G4Media.ro

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă are şedinţă vineri pentru a pune…

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă are şedinţă vineri pentru a pune în aplicare în Capitală noile măsuri luate de Guvern în contextul pandemiei

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă are vineri şedinţă, pentru a pune în aplicare în Capitală măsurile luate de către Guvern, la propunerea CNSU, în contextul pandemiei. Rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile era joi 3.65 la mia de locuitori.

„A avut loc o şedinţă de Guvern şi a fost adoptată o hotărâre de Guvern cu referire la situaţia epidemiologică cu reverberaţii asupra unei eventuale reglementări la nivelul municipiului Bucureşti, motiv pentru care am hotărât să aşteptăm convocarea aceste şedinţe a Comitetului Municipiului Bucureşti până la publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ adoptat de Guvern cu privire la situaţia epidemiologică, pentru că ne încadrăm în termenul de 48 de ore de comunicare a ratei de incidenţă, probabil vom organiza mâine şedinţa CMBSU pentru a se reglementa în detaliu măsurile care se impun cu luarea în considerare şi a modificării actelor normative pe care le aşteptăm a fi publicate în Monitorul Oficial”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei, Mariana Ţipişcă, citată de News.ro.

Întrebată când vor intra în vigoare măsurile pentru Capitală, Ţipişcă a răspuns: „La ora 00.00 în următoarea zi. Hotărârear CMBSU va fi adusă la cunoştinţa publicului, va fi publicată pe site-ul instituţiei, veţi fi informaţi din timp şi cu privire la organizarea şedinţei CMBSU”.

Chestionată dacă este posibil să se schimbe incidenţa între timp şi să trecem de pragul de 4 la mia de locuitori în Bucureşti, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei a replicat: „Totul este posibil, dar evident că suntem într-o situaţie în dinamică. Totul este posibil, dar evident că autorităţile sunt flexibile, se vor adapta la noile realităţi epidemiologice în context”.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi. Astfel, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi. Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Începeți cu mailurile și supermarketurile. În toate magazinele din galerii nu vezi 1 angajat sa poarte masca pe nas, asta dacă măcar o poarta. Pe lângă asta, mulți clienți fac exact la fel.. ca doar dacă tu angajat nu porți masca, n o sa cerți un client în aceeași situație cu tine.
    Ma doare în cot ca te ai vaccinat, tot ești purtător, deci masca pe mufarina!
    Vine catu sa ma închidă pe mine în casa ca nu m am vaccinat și alții sa umble zburlit fara măști pe unde vor..