G4Media.ro

Comitetul Internaţional Olimpic propune crearea Jocurilor Olimpice de Esports

sursa foto: Unsplash

Comitetul Internaţional Olimpic propune crearea Jocurilor Olimpice de Esports

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va supune la vot, luna viitoare, crearea unor Jocuri Olimpice de Esports, care, speră forul olimpic, vor deveni vârful de performanţă pentru gamerii din întreaga lume, a declarat vineri preşedintele Thomas Bach, potrivit Reuters, transmite News.ro.

CIO analizează Esports de mai mulţi ani şi a format o comisie dedicată pentru a analiza oportunităţile. În 2021, a dezvoltat seria virtuală olimpică, o aventură pilot în Esports.

„Odată cu crearea Jocurilor Olimpice de Esports, CIO face un pas important înainte şi ţine pasul cu ritmul revoluţiei digitale”, a declarat Bach într-o conferinţă de presă. „Suntem foarte încântaţi de entuziasmul cu care comunitatea Esports reprezentată în Comisia noastră Esports s-a implicat în această iniţiativă. Aceasta este o dovadă în plus a atractivităţii brandului olimpic şi a valorilor pe care le reprezintă.”

Propunerea Comitetului Executiv al CIO va fi votată în cadrul sesiunii de luna viitoare, în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, o potenţială gazdă fiind deja luată în considerare.

Bach a declarat că o nouă structură va fi înfiinţată în cadrul CIO, dar că aceasta va fi complet separată de modelul organizaţional şi financiar al Jocurilor Olimpice tradiţionale.

CIO încearcă de mai mulţi ani să se conecteze cu o generaţie mai tânără de potenţiali fani olimpici, în condiţiile în care publicul olimpic tradiţional îmbătrâneşte treptat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...