G4Media.ro

Concernul elvețian Phoenix Mecano, care are o fabrică și în Sibiu, anunță…

Concernul elvețian Phoenix Mecano, care are o fabrică și în Sibiu, anunță o mie de concedieri la nivel global

Șeful concernului elvețian Phoenix Mecano, prezent și în România cu o fabrică de mase plastice, a anunțat miercuri că va face circa o mie de concedieri pentru a restabili profitabilitatea afacerii, potrivit publicației Neue Zurcher Zeitung.

Singurele țări nominalizate de directorul executiv al grupului au fost Germania și China, în timp ce despre Elveția oficialul companiei a spus că nu va fi afectată. CEO-ul Rochus Kobler nu a menționat România printre țările în care grupul industrial va face concedieri.

Phoenix Mecano, producător de componente electrice și mecanice pentru diverse industrii, printre care și cea auto, a anunțat că rezultatele financiare sunt afectate de războiul comercial dintre SUA și China, precum și de încetinirea comenzilor în industrie la nivel global.

În România, Phoenix Mecano deține la Sibiu o fabrică de produse materiale plastice, destinate în special industriei electrotehnice. Potrivit Turnul Sfatului, la fabrica din Sibiu lucrau în 2018 peste 300 de angajați, iar compania a avut o cifră de afaceri de 128 milioane lei.

Foto: Fabrica Phoenix Mecano din Sibiu (Contul de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De Sorina mai știți ceva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.