G4Media.ro

Compania Moderna pregăteşte lansarea la nivel global a vaccinului pentru COVID-19

Compania Moderna pregăteşte lansarea la nivel global a vaccinului pentru COVID-19

Moderna pregăteşte lansarea oficială a posibilului său vaccin pentru COVID-19, primind deja 1,1 milioane de dolari de la guverne care aşteaptă medicamentul care ar putea salva vieţi, potrivit raportului financiar trimestrial publicat joi de compania americană de biotehnologie, transmite Reuters.

Compania din Cambridge, Massachusetts, a anunţat că discută cu iniţiativa COVAX, a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o propunere de preţuri pe mai multe nivele pentru vaccinul potenţial, care în prezent poartă denumirea de mRNA-1273.

Moderna a încheiat deja acorduri pentru livrări în America de Nord, Orientul Mijlociu şi alte regiuni ale lumii.

”Pregătim activ lansarea mRNA-1273 şi am semnat un număr de acorduri de livrare cu guverne din jurul lumii. Moderna respectă cele mai înalte standarde referitoare la calitatea datelor şi cercetarea ştiinţifică riguroasă, în timp ce continuă să lucreze cu autorităţile de reglementare pentru a avansa mRNA-1273”, a afirmat directorul general al Moderna, Stephane Bancel, într-un comunicat de presă.

Moderna, aflată în fruntea cursei pentru dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, a anunţat săptămâna trecută că a finalizat înrolarea a 30.000 de participanţi într-un studiu clinic de fază finală.

Săptămâna trecută, pese 25.650 de participanţi primiseră a doua doză a vaccinului companiei, care se administrează în două doze. Potrivit Moderna, 37% dintre participanţi sunt din comunităţi diverse şi 42% au un risc ridicat să facă o formă gravă de COVID-19.

O proporţie de 53% dintre participanţi sunt bărbaţi şi 47% femei, iar marea majoritate au vârste de peste 25 de ani. Doar 5% fiind din grupa 18-24 de ani.

Vaccinul Moderna, care este dezvoltat cu ajutorul Institutului Naţional pentru Sănătate, conţine material genetic numit mesager ARN sau ARNm, pe care oamenii de ştiinţă speră că determină sistemul imunitar să combată virusul.

În luna august, Moderna a anunţat că percepe între 32 şi 37 de dolari pentru o doză de vaccin pentru unii clienţi, în cadrul unei politici de preţuri mici, în timpul pandemiei. Compania a mai informat că este negociază acorduri mai largi, în cadrul cărora preţurule vor fi mai mici.

Moderna a arătat joi că vaccinul trebuie păstrat la minus 4 grade Fahrenheit (-20 grade Celsius), pentru a avea o valabilitate de şase luni.

Prin comparaţie, vaccinul Pfizer necesită o temperatură de depozitare de minus 94 grade Fahrenheit (-70 grade Celsius).

Vaccinul Moderna poate fi, de asemenea, refrigerat la aproximativ 36 de grade Fahrenheit (2,2 grade Celsius) timp de până la şapte zile. Trebuie administrat în decurs de 12 ore după decongelare.

Separat, compania a raportat o pierdere de 233,6 milioane dolari, sau 59 de cenţi pe acţiune, în trimestrul al treilea, mai mare decât pierderea de 43 de cenţi pe acţiune pe care o aşteptau analiştii intervievaţi de firma Refinitiv. Compania a obţinut venituri de 157,9 milioane de dolari, peste nivelul anticipat de Wall Street, de 77,5 milioane de dolari.

sursa: News.ro, sursa foto: Imperial College London

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. După o finanțare a cercetării dispusă, firește, de Donald J Trump, omul care a lăsat vorbele deoparte.

 2. Siguranta vaccinului a fost trecuta pe planul secund! Sunt scutiti si de responsabilitate pentru efectele adverse.
  Injectare placuta!

  • Tu crezi ca asta e un produs rusesc, de propaganda?
   Cum poti sa spui ca siguranta vaccinului a fost trecuta pe planul secund? Pe ce te bazezi? Din ce am citit numarul de teste clinice nu este mic deloc. Si totusi, s-a trezit Dinu Paturica sa ne spuna ca el stie mai bine.
   Macane in alta parte, troll nesimtit.

  • Alo, plavane! Ai neuronul inghetat? Nu ai citit de cate ori au oprit testarile din cauza efectelor adverse? Si asta este praful in ochi pentru publicul larg.
   Daca totul era alb ca zapada nu aveau nevoie sa fie scutiti de responsabilitati!

  • @dinu omule, inainte sa arunci jigniri, poti sa te documentezi? poti sa ne spui de cate ori au oprit Moderna testele? eu pariez ca nu poti. tu poti doar sa jignesti!

 3. „Moderna pregăteşte lansarea oficială a posibilului său vaccin pentru COVID-19, primind deja 1,1 milioane de dolari de la guverne care aşteaptă medicamentul..” – eu cred ca e vorba de 1,1 MILIARDE.
  Greu cu matematica!

  • Bill Gates a donat 150 de milioane de dolari ca sa produca un vaccin de trei dolari ! – Pai nu mai bine dona 150 si trei dolari si-l facea gratis !

  • Nu-i bai, cat timp ar fi consumat sa-si verifice articolul (ceea ce nu fac astia niciodata) mai scriu vreo trei, sa le iasa click-urile

 4. Coronavirus Vaccine Tracker

  PHASE 1 – 35

  PHASE 2 – 14

  PHASE 3 -11

  LIMITED – 6

  APPROVED – 0

 5. Coronavirus Vaccine Tracker,

  One of them, from the international team reaserch, emphasised that 20A.EU1 was unlike any version of Sars-Cov-2 — the virus that causes Covid-19, perhaphs the new form of 20A.EU2

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.