Andronescu era ministru al Educației în Guvernul Ponta. Remus Pricopie i-a succedat chiar Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației, pentru un mandat de doi ani, fără a restabili în lege incompatibilitatea de care astăzi vorbește.

De precizat că Sorin Cîmpeanu este rector aflat la al treilea mandat (posibil datorită unei portițe legislative introduse chiar în mandatul de ministru al lui Pricopie și de care și rectorul SNSPA beneficiază, fiind de asemenea la al treilea mandat de rector) în fruntea Universității de Agronomie din București, din 2013 este președinte al Consiliului Național al Rectorilor (CNR) – mandat preluat de la Ecaterina Andronescu, a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta în 2014-2015 – succendând-i la Minister lui Remus Pricopie, a fost premier interimar înaintea numirii lui Cioloș în fruntea executivului și a schimbat, până în prezent, 3 partide: a intrat în parlament în 2016 din partea ALDE, apoi a trecut la PRO România condus de Victor Ponta, iar de la începutul anului este membru PNL.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Găinari cu pretenții de intelectuali.

    • Pricopie esti un securist ordinar. Sluga lui Maior. Esti un PSDist ingrat. Ai uitat cate ai primit de la PSD? Erai un NIMENI fara psd. Ai ajuns universitar si rector doar datorita partidului. Nemernicule, ce calificare ai tu in stiinte politice ca absolvent de Chimie? Ai uitat cine te- a bagat sa te ocupi de Bursele Fullbright? Ai uitat cate sinecuri ai primit dela PSD? Nesimtitule, ti-au dat ordin rezervistii sa te activezi? Profitorule!

  2. Băi PSD-istule, Păi nu vezi băi că acest babuin a schimbat 3 partide în 3 ani că să-și păstreze funcțiile politice și administrative? Băi PSD-istule ,cine l-a ținut pe Maior ambasador la licurici și este foarte mulțumit de el ? După ce încerci să cauți răspuns la întrebări, caută să vezi câți neuroni nu ți-au fost afectați de prostie .

  3. Doi intrusi in lumea academica!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.