G4Media.ro

Confirmare: EMA inspectează practicile privind testarea vaccinului SputnikV pe voluntari

Confirmare: EMA inspectează practicile privind testarea vaccinului SputnikV pe voluntari

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat miercuri că va desfăşura în Rusia „o inspecţie a bunelor practici clinice” cu privire la modul în care au fost efectuate testele pe voluntari pentru vaccinul Sputnik V, aflat în procesul de evaluare continuă al agenţiei europene, relatează Agerpres, conform EFE.

Directoarea executivă a EMA, Emer Cooke, a declarat că este vorba despre ”un proces normal” pe care această instituţie îl desfăşoară în activitatea de evaluare a oricărui medicament şi al cărui obiectiv este să confirme că testele clinice au respectat procedurile adecvate din punct de vedere ştiinţific şi etic, conform standardelor internaţionale.

Rusia a precizat că militari şi funcţionari au participat la testele clinice pentru validarea vaccinului Sputnik V, dezvoltat de laboratorul Gamaleia şi finanţat de Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care a asigurat că nu au existat presiuni asupra persoanelor care au luat parte la aceste teste.

Mai multe state din UE şi-au manifestat interesul pentru vaccinul Sputnik V, dar dintre acestea până în prezent doar Ungaria l-a utilizat, în timp ce altele acuză Moscova că-şi foloseşte vaccinul ca instrument geopolitic.

Guvernul federal german condus de Angela Merkel a confirmat că este dispus să accepte folosirea vaccinului Sputnik V, dacă acesta va fi autorizat de EMA. Premierul landului german Bavaria, Markus Soeder, a anunţat miercuri că guvernul său regional a negociat un contract pentru achiziţia a 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V odată ce acesta va fi autorizat.

Vaccinul rusesc, autorizat până în prezent în 59 de ţări, va fi produs începând din luna mai şi în Italia, în urma unui acord încheiat între compania farmaceutică italiano-elveţiană Adienne Pharma & Biotech şi fondul rus. Acesta din urmă a semnat până în prezent contracte cu companii farmaceutice din India, Brazilia, China, Iran, Coreea de Sud, Kazahstan şi Belarus pentru producţia în total a circa 1,5 miliarde de doze de vaccin Sputnik V.

Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Șto? Nu ne serveste si pe noi macar cu un ceai? Direct, injectie neletala, ca ultimul sclav din lagarul capitalist! Ce vor astia, sa ajungem si noi ca ungurii?😱

  2. Toti membrii PCR si PSD, ati citit articolul. E ordin direct de la Moscova, trebuie sa va vaccinati imediat cu Sputnik V!
    Nu mai tine ca e vina guvernului PNL si a neomarxistilor. Hai, mai repede cu inscrierea!

  3. Președintele Venezuelei sau Argentinei , care s-a infectat după a doua vaccinare cu Sputnik se considera voluntar sau a primit placebo?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.