G4Media.ro

Comună din Alba, în scenariul roșu din cauza unui singur locuitor infectat…

Comună din Alba, în scenariul roșu din cauza unui singur locuitor infectat cu Sars-Cov-2. Măsurile luate nu afectează pe nimeni: singurul bar din sat era deja închis

O comună din județul Alba este în scenariul roșu din cauza unei singure persoane infectate cu Sars-Cov-2, care locuiește acolo.

La Ceru Băcăinți, din 273 de oameni câți are comuna, unul are COVID-19, rezultând o incidență de 3,66 la mia de locuitori.

Autoritățile nu au însă ce măsuri să aplice, pentru că în comună nu există mai nimic. Singurul bar din zonă este închis de ceva timp, spun autoritățile, și nu există alte ”obiective” afectate de măsurile aferente scenariului roșu.

Barul din Ceru Băcăinți

Mai mult, locuitorii nu au nici o problemă legată de distanțarea sociale. Cei 273 de oameni sunt răspândiți pe o suprafață de peste 5.000 de hectare, cât are teritoriul comunei (aproape 20 de hectare/locuitor).

Autoritățile au emis totuși o hotătâre care presupune interzicerea circulaţiei în interiorul localităţii pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane, interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise, precum şi desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

În urmă cu aproximativ o lună, comuna s-a mai aflat o dată în scenariul roșu. Atunci au fost infectate două persoane, ceea ce a ridicat peste noapte incidența de la 0 la peste 7 la mia de locuitori.

Ceru Băcăinți este comuna cu cea mai mică populație din Alba și una dintre cele mai puțin populate din România.

Sursa foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. D-ale cretinismului numit „indice”.

  • Oameni cu bun-simt.
   Din imagini pare o localitate ingrijita, curata, verde.
   Bravo!

 2. comuna asta nu poate intra în scenariul galben pentru că legea e făcută de cretini

  • Bine ca-i f grija pe comentatori.
   Pentru sateni oricum nu conteaza. Nici la carciuma nu merg ca n-au motiv (sa fii tampit sa dai bani pe ceva mai prost decat ai in pivnita), deci ce schimba culoarea scenariului?

 3. Comuna cu 273 de locuitori? Numai la noi se poate…

 4. Bine ca-i f grija pe comentatori.
  Pentru sateni oricum nu conteaza. Nici la carciuma nu merg ca n-au motiv (sa fii tampit sa dai bani pe ceva mai prost decat ai in pivnita), deci ce schimba culoarea scenariului?

 5. Nu poți sa te bati cu matematica😀😀

 6. Deasupra Băcăinti-lor îi doar Ceru !
  Uite-asa cu pandemia intrara si ei in statistici…
  Nu cunosc localitatea, dar ma intreb daca a trecut vreodata vreun ales dă judet ori parlamentar sau guvernant pe acolo, sa-i intrebe de sanatate, de drumuri, utilitati… Curent( energie electrica) or avea toate gospodariile ?
  Cand e vorba de investitii in zone de acest fel, toti alesii arata cum le trece „curentu” prin buzunare…