G4Media.ro

Conducerea Liceului Mircea Vulcănescu din București a schimbat astăzi titulatura școlii în…

Foto: Pexels.com

Conducerea Liceului Mircea Vulcănescu din București a schimbat astăzi titulatura școlii în „Liceul Economic nr. 1”, prin eliminarea numelui lui Vulcănescu, antisemit condamnat definitiv pentru crime de război

Conducerea Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu” din București a schimbat astăzi, 5 aprilie 2023, numele instituției de învățământ în „Liceul Economic nr. 1”. Consiliul de Administrație al școlii a eliminat astfel din titulatura instituției numele lui Mircea Vulcănescu, antisemit condamnat definitiv pentru crime de război printr-o sentință a Curții de Apel București.

„Anunț cu bucurie că, astăzi, Consiliul de Administrație a luat decizia să schimbe numele instituției de învățământ din Liceul Tehnologic «Mircea Vulcănescu» în «Liceul Economic nr. 1». Decizia a fost luată în unanimitate”, a declarat pentru Edupedu.ro primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță.

Edilul a precizat că decizia luată în C.A. nu schimbă modul de funcționare a liceului, „tot liceu economic era, acum nu a făcut altceva decât sa enunțe profilul”.

Amintim că o Ordonanța de Urgență din 2002 “interzice promovarea publică a memoriei persoanelor condamnate pentru crime de război. Prin urmare, prin art. 12 si 13 se interzice în mod explicit acordarea de nume pentru străzi, instituții sau expunerea de busturi, cu excepția muzeelor, reprezentând persoane condamnate pentru crime de război“, a explicat pentru G4Media.ro Alexandru Florian, președintele Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”.

Foto: Pexels.com

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează