G4Media.ro

Compania Harley-Davidson a dat în judecată două firme din Sibiu / Restaurantul…

Compania Harley-Davidson a dat în judecată două firme din Sibiu / Restaurantul „Harley Burger Bar” din Pădurea Bradului trebuie să-și schimbe numele

Harley-Davidson Motor Company Ltd USA a dat în judecată două firme din Sibiu care operau două restaurante cu numele „Harley Burger Bar”, cerându-le să-și schimbe numele pentru a nu fi asociat cu producătorul american, scrie Turnul Sfatului.

Un local, aflat în centrul Sibiului, s-a închis, iar un altul, aflat în Pădurea Bradului de lângă Sibiu încă funcționează.

Tribunalul București a decis ca firmele din Sibiu „să înceteze utilizarea oricărui act de folosință în activitatea comercială, publicitate, marketing, vânzare, producție, distribuție, oferire de servicii ori produse sub semnul comercial „Harley Burger Bar” sau alte semne identice sau similare”. În plus, firmele din Sibiu trebuie să plătească companiei americane daune morale de 50.000 de lei și cheltuieli de judecată de 12.000 de lei.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții firmelor sibiene au explicat faptul că este vorba despre comercializarea unor produse total diferite și că ”Harley” este un nume comun, des întâlnit în țările anglofone. Mai mult decât atât, hotărârea Curții de Apel nu este definitivă și poate fi atacată mai departe.

”Avem clienți smart care fac ușor diferența dintre Harley-Davidson Motor Company Ltd USA care este un producător american de motociclete cu sediul în Milwaukee, Wisconsin și Harley Burger Bar din Pădurea Bradului de lângă Sibiu care produce burgeri home made. Produsele comercializate sunt total diferite. Harley este un nume comun des întâlnit în țările anglofone”, a declarat Ghiță Lenuța, managerul complexului Fântânița Haiducului.

Procesul durează de peste trei ani și, spun reprezentanții firmelor sibiene, cel mai probabil a deranjat faptul că exista o motocicletă parcată în incinta barului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Legea in Europa protejeaza marca inregistrata numai pentru clasele de inregistrare. Deci daca Harley (care nici nu poate fi o marca fiindca e un nume prea comun; numai Harley Davidson e marca) si-a inregistrat marca asta in Europa pentru servicii HORECA, atunci au dreptate. Altfel nu au dreptate.

  Deci Harley Burger bla bla nu are nicio treaba cu Harley Davidson conform legislatiei europene. Pe la americani legislatia e putin altfel.

  • Daca te duci pe acolo, vei vedea ca americanii au dreptate. Motor in bar etc.

  • Să schimbe numele în Stanley, alt nume comun des întâlnit în țările anglofone, dacă doreau doar un nume comun, des întâlnit în țările anglofone.

  • Clar. După tine, îți poți face fara probleme spălătorie auto Microsoft, gogoșerie Volkswagen, pompe funebre Hyundai etc., nu?

  • Vezi că și Stanley e brand, face unelte și scule. Dau de alta belea ha ha

 2. Inculti si obraznici, astia nu au auzit de Harley Quinn?

 3. Dar ei, nefiind semnatari ai Convenției de la Madrid, ii doare la bașcheți, folosesc Champagne, etc…. Ei pot!

 4. Acea motocicleta prezenta acolo imprena cu numele harley este problema. Asa ca, sa lase gargara ca nu au vrut ca oamenii sa asocieze motocicleta cu numele barului.

 5. Ar trebui sa puna un filmulet cum isi bat joc de motocicleta lor si toti cei care o fac sa primeasca reducere sau un burger gratis sa vezi acolo promovare… Ar fi coada