G4Media.ro

Condamnare pe viaţă pentru omucidere şi terorism pentru un adept al ”supremației…

Sursa foto: Pixabay

Condamnare pe viaţă pentru omucidere şi terorism pentru un adept al ”supremației albilor” de 23 de ani, din Canada/ A ucis patru musulmani, între care o fată de 15 ani

Un adept al supremaţiei albilor care a intrat deliberat cu camioneta sa într-o familie de musulmani în 2021 în apropierea metropolei canadiene Toronto a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă pentru omucidere şi activitate teroristă, transmite AFP, transmite Agerpres.

”Am estimat că actele sale constituie o activitate teroristă”, a declarat judecătorul Curţii superioare de justiţie din provincia Ontario, Renee Pomerance, care a anunţat pedeapsa de închisoare pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată decât după 25 de ani.

În 6 iunie 2021, Nathaniel Veltman a lovit cu camioneta sa cinci membri ai familiei Afzaal la London, în provincia Ontario, omorând pe cei doi părinţi, fiica lor de 15 ani şi bunica acesteia.

Un băiat de 9 ani, grav rănit, a supravieţuit acestui act intenţionat.

În noiembrie, după zece săptămâni de proces, un juriu l-a găsit vinovat pe tânăr, astăzi în vârstă de 23 de ani, pentru patru crime şi o tentativă de crimă în acest caz istoric referitor la unul dintre atacurile islamofobe cele mai sângeroase din Canada.

”Cei care comit infracţiuni teroriste speră la atenţie, ei planifică asta. Acest caz nu face excepţie”, a afirmat judecătoarea Pomerance.

Nathaniel Veltman prevăzuse arestarea sa şi ”dorise să atragă o atenţie cât mai mare posibilă”, a încheiat judecătoarea.

În Canada, un verdict de vinovăţie pentru o acuzaţie de crimă cu premeditare implică în mod automat închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate în primii 25 de ani.

Veltman pledase nevinovat la deschiderea procesului său în septembrie. Neavând cazier judiciar şi nicio afiliere la vreo organizaţie extremistă, el a explicat că acţionase dintr-un impuls politic întrucât dorea să ”trimită un mesaj puternic” împotriva imigraţiei din Canada.

Acest caz a fost unul dintre cele mai grave atacuri contra musulmanilor din Canada, alături de incidentul de la moscheea din Quebec soldat cu şase morţi în 2017.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează