G4Media.ro

Conflict diplomatic între Spania și Argentina, după ce președintele Javier Milei i-a…

Photo by ALEJANDRO PAGNI / AFP

Conflict diplomatic între Spania și Argentina, după ce președintele Javier Milei i-a „jignit” pe premierul Sanchez și pe soția acestuia / Spania își retrage ambasadorul

Spania a anunţat duminică rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, după ce preşedintele ultra-liberal argentinian, Javier Milei, a susţinut la o reuniune la Madrid a partidelor extremei drepte europene un discurs în care a „jignit” Spania, pe premierul socialist spaniol Pedro Sanchez şi pe soţia acestuia, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

„Elitele mondiale nu îşi dau seama cât de distructive sunt ideile socialismului. Ele nu-şi dau seama de tipul de societate şi de ţară pe care-l pot produce, de tipul de oameni agăţaţi de putere şi de nivelul de abuzuri pe care-l generează”, a spus Milei la Convenţia „Europa Viva 24”, o reuniune la care au participat în capitala spaniolă partide suveraniste europene şi la care el a fost invitat special, întâlnire organizată de partidul spaniol de extremă dreapta Vox şi criticată de premierul socialist Pedro Sanchez.

„Când aveţi o femeie coruptă, vă murdăriţi şi aveţi nevoie de cinci zile de reflecţie”, a mai spus preşedintele argentinian, făcând aluzie la soţia premierului Sanchez, Begona Gomez, pe numele căreia un tribunal din Madrid a deschis în aprilie un dosar de ‘corupţie’ şi ‘trafic de influenţă’, caz clasat la scurt timp apoi de Parchetul din Madrid din „lipsă de probe”. După deschiderea dosarului, premierul Sanchez anunţase că-şi suspendă activitatea pentru puţin timp de reflecţie asupra rămânerii sau în nu în fruntea guvernului, hotărând în cele din urmă să rămână în funcţie.

„Cuvintele extrem de grave rostite astăzi de dl. Milei la Madrid merg dincolo de orice tip de diferenţe politice şi ideologice”, a reacţionat duminică ministrul spaniol de externe, José Manuel Albares, care a anunţat retragerea până la noi ordine a ambasadoarei Spaniei de la Buenos Aires şi i-a cerut preşedintelui Milei să prezinte public scuze Spaniei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Bravos Milei!!!

  2. Adevărul îi ustură mereu pe ticăloși.

  3. Nu sunt jigniri dacă e adevărat.

  4. Milei e mult mai la obiect decat Trump…

    • Trump nu se poate compara cu Milei. Trump este un autoritarian, un om al statului. Milei vrea sa reduca cat mai mult puterea statului si sa desfiinteze banca centrala. Este cu adevarat un om pro piete libere, cu minima interventie din partea statului. Trump este o mare teapa pentru conservatorii americani.

    • Întrebarea este alta. Dacă in cazul lui Trump se stie cu certitudine că este omul Rusiei este Milei omul Rusiei sau este un idealist nebun, tânăr si frumos care vrea să schimbe lumea cu un vis izolat, de unul singur?