G4Media.ro

Comitetul de Urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătății, nouă reuniune pe tema…

sursa foto: OMS

Comitetul de Urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătății, nouă reuniune pe tema creșterii accelerate a numărului de cazuri de variola maimuţei

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat încă o dată îngrijorarea în legătură cu creşterea numărului de cazuri de variola maimuţei şi a anunţat miercuri că va convoca o reuniune a Comitetului de Urgenţă al acestei organizaţii, care îl va ajuta să analizeze gravitatea situaţiei sanitare, cel mai târziu în săptămâna care începe pe 18 iulie, relatează Agerpres, conform AFP.

„În ceea ce priveşte variola maimuţei, continui să fiu îngrijorat de scala şi de difuzarea virusului”, care a provocat deja peste 6.000 de cazuri în 58 de ţări, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă organizată la Geneva.

Pe 25 iunie, el considerase că acea înmulţire a cazurilor nu justifica totuşi nevoia ca OMS să decreteze cel mai înalt nivel al său de alertă.

„Depistarea rămâne o provocare şi este foarte probabil să existe un număr important de cazuri care nu sunt recenzate”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a subliniat că Europa este epicentrul epidemiei, cu peste 80% din totalul cazurilor recenzate la nivel mondial.

„În Africa, cazuri apar în ţări care nu erau în trecut afectate şi mai multe recorduri au fost stabilite în locuri care au avut deja de-a face cu variola maimuţei”, a adăugat el.

În timpul reuniunii sale din 23 iunie, Comitetul de urgenţă al OMS a considerat că înmulţirea cazurilor, deşi foarte îngrijorătoare, nu reprezenta „o urgenţă de sănătate publică de amploare internaţională” – alerta cu cel mai înalt grad emis de această organizaţie.

O recrudescenţă neobişnuită a acestei boli virale a fost detectată începând din luna mai în afara ţărilor din Africa Centrală şi Africa de Vest, zona în care virusul variolei maimuţei este endemic.

Majoritatea cazurilor recenzate în afara zonelor endemice vizează bărbaţi care au întreţinut raporturi sexuale cu bărbaţi, chiar dacă au fost depistate cazuri şi în rândul unor persoane imunodeprimate şi al unor copii.

Variola maimuţei se manifestă prin simptome de tip gripal şi erupţii cutanate şi este o boală care se vindecă în general de la sine, după două-trei săptămâni.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Păi nu zicea nenea ala de-i presedintele OMS acum o luna ca nu sunt probleme deosebite si ca ei tin sub observatie tot.Astia din OMS sunt platitii cu mii de euro cum este si Rafila ca si dumnealui face parte din OMS. Eu nustiu ce fac de primesc acesti bani tocmai acum cand omenirea este in criza.

  2. pretul de platit pt hookup culture.

  3. Cum apare cate-o buba, dam vina pe animale … Sigur n-are vreo treaba cu cei care se spala in excremente de jefuiti ce-au fost de Occident …

    Va spuneam acum ceva vreme … Doar UK ar trebui sa dea doar Indiei vreo 45 trilioane de batrane … mai au si indienii academicieni …