G4Media.ro

Companiile oligarhului rus Deripaska recrutează mercenari pentru războiul împotriva Ucrainei

Foto: RIA NOVOSTI / AFP

Companiile oligarhului rus Deripaska recrutează mercenari pentru războiul împotriva Ucrainei

Compania „Rusal” a oligarhului rus Oleg Deripaska recrutează voluntari care aproape imediat semnează un contract cu Ministerul Apărării al Federației Ruse și pleacă la război împotriva Ucrainei, arată o investigație a proiectului rusesc independent „Important Stories”, citată de publicația ucraineană Glavcom.

Rusal, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din lume, îi înregistrează pe cei care doresc să se alăture companiilor legate de Deripaska, de exemplu, compania privată de securitate „Ruslan”, iar a doua zi angajatul semnează un contract cu Ministerul Apărării.

După aceea, contractul de muncă este suspendat – astfel încât compania are posibilitatea de a „plăti bonusuri”. Plățile de la Ministerul Apărării – 200.000 de ruble, de la „Ruslan” – 100.000 de ruble. În extrasul de cont bancar, transferul este numit „o plată gratuită de fonduri pentru cineva care face serviciul militar în baza unui contract”.

Mercenarii sunt trimiși la batalionul de voluntari Sokol, care face parte, de fapt, din armata rusă. Și dacă Deripaska însuși se află sub incidența sancțiunilor occidentale, acestea au fost ridicate de la Rosal atunci când Deripaska și-a redus participația sub nivelul de control. Rusal neagă în mod oficial implicarea sa în finanțarea mercenarilor ruși.

În unele regiuni din Rusia, mercenarii sunt dispuși să plătească din ce în ce mai mult. De exemplu, în Yakutia, se oferă deja 800.000 de ruble (aproape 9.000 de dolari): 300.000 de la compania care sponsorizează, 300.000 de la regiune și 200.000 de la Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Pe lângă Deripaska, „voluntarii” pentru Ministerul Apărării al Federației Ruse, potrivit presei, furnizează și ei:

  • „Novatek” , controlată de Leonid Mikhelson și Ghennady Timcenko,
  • „Mospromstroy” , controlată de Mihailo Gutseriev,
  • cel mai mare dezvoltator din sectorul privat din Rusia, Serhii Gordeev.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cred ca toți oligarhii rusi și au trecut în codul CAEN,recrutarea de fraieri care sa le păzească ce au furat! La noi,oligarhii parveniți din partea,cauta fraieri în fiecare zi sa I impoziteze! Comunismul are același scop….bunăstarea cu orice preț,a oligarhilor!