G4Media.ro

Compania care produce Remdesivir, replică pentru OMS: ”E dezamăgitor faptul că noile…

Compania care produce Remdesivir, replică pentru OMS: ”E dezamăgitor faptul că noile recomandări ale OMS par să ignore dovezile științifice într-un moment în care numărul cazurilor crește dramatic în jurul lumii”

Compania Gilead a reacționat vineri după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a descurajat utilizarea antiviralului Remdesivir pentru pacienţii cu COVID-19, unul dintre principalele tratamente împotriva noului coronavirus experimentat anul acesta.

Compania americană califică drept ”dezamăgitor” gestul OMS și susține că viabilitatea Remdesivir (Veklury) a fost validată de ”duvezi robuste din multiple studii”.

”Veklury este recunoscut drept un standard de îngrijire pentru pacienții spitalizați cu COVID-19 în ghidurile de tratament ale mai multor organizații naționale cu credibilitate, inclusiv Institutele Naționale ale Sănătății și Societățile de Boli Infecțioase din America, Japonia, Marea Britanie și Germania. Aceste recomandări au la bază dovezi robuste din multiple studii controlate, randomizate, ale căror rezultate au fost publicate în reviste medicale și revizuite de specialiști. Acestea demonstrează beneficiile clinice ale Veklury, precum recuperarea semnificativ mai rapidă a pacienților, ceea ce conduce la eliberarea resurselor limitate ale spitalelor. Este dezamăgitor faptul că noile recomandări ale OMS par să ignore aceste dovezi într-un moment în care numărul cazurilor crește dramatic în jurul lumii, iar doctorii se bazează pe Veklury ca fiind primul și singurul tratament antiviral pentru pacienții cu COVID-19, aprobat sau autorizat în aproximativ 50 de țări”, arată Gilead într-un comunicat de presă.

OMS susține că Remdesivir nu ameliorează starea bolnavilor după ce echipă internaţională de experţi ai OMS a concluzionat că nu există probe că acest medicament, care anterior a fost administrat bolnavilor de Ebola, scade mortalitatea în cazurile cele mai grave de COVID-19 sau că reduce necesitatea de ventilaţie.

Rezultatele, publicate de British Medical Journal al Asociaţiei Medicale Britanice, au fost obţinute după analizarea datelor a patru tratamente asupra a 7.000 de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19.

Experții au subliniat că rezultatele nu arată că Remdesivir ar fi lipsit de unele efecte benefice asupra pacienţilor, însă descurajează utilizarea din cauza costului prea mare şi a posibilelor efecte asupra sănătăţii a acestui tratament administrat pe cale intravenoasă. (Foto: Gilead.com)

 • Citește și:

OMS descurajează folosirea antiviralului Remdesivir pentru pacienții COVID-19: „Medicamentul nu are efecte semnificative asupra mortalităţii”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Păi OMS e controlată de China. China vrea să ne omoare. QED.

 2. Numai că nu au dreptate, oricine a citit datele disponibile știe că efectul medicamentului este mic în cazurile moderate și inexistent în cazurile grave (care necesită oxigen sau intubare). Asta nu înseamnă că medicamentul nu funcționează (adică nu are efect antiviral), doar că efectul său nu are impact asupra patogenezei Covin-19. Adică nu oprește lanțul de evenimente ce duc la colapsul sistemului imunitar și vascular (ce are loc în cazurile grave), chiar dacă oprește replicarea virusului.

  • Si uite asa se vede cine citeste si niste studii si nu doar inghite postarile de facebook. Dovezile pentru eficienta remdesivirului au fost fragile inca de la inceput. Medicamentul e conceput de ani de zile si nu a prea functionat la nimic. Daca nu se grabeau americanii sa-l adopte ca tratament, nu-l baga nimeni in seama. Studiile recente au demonstrat ce ai spus si tu Ion, ca functioneaza foarte bine daca il iei la inceput, inainte de aparitia simptomelor. Dar baietii aia mint si ei putin sa goleasca stocurile pe carca alora care cred ca tot ce face oms e sa minta.

 3. OMS spunea in primavara ca masca e inutila. OMS e controlat de China. De aia nu cere socoteala Chinei, inclusiv penal, pentru nerespectarea protocoalelor de avizare depre epidemia ce a lasat-o sa se transforme in pandemie.

 4. it’s all about the money! $$$

  • Cred ca simplifici lucrurile. Efectele pozitive sau reducerea acestora pentru cazuri grave nu este un motiv pentru a renunta la tratament, mai ales cand nu exista alternativa. OMS este inca odata in contra timp cu realitatea, ca sa nu spun mai mai mult.

 5. Da, iar statele socialiste se aliniaza cerintelor OMS. Belgia, de exemplu, nu mai foloseste Redemsivir in sitale pentru ca cica nu are efecte. Sa fie oare intamplatoare decizia medicilor belgieni?

 6. Remdesivir e apa vie in comparatie cu Kaletra care nu aduce niciun beneficiu dar deterioreaza toate organele,dupa Kaletra toate analizele ies praf.Remdesivirul dat in faza incipienta imbunatateste considerabil concentratia de oxigen din sange,la noi din pacate se da pe terapie intensiva unde nu prea are mare efect.

 7. OMS face jocul firmelor gigantilor Pharma care vor sa isi vândă vaccinurile si atunci logic Remdesivir se arunca la gunoi
  Marketing si bani.

 8. Fiind medici in tara cu cele mai multe decese raportate la populatie,si la numarul de infectati nu e deloc intamplator.

 9. Tot de big pharma dar era deja pe piata,prea simplu. In vaccin s-au investit miliarde.

 10. Baieti, nu a ajuns spaga? A fost prea putin?

 11. Bine ca OMS nu a propus inlocuirea remdesivirului cu gheare de liliac chinezesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.