G4Media.ro

Condamnare la 11 ani de închisoare pentru un ucrainean care încerca să…

Wikipedia

Condamnare la 11 ani de închisoare pentru un ucrainean care încerca să cumpere componente de rachete în Rusia / FSB susține că este agent al Kievului

O instanţă din sudul Rusiei a condamnat la 11 ani şi jumătate de închisoare un ucrainean care încercase să achiziţioneze componente secrete de rachete, transmit miercuri agenţiile de presă ruse preluate de Reuters, transmite Agerpres.

Serviciul de securitate FSB afirmă că Serghei Kriviţki, în vârstă de 57 de ani, cu domiciliul în Melitopol, este agent al serviciului de informaţii al forţelor armate ucrainene. Nu s-a precizat dacă el a recunoscut că se face vinovat de spionaj.

Conform FSB, Kriviţki viza componente ale sistemului de rachete sol-aer ruseşti S-300, pe care intenţiona să le transporte clandestin în Ucraina.

Oraşul ucrainean Melitopol a fost ocupat de forţele ruse la începutul lui 2022, iar Moscova consideră că localitatea face acum parte din Rusia – pretenţie respinsă de Ucraina şi de Occident.

Reuters menţionează că în Rusia au fost deschise anul trecut 31 de dosare penale pentru spionaj şi 98 pentru trădare, cel mai mare număr după 1991, când s-a dezmembrat Uniunea Sovietică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...