G4Media.ro

Comisia Europeană va propune țărilor membre să își stabilească propriile obiective fiscale…

Sursa foto; Unsplash / Guillaume Périgois

Comisia Europeană va propune țărilor membre să își stabilească propriile obiective fiscale pentru 2024

Comisia Europeană ar urma să propună miercuri ca guvernele Uniunii Europene să își stabilească propriile obiective de reducere a datoriilor atunci când își pregătesc proiectele de buget pentru 2024, a declarat un oficial european, citat de Reuters.

Comisia își va publica miercuri orientările de politică fiscală pentru 2024 pentru a contribui la coordonarea politicilor bugetare ale celor 27 de state membre, în timp ce Banca Centrală Europeană se străduiește să reducă inflația record.

Până la izbucnirea pandemiei COVID-19 în 2020, guvernele UE au trebuit să respecte un set comun de norme fiscale care solicită tuturor guvernelor să reducă datoria cu 1/20 din excedentul de peste 60% din PIB în fiecare an și să mențină deficitele bugetare sub 3% din PIB.

Cu toate acestea, această regulă a fost suspendată în timpul pandemiei și din nou în 2022 din cauza șocului economic provocat de invazia rusă în Ucraina.

Diferențele mari dintre nivelurile de îndatorare dintre țări fac ca aplicarea uniformă a normelor comune în UE să fie nerealistă în prezent.

Cu toate acestea, regulile care se aplică tuturor ar trebui să fie aplicate din nou pentru 2025. Însă guvernele UE doresc ca acestea să evolueze pentru a reflecta provocările legate de creșterea datoriei publice și de nevoile de investiții în urma pandemiei de coronavirus și pentru a combate schimbările climatice.

Se așteaptă ca Comisia să propună ca statele să își stabilească propriile obiective deocamdată, până când se va găsi o soluție în cursul acestui an, a declarat un oficial UE familiarizat cu această chestiune.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...