G4Media.ro

Conducerea CFR a aflat de greva feroviarilor de vineri: ”A fost anunțată…

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Conducerea CFR a aflat de greva feroviarilor de vineri: ”A fost anunțată doar în spațiul public” / Cum se pot obține înapoi banii dați pe bilete

Conducerea CFR anunță printr-un comunicat de presă modalitatea prin care călătorii își pot primi înapoi banii pe bilete, în contextul grevei feroviarilor ce urmează să se desfășoare vineri, între orele 7 și 9.

”Greva feroviară a fost anunțată doar în spațiul public de către un sindicat feroviar și privește salariații CNCF CFR SA.

Salariații CFR Călători nu participă la această grevă.

Conform informațiilor din spațiul public, această grevă feroviară este una de avertisment și ar putea afecta, în intervalul orar 07:00-09:00, circulația anumitor trenuri, operate de CFR Călători, dar și de alți operatori feroviari.

În cazul în care greva de avertisment va avea loc, călătorii de la trenurile afectate își pot valorifica drepturile lor privind restituirea contravalorii încasate a transportului neefectuat integral sau partial conform Regulamentului de transport pe calea ferată din România, în vigoare.

Detalii despre condițiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Intern/ Renunțarea la călătorie –  https://www.cfrcalatori.ro/renuntarea-la-calatorie-restituiri”, anunță conducerea CFR.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei sindicale, transmis miercuri Agerpres, scopul acestei greve de avertisment este de a atrage atenţia asupra unor probleme urgente din industria feroviară, care includ lipsa contractelor colective de muncă, remuneraţii inadecvate în raport cu responsabilităţile şi calitatea muncii depuse de lucrătorii din domeniu, precum şi subfinanţarea companiilor feroviare din administrarea directă a statului, sub incidenţa Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...