G4Media.ro

Compania de Investiţii şi Dezvoltare, precizări după ce Clotilde Armand a acuzat…

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Compania de Investiţii şi Dezvoltare, precizări după ce Clotilde Armand a acuzat vânzarea a 1200 de nebulizatoare pentru a-l proteja pe Daniel Tudorache: ”DNA nu a solicitat sechestru/ Nu a fost primită vreo comunicare oficială că acestea reprezintă probe”

Compania de Investiţii şi Dezvoltare, aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, a făcut joi precizări, după ce primarul Clotilde Armand a acuzat compania că a scos la licitație 1200 de nebulizatoare, ”cumpărate la suprapreț”, pentru a-l proteja pe fostul primar al sectorului, Daniel Tudorache:

 • ”În misiunile procurorilor DNA desfășurate la sediul CIDS1, legate de instrumentarea dosarului achiziției respective, nu a fost niciodată solicitată instituirea sechestrului pe bunurile achiziționate și nici nu a fost primită vreo comunicare oficială că acestea reprezintă probe în cazul investigat”, se arată în comunicatul CIDS1.

Compania susține că Armand face ”afirmații neacoperite” și încearcă ”să denigreze conducerea actuală” a instituției pentru că ar vrea să desființeze compania.

 • ”Precizăm totodată, că procedura de vânzare la licitație publică cu strigare a avut deja loc în trei runde, ultima rundă s-a încheiat astăzi la ora 16:30”, a mai transmis CIDS1.

Comunicatul integal al Companiei de Investiţii şi Dezvoltare din subordinea Consiliului Local Sector 1

Primarul Sectorului 1 face afirmații neacoperite și încearcă să denigreze conducerea actuală și o echipă de specialiști CIDS1, a căror singură vină este că lucrează la o companie publică din structura administrației locale pe care edilul și-a propus să o desființeze cu orice preț, fără să dialogheze real și fără să răspundă formal la propunerile constructive vizând activitatea acesteia, în beneficiul cetățenilor din Sectorul 1.

Astăzi, în postarea sa de pe pagina personală de Facebook, Doamna Primar Clotilde Armand face afirmația că vânzarea prin licitație publică a nebulizatoarelor achiziționate în anul 2020 în timpul pandemiei de Covid-19, este o încercare de a distruge probe…

In replică la această afirmație, informăm opinia publică și pe Doamna Primar că actuala conducere a CIDS1 aplică în mod transparent și cu respectarea actelor normative în vigoare, toate etapele necesare ducerii la îndeplinire a Deciziei Curții de Conturi a României nr.11 din 2022 care, la pct.4 a impus companiei următoarea măsură :

Stabilirea întinderii prejudiciului cauzat de achiziția celor 1.200 de nebulizatoare, pentru care nu se justifică necesitatea achiziției, iar unitățile școlare nu dispun de aprobările și avizele legale impuse pentru utilizarea acestora, înregistrarea în contabilitate a debitului, dispunerea măsurilor legale privind recuperarea sumelor plătite și reîntregire aportului la capitalul social din care au fost efectuate aceste achiziții. Termen de realizare : 31.08.2022

Mai mult, în misiunile procurorilor DNA desfășurate la sediul CIDS1, legate de instrumentarea dosarului achiziției respective, nu a fost niciodată solicitată instituirea sechestrului pe bunurile achiziționate și nici nu a fost primită vreo comunicare oficială că acestea reprezintă probe în cazul investigat.

Conducerea companiei asigură cu responsabilitate gestionarea legală și judicioasă a resurselor existente, luând permanent măsuri de reducere a costurilor și de maximizare a veniturilor companiei din orice surse posibile și se conformează legilor și deciziilor organismelor care îi evaluează activitatea. Astfel, iată – punct cu punct – demersurile întreprinse pentru punerea în aplicare a măsurii de mai sus a Curții de Conturi, precum și a hotărârilor luate de organele statutare ale companiei:
– stabilirea prejudiciului s-a făcut prin inventarierea și evaluarea obiectelor;
– aplicarea procedurii de valorificare a obiectelor a fost făcută conform legii;
– publicarea pe portalul de achiziții publice SEAP a anunțului privind vânzarea;
– demararea procesului etapizat de vânzare prin licitație publică cu strigare la sediul companiei a celor 3 loturi de nebulizatoare.
Precizăm totodată, că procedura de vânzare la licitație publică cu strigare a avut deja loc în trei runde, ultima rundă s-a încheiat astăzi la ora 16:30.

Totul este transparent, la vedere – atunci, ne punem public întrebarea legitimă:
Doamna Primar, de ce faceți astfel de afirmații și induceți în eroare pe toată lumea?!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Bunurile asupra carora nu s-a instituit masura sechestrului asigurator nu pot fi restrictionate la vanzare si justificarile companiei mi se par pertinente.Probatiunea vanzarii supraevaluate a bunurilor in discutie poate sa nu consiste in bunurile in discutie,iar banii rezultati din vanzare pot fi ei supusi sechestrului sau servi la acoperirea eventualului prejudiciu,

 2. hai sa-l facem scapat ca doar toata lume afuura

 3. TOVARASA pippidi CARE SE LAUDA CU IDEEA COLATITIEI FARA „OPOZITIE” SPUNE CA INAINTE SE MAI PARAU UNII PE ALTII. ACUM SE ACOPERA UNII PE ALTII. UNII SUNT DUBLU ACOPERITI.

 4. Compania de Investiţii şi Dezvoltare este condusa de Carmen Radu (pusa de PNL), Raluca Haliț (PNL), Dinu Gheorghe (PNL), Sorina Oancea (PSD) etc, deci e normal sa incerce sa ascunda furaciunile PSD-PNL.

  • Marș dreacu de gunoi

 5. Dar cele 30 de miliarde € cheltuite de VV pe vaccinuri,măști(50 lei bucata,asta faca gaseai) si alte nimicuri,toate la supra pret,ce se mai aude Clocito.
  Vaccinarea este singura solutie!!!

 6. Câtă minte puteți să aveți, să puteți crede că usristi vor binele românilor.

 7. Pe principiul că cea mai bună apărare este atacul, doamna primar lovește în toate părțile dar nu spune nimic despre modul cum s-au numărat voturile de a câștigat, cum și de ce s-a intrat în încăperea unde se aflau sacii cu buletine de către ciracii domniei sale? A nu se înțelege de către lătrăii de serviciu că iau pararea precedentului primar, dacă este vinovat. Dar sa acoperi o ilegalitate cu alta este o mare măgărie.