G4Media.ro

Comunitatea evreiască comemorează pogromul legionar din București, soldat cu peste 120 de…

Comunitatea evreiască comemorează pogromul legionar din București, soldat cu peste 120 de victime. 80 de ani de la crimele legionarilor

Federația Comunităților Evreiești din România a organizat astăzi o conferință la care liderii politici au comemorat pogromul legionar din București, de la care au trecut 80 de ani.

Asasinatele săvârșite în 21-23 ianuarie 1941 de legionari s-au soldat cu peste 120 de morți, majoritatea fiind comise în pădurea Jilava, la Abator, pe şoselele Fundeni şi Pantelimon.

La conferința de astăzi, desfășurată online din cauza restricțiilor, au fost programați să susțină intervenții președinții Senatului și Camerei Deputaților, președinții partidelor parlamentare, vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor, Irina Nevzlin – președintele Muzeului Poporului Evreu – Bet Hatfusoth, iar moderator a fost deputatul Silviu Vexler, președintele Federației Comunităților Evreiești din România.

Mormintele evreilor asasinați de legionari se găsesc în Cimitirul Giurgiului și Cimitirul Filantropia din București. (Foto: Templul Spaniol din Bucuresti incendiat de legionari, sursa RFI – Expozitie foto)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter