G4Media.ro

Compania germană BioNTech va solicita aprobarea ca vaccinul său anti-COVID-19, produs în…

Compania germană BioNTech va solicita aprobarea ca vaccinul său anti-COVID-19, produs în colaborare cu Pfizer, să fie administrat copiilor între 5 și 11 ani

Compania germană BioNTech va solicita aprobarea vaccinul său anti-COVID-19, dezvoltat împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer, să fie administrat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a declarat directorul executiv al BioNTech, Ozlem Tureci, relatează dpa, citată de Agerpres.

„În următoarele săptămâni vom prezenta rezultatele studiului nostru pe copiii între 5 şi 11 ani autorităţilor din întreaga lume şi vom solicita aprobarea pentru acest vaccin pentru aceste grupe de vârstă, aici în Europa de asemenea”, a afirmat Tureci pentru revista Der Spiegel publicată vineri.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a salutat această decizie, afirmând că acest lucru oferă o protecţie mai mare copiilor.

„Este o veste bună”, a afirmat el pentru agenţia de ştiri Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Șeful Asociației germane de pediatrie, Joerg Doetsch, a precizat că pacienţii vulnerabili, inclusiv cei cu boli cronice şi cu sisteme imunitare slăbite, vor avea cel mai mult de profitat.

„Există, desigur, grupuri de risc în categoria de vârstă 5-11 ani a căror sănătate şi participare la viaţa socială ar fi considerabil îmbunătăţită prin disponibilitatea unui vaccin”, a spus Doetsch pentru dpa.

Aceste grupuri ar fi probabil primele vaccinate, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul persoanelor vârstnice, a mai spus el.

Doetsch a evidenţiat însă importanţa dozării corecte, în condiţiile în care greutatea copiilor mici diferă foarte mult de cea a adulţilor şi adolescenţilor.

Sistemul imunitar individual este un alt factor, a afirmat el. Medicii au plecat de la prezumpţia că sistemul imunitar este pe deplin dezvoltat până în jurul vârstei de 12 ani, însă acest lucru nu este valabil în cazul copiilor mici.

„Acestea sunt detalii care trebuie luate în considerare şi de aceea trebuie să procedăm cu extremă precauţie”, a mai spus Doetsch.

Directorul executiv al BioNTech, Ozlem Tureci, a declarat că compania sa, cu sediul în Mainz, vestul Germaniei, a început să pregătească producerea vaccinului pentru copii, care este acelaşi cu cel utilizat la adulţi, însă va fi administrat în doze mai mici.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ăștia nu se lasă și pace. Vor să-i facă dependenți, abonați, pe toți ce săraci cu duhul de dozele lor cu apă de ploaie. Pe waxeri și pe hăndeii-waxeri.

  2. nu are cine sa plateasca serul pentru saracii planetei si injecteaza numai ”pe cei alesi”…
    dupa ce se termina copiii si doza 3, 4 la majori o sa inceapa injectarea ciinilor si pisicilor.

  3. Asta da veste buna. Așteptam de mult

  4. Medici irlandezi despre vaccinarea copiilor:

    htt ps://healthfreedomireland .com/the-time-has-come-irish-doctors-are-speaking-out/