G4Media.ro

Conducerea extinsă a PNL se va reuni sâmbătă pentru definitivarea candidaturilor la…

Conducerea extinsă a PNL se va reuni sâmbătă pentru definitivarea candidaturilor la alegerile locale

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni sâmbătă pentru a definitiva candidaturile la alegerile locale, a anunţat preşedintele partidului, premierul Ludovic Orban.

„Am luat decizia de a convoca Biroul Politic Naţional al PNL sâmbătă dimineaţă pentru a definitiva toate candidaturile”, a spus Orban, luni, la sediul PNL, după o şedinţă de campanie a liberalilor.

El a arătat că, până sâmbătă, fiecare filială judeţeană a PNL are obligaţia de a definitiva candidaţii la toate primăriile.

„BPN validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Practic, sâmbătă luăm decizia legată de toţi candidaţii, inclusiv cele şase judeţe unde mai avem discuţii şi pentru municipiul Bucureşti, pentru sectoare”, a precizat Orban.

Discuţiile cu USR PLUS pentru candidaţii la sectoare continuă, potrivit liderului PNL, şi până sâmbătă va fi luată şi această decizie.

Preşedintele PNL a mai anunţat că a fost stabilit şi un mecanism pentru coordonarea proiectelor de dezvoltare a judeţelor şi a municipiilor reşedinţă de judeţ, cu care se vor prezenta candidaţii liberali, cu programele guvernamentale.

„Am luat decizia de a pregăti un ghid pentru toţi candidaţii şi voluntarii noştri în cadrul campaniei, un ghid de organizare a activităţilor de campanie care să reducă riscul de răspândire a virusului”, a adăugat Orban, indicând, printre altele, obligaţia pentru fiecare voluntar de a purta mască, de a nu acţiona în grupuri mai mari de 3 – 4 persoane, de a avea dezinfectant.

Pe 16 iulie, Biroul Politic Naţional al PNL a validat mai mulţi candidaţi la funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ şi de preşedinte al Consiliului judeţean.

„În reuniunea Biroului Politic Naţional am validat candidaţii PNL pentru funcţiile de primari în municipiile reşedinţă de judeţ şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean în fiecare judeţ. Au fost validaţi candidaţii în judeţele României cu excepţia a patru judeţe – Brăila, Giurgiu, Bihor şi, de asemenea, am amânat o decizie legată de Bucureşti. Pe Bucureşti este validată candidatura domnului Nicuşor Dan, care este susţinut de PNL”, a informat preşedintele partidului, Ludovic Orban, după şedinţa conducerii PNL.

El a susţinut că aceşti candidaţi au „experienţă, sunt integri şi vin cu programe de dezvoltare a comunităţii locale şi a judeţelor”.

Orban a precizat că în privinţa candidaţilor la sectoarele din Capitală continuă discuţiile cu PMP şi USR PLUS, legat de realizarea unei formule comune, iar un anunţ în privinţa acestora va fi făcut în momentul în care se va ajunge la o înţelegere.

El a indicat că mai există înţelegeri cu USR PLUS în privinţa candidaţilor la locale, dând ca exemplu susţinerea lui Florin Iordache propus de această alianţă pentru Primăria Municipiului Zalău.

„Mai avem înţelegeri şi încă mai suntem în analiză în câteva judeţe pentru a merge pe susţinere reciprocă a candidaţilor”, a adăugat preşedintele PNL.

Pentru funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ au fost validaţi următorii candidaţi: la Piteşti – Sorin Apostoliceanu, la Braşov – George Scripcaru, la Galaţi – Bogdan Rodeanu (USR-PLUS), la Vaslui – Tudor Polak.

Candidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean au fost validaţi: la Argeş – Emanuel Soare, la Bistriţa-Năsăud – Stelian Dolha, la Covasna – Olimpiu Floroian, la Galaţi – George Stângă, la Gorj – Iulian Popescu, la Harghita – Sebastian Buzilă, la Maramureş – Ionel Bogdan, la Mehedinţi – Pavel Cristinel, la Neamţ – Mugur Cozmanciuc, la Satu-Mare – Adrian Cozma, la Vaslui – Marius Arcăleanu, la Vâlcea – Cristian Buican.

Foto: Sediul central al PNL. Inquam Photos / George Călin

Citește și: SURSE: PNL a decis să facă alianță doar cu USR PLUS la alegerile locale din Capitală. PMP va merge separat și va avea candidați proprii la primării/ În urmă cu două săptămâni, Traian Băsescu sugera că ar putea candida la Primăria București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Va rog să-i luați d-lui Orban un costum cu un număr mai mic pt că e prea mare la umeri, prea lung și prea larg pe burtă.
    Apropo, dacă tot sunteți vegan, lăsați alcoolul și țigările că aveți varza ficatul, se vede asta după umflatura crescuta in dreptul abdomenului sau pe limbajul dvs păstrați distanta fata de sticle cu conținut de alcool. Pe lângă burtă, aveți și ticurile tipice alcoolicilor, pt a-și ascunde tremurul mâinilor, aceștia gesticulează mai tot timpul ori țin degetele intr-o continuă mișcare.

  2. Candidații și alegerile! Doar asta ii interesează!

  3. iar Şică îi va sufla scamele de pe sacou.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.