G4Media.ro

Compania chineză Sinovac mizează ca în trei luni să aibă finalizată o…

Sursa foto: Ambassador Deng Xijun / Twitter

Compania chineză Sinovac mizează ca în trei luni să aibă finalizată o adaptare a vaccinului său anti-covid, pentru combatarea Omicron

Compania farmaceutică chineză Sinovac prevede să aibă „finalizată în trei luni” o nouă versiune a vaccinului său anti-COVID-19 (Coronavac), adaptată pentru a combate varianta Omicron a noului coronavirus, care a plasat în alertă lumea întreagă din cauza numărului său mare de mutaţii, relatează EFE.

Yaling Hu, vicepreşedinte al companiei Sinovac, a făcut acest anunţ marţi cu ocazia participării sale la un simpozion organizat de Institutul Butantan din Sao Paulo, cu care compania chineză s-a aliat pentru a produce vaccinul Coronavac pe teritoriul brazilian.

„Dezvoltarea vaccinului împotriva tulpinii Omicron va fi finalizată peste trei luni”, cu o capacitate de producţie cuprinsă între „1 miliard şi 1,5 miliarde de doze pe an”, a declarat Yaling Hu, care face parte şi din grupul de experţi ai Organizaţiei Mondiale de Sănătate (OMS).

Acest proces ce prevede adaptarea vaccinului la noua variantă Omicron, detectată iniţial în Africa de Sud în noiembrie şi despre care se cunosc destul de puţine lucruri, a început deja şi include un plan de evaluare a eficacităţii sale prin teste de laborator, iar apoi şi teste pe subiecţi umani de diferite vârste.

Potrivit datelor Institutului Butantan, unul din centrele de cercetare cele mai prestigioase din Brazilia, vaccinul Coronavac este utilizat în 45 de ţări în timpul actualei pandemii de COVID-19, care a provocat moartea a peste 5,2 milioane de persoane la nivel mondial.

Cu peste 7,9 miliarde de doze administrate în întreaga lume, Coronavac reprezintă „25% din producţia mondială de vaccinuri”, potrivit institutului brazilian.

Vaccinul chinezesc Coronavac a fost cel mai utilizat de la începerea campaniei de vaccinare în Brazilia, care a debutat pe 17 ianuarie şi al cărei progres rapid a determinat o scădere considerabilă a numărului de infectări şi de decese în această ţară sud-americană.

Sursa foto: Ambassador Deng Xijun / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Probabil ca si ceilalti producatori de vaccinuri vor face la fel deci sunt semne bune totusi. Pe langa ca noua varianta pare mai putin agresiva va exista si vaccin deci sunt toate sansele sa fie contracarata.

    • Semne bune ca ce, ca vreti sa injectati cu japca iar oameni pt un guturai de nici aia cu HIV nu mor? Ai probleme la cap tu.

    • Asta contracareaza o viroza. 🤣 Nimeni nu s-a mai vaccinat pana acum pt viroze. De fapt, nici nu exista pana acum vaccin pt viroze (toate sunt coronavirusi). Nici acum nu exista, asa zisele vaccinuri sunt de fapt pre-tratamente, vaccinul trebuie sa aiba ceva eficienta pe infectare si raspandire, niciunul nu are. Ai deja tratamente alternative f bune pt delta, pt omicrom ia naibii un paracetamol sau un antiviral. Si un xanax. 🤦🏻‍♀️

    • Întradevar, companiile farmaceutice nu au niciun interes să facă bani. Deja sunt pregătit să-mi fac fundul sită cu toate injectiile adaptate pentru noi variante de wuflu.

  2. Si ce daca,oricum ne k pe toate tratamentele experimentale bagate in noi cubforta!

  3. Rusia va scoate maine noul vaccin, testat de 3 luni…