G4Media.ro

Companiile de stat înființate de Firea primesc în gestiune principalele servicii publice…

Companiile de stat înființate de Firea primesc în gestiune principalele servicii publice din București

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi delegarea gestiunii către companiile municipale pentru principalele servicii publice din București: construire, modernizare, reparare și întreținere a arterelor de circulație, administrare parcaje, optimizarea circulației rutiere, exploatarea ștrandurilor și lacurilor, amenajare și întreținere parcuri, spații verzi, baze sportive, cimitire, fondul imobiliar și organizarea publicității stradale, transmite HotNews.ro

Potrivit sursei citate, aceste servicii erau prestate până acum de Primărie prin direcțiile de specialitate sau prin alte instituții din subordine. Acestea încheiau contracte cu operatori privați pentru aceste servicii sau le făceau în regie proprie.

Ciprian Ciucu, consilier PNL, a declarat că potrivit legii nu se pot delega servicii publice fără să se dea în administrare patrimoniul, deci este nevoie de votul a două treimi, iar aprobarea proiectelor cu votul a jumătate plus unu din consilieri este ilegală.

Trei dintre proiectele de delegare a gestiunii au mai fost aprobate în luna martie, dar PNL a făcut plângere prealabilă.

Cătălin Deaconescu, consilier PNL, a declarat că partidul său va ataca în instanță proiectele privind delegarea gestiunii aprobate joi.
”Le atacăm, cu siguranță, așa cum le-am atacat și pe cele din martie. Probabil că de asta le-au reluat și au abrogat hotărârile din martie, pentru că trecuseram de procedura prealabilă și trebuia să primim termen în instanța de contencios. Acum acțiunea noastră rămâne fără obiect, dar, vom face o acțiune nouă, imediat ce hotărârile vor fi publicate”, a declarat Cătălin Deaconescu.

(Sursa Foto: Facebook)

Citește integral pe HotNews.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Foarte bine, sa le ia de la jegosii de straini care au pradat tara…

  • Mda, postac sovietic.
   Poate era mai bine să le luăm de la ruși ?
   Ce indignare proletară pe capul tău…

 2. Bucureştenii sunt prea proşti să voteze.

  Nu v-a plăcut USR-ul, aţi înghiţit minciunile PSDiste şi n-aţi votat.

 3. 22 de firme de casa ale familiei, 8000 angajati cu salarii regesti, nimic nu se vede schimbat in bine in Bucuresti, in rau se vad deja multe… asta inseamna sa nu te duci la vot sa lasi castige prin neprezentara orice panarama.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.