G4Media.ro

Condamnare grea pentru fostul șef al Fiscului Șerban Pop: 13 ani de…

Foto: Politia Română

Condamnare grea pentru fostul șef al Fiscului Șerban Pop: 13 ani de închisoare pentru o mită de 2,5 milioane de euro / Sentința nu e definitivă, iar Pop este plecat în Italia

Curtea de Apel București l-a condamnat la 13 ani de detenție pe fostul șef al ANAF Șerban Pop pentru luare de mită, potrivit portalului instanței. Sentința a fost pronunțată de judecătorul Ciprian Alexandru Ghiță. Decizia poate fi atacată cu apel.

El a fost găsit vinovat că a primit mită de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu 2,5 milioane de euro. Instanța a dispus confiscarea banilor.

Confiscă de la inculpatul Pop Serban suma de 2.500.000 euro, suma primita de către acesta cu titlu de mită (…) Menţine masura sechestrului asigurator instituita de DNA prin ordonanţa nr. 205/P/2021 din data de 22.11.2021, până la concurența sumei de 2.500.000 euro”, se arată în decizia instanței.

DNA pus sechestru pe 23 de imobile aflate în proprietatea fostului șef ANAF.  Procurorii îl acuză pe Șerban Pop că, în 2008, pe când era vicepreședinte ANAF, ar fi pretins de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu 5 milioane de euro din care ar fi primit în 4 tranșe, în conturile unor companii off shore pe care le controla prin interpuși, suma de 2,5 milioane de euro.

În schimbul banilor, Pop i-ar fi aprobat lui Vîntu restituirea TVA în cuantum de peste 46 de milioane de euro. ”După primirea sumei aferente rambursării, aproximativ jumătate din banii încasați de firma omului de afaceri ar fi fost transferați într-un cont deschis la o bancă din Ungaria, iar de aici către două firme offshore controlate de același om de afaceri. De acolo, 2.500.000 euro au fost transferați mai departe, în conturile unor firme offshore din Cipru controlate de inculpat, prin intermediar”, arată DNA.

Acest dosar a fost redeschis în 2019 de fostul șef interimar al DNA Nistor Călin.

Fostul șef al Fiscului Șerban Pop mai are două condamnări la activ. În 2017 a primit 2 ani de detenție cu suspendare în dosarul Antena Group. Iar în iunie 2018, a fost condamnat la 5 ani de detenție pentru trafic de influență într-un dosar în care fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată.

În august 2008, Șerban Pop, fostul șef al ANAF, a fost prins în Como, Italia. În acest moment, el nu mai figurează pe portalul poliției la rubrica Persoane urmărite.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu știu de ce, dar nu îl vom vedea prea curând pe toașu’ Pop in Românica…

  2. ULTIMUL RĂCNET ÎN MATERIE DE JUSTIŢIE:

    „CONDAMNARE” CU ELIBERARE 😂😂😂😂😂