G4Media.ro

Compania Mol anunță că a plătit Ucrainei taxa de tranzit / Ucraina…

sursa foto: Facebook/ MOL

Compania Mol anunță că a plătit Ucrainei taxa de tranzit / Ucraina ar fi promis că livrările de petrol prin conducta Prietenia pot fi reluate în câteva zile

Mol a purtat discuții cu părțile ucraineană și rusă cu privire la repornirea conductei Prieteniei și a transferat taxa de tranzit pentru utilizarea secțiunii ucrainene, a declarat miercuri compania pentru MTI, citată de 24.hu

Prin asumarea taxei, Mol a oferit o soluție rapidă la această problemă: ucrainenii au promis că livrările de petrol, care au fost oprite în urmă cu câteva zile din cauza unor probleme tehnice din partea băncilor, pot fi reluate în câteva zile.

Potrivit comunicatului, acțiunea rapidă a fost justificată de situația aprovizionării: petrolul este transportat în Ungaria, Slovacia și Republica Cehă prin secțiunea sudică a conductei Prieteniei și, deși Mol are suficiente rezerve de petrol în Ungaria pentru câteva săptămâni, în calitate de mare companie regională, este responsabilă și de securitatea aprovizionării în țările vecine.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Faceti-va ca s-a stricat….Ungaria trebuie sa suporte costul!

  2. Gest frumos facut catre vecinii slovaci si cehi. Bravo lor, probabil ca niciuna din cele 3 tari afectate nu va uita gestul prietenos de inchidere a rob.inetului.

  3. Deci s-ar putea sa dea iar 20 de litri pe zi autoturismelor inmatriculate in HU ….daca gasesc de unde sa cumpere?!