G4Media.ro

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, pierderi de 49,6 milioane de lei, prin comparație…

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, pierderi de 49,6 milioane de lei, prin comparație cu profitul de 333,3 milioane de lei din aceeași perioadă a anului trecut

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a avut în primele nouă luni pierderi de 49,6 milioane lei, de la un profit net de 333,3 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

De asemenea, veniturile operaţionale au scăzut de două ori şi jumătate, la 304,3 milioane lei, faţă de 786 milioane lei, în perioada ianuarie-septembrie 2019.
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Rezultatele financiare apar în raportul publicat de Fondul Proprietatea, acţionar minoritar care deţine 20% din acţiunile companiei.

„Compania a publicat rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului 2020: venituri operaţionale de 304,3 milioane lei, EBIT negativ de 57,5 milioane lei şi o pierdere netă de 49,6 milioane lei. Traficul de pasageri a scăzut cu 66% faţă de nouă luni 2019, la doar 3,8 milioane de pasageri, iar traficul aerian s-a înjumătăţit, de asemenea, în aceeaşi perioadă”, arată raportul FP, potrovit news.ro

Potrivit acestuia, compania a fost afectată puternic de criza actuală: numărul de pasageri şi numărul de zboruri au înregistrat o scădere semnificativă de la începutul pandemiei de COVID-19.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Alea nu sunt pierderi! Nici macar sume neincasate nu sunt, pentru ca, date fiind conditiile, nu ar fi fost fizic realizabil sa incaseze sumele respective.

    Nu e ca si cum se asteptau sa transporte pasagerii respectivi, dar i-au dat jos din avion pentru ca s-a suparat sindicatul. Ei n-au avut acei pasageri! Nu poti sa pierzi ceva ce n-ai, decat daca te gandesti ca ai putea avea crestere economica zero! 🙈

  2. Sa va aud, hai cu totii in cor. Un’, doi, trei si: „Iohannis e de vina” 😂

  3. Daca tragi linie, nu moare nimeni de foame. Poate invata si ei sa nu mai fure, de preferat, tot neamul. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.